Хапвайте орехи за отслабване и добро храносмилане

Орехите се считат за едни от най-полезните ядки и за мозъка
12 юли 2020 11:48, Михаела Лазарова
5
Хапвайте орехи за отслабване и добро храносмилане
Снимка: Istock

Орехите са едни от най-полезните ядки за здравето. Те съдържат основно здравословни мазнини, витамини, минерали, антиоксиданти, ензими, които имат много мощни въздействия за организма и функциите на редица органи. Орехите са известни главно със значението си за психичното здраве и емоционалния баланс. Но те са много повече от това. Формата им на човешки мозък действително подсказва, че са важни за централната и периферната нервна система, но орехите са изключително полезни и за останалите системи в тялото.

Защо трябва да консумирате орехи по-често?

Орехите са полезни за стомаха

Здравето на стомаха и храносмилателния тракт е от изключително и жизненоважно значение за състоянието на организма и дълголетието въобще. Доброто и правилно храносмилане осигурява оптимално усвояване на веществата от храната, от които зависят всички процеси в организма. Орехите имат свойството да подобряват и стимулират храносмилането, което ги прави много важни за този процес. Микробиомът в червата и стомаха се нуждае от полезна храна, за да живее, а орехите му я доставят. Те са чудесна храна за полезните бактерии в стомашно-чревния тракт, тоест орехите са своеобразен пребиотик, който увеличава броя на добрите бактерии и подобрява здравето им.

Редовната консумация на орехи предотвратява възпаленията в червата, намалява риска от рак на дебелото черво и може да допринесе в намаляването на отделянето на слуз в червата.

Орехите помагат в отслабването

Въпреки че орехите са калорични ядки, те са много богати на фибри, които поддържат усещането за ситост дълго време и спомагат за бавното усвояване на тези калории. Ако консумирате по няколко ореха на ден, талията ви би трябвало да влезе в желаните от вас мерки по-бързо, тъй като тези ядки ускоряват топенето на мазнините и потискат апетита. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: орехиядкиотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
мен преди 3 години
Полезни? Да! За отслабване? Не! Много са калорични. Около 600 kkal на 100 г.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Орехите са най-полезните ядки - факт!Моята баба се зареждаше с по два чувала орехи за баклави,тиквеници,таратори,салата Снежанка и други вкуснотии за цяла зима!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това "хапване". Непоносимо глупава дума. Аз ям, не хапвам.