Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен

За първи път премиерът призна, че Желева не се е представила добре
27 яну 2010 12:32,
263
Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен
Снимка: БГНЕС

Със 127 гласа „за“от 196 депутати в залата Николай Младенов беше избран за министър на външните работи, а Аню Ангелов за министър на отбраната.

Срещу двете предложения гласуваха 69 народни представители от БСП и ДПС.

Дебатът по кандидатурите продължи час.

Само за 4 минути премиерът Бойко Борисов успя да представи двамата си кандидати за постовете външен и военен министър.

В изказването си пред депутатите Борисов припомни, че до рокадите се е стигнало, след като Румяна Желева е настояла да бъде освободена от поста външен министър.

За Николай Младенов премиерът каза, че той е убеден европеист, който ще изиграе ключова роля в българската външна политика.

„За мен той е знакова фигура и изборът му на този пост е логичен“, обяви Борисов при представянето на кандидатурата.

За Аню Ангелов премиерът беше повече от лаконичен - „той има богат армейски опит и авторитет на стратег и реформатор“.

Веднага след това кратко описание премиерът предложи на депутатите да гласуват „за“ двете кандидатури.

След краткото слово на премиера думата взе лидерът на БСП и заяви обърнат към Борисов, който го гледаше широка засмян, че промените в са принудителни и не от най-належащите, каквито са смените в сферата на финансите, икономиката и здравеопазването.

„Не се смейте, не го казвам със злорадство. Защото цяла седмица ние и цяла Европа се нагледахме на едно некомпетентно представяне на г-жа Желева“, реагира Станишев.

Лидерът на социалистите за пореден път подчерта, че страната навлиза по-дълбоко в икономическата криза.

Веднага след Станишев на парламентарната трибуна отново застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента.

Въпреки това той нарече оттеглянето на Желева тежка загуба.

Директно към лидера на социалистите се обърна с думите „да скриваш всичко под килима и да го замиташ никак не е колегиално“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
0
 
! Отговори
до Иванов преди 14 години
Комунизъм + фашизъм = някъде около 80 - 100 млн убити, е няма ли защо да ги плюем? А за другото не се притеснявай, той народа вижда.P.S. Разбирам че твоите 16,80 са ти по-важни от някакви си избити хора, но не при всички е така уверявам те. (не съм фен на ГЕРБ и не съм гласувал за тях)
259
0
 
0
 
! Отговори
Николова преди 14 години
Ех, Гъбарко, капиталът на днешните капиталисти е с комунистичен или престъпен произход.
258
0
 
0
 
! Отговори
Евгения преди 14 години
Не зная дали тази е изпаднала в депресия...по-важното е в резултата на антисоциалната политика на това правителство, колко човека са изпаднали в депресия?
257
0
 
0
 
! Отговори
Jeleva... преди 14 години
Ne sym gledala Bojko Borisov, zashtoto, za syzhalenie, v momenta, sym v chuzbina i njamam BG televizia, no kato znam kakvo stana v Brjuksel, napravo moga da kazha - Bravo Bojko - mnogo na vreme prizna za Jeleva...Mejdu drugoto njakoj chul li e neshto za vyprosnata dama - ne e prisystvala na predavaneto na vlastta, a i mediite usileno tirazhirat, che se bila poboljala i izpadnala v mnogo tezhko systojanie?
256
0
 
0
 
! Отговори
Toranaga преди 14 години
Старта е даден! Очакваме финала на 1 май.
255
0
 
0
 
! Отговори
kritika преди 14 години
Основната разлика между Бойко Борисов и Барак Обама е, че ББ говори за държавните дела в първо лице единствено число, а БО в първо лице множествено число :)
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На снимката - МухоБройко...
253
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Как така признал, че Желева не се е справила добре?Нали каза, че това е световен заговор, и че тя ще си остане външен министър? Даже щеше да наказва пресцентъра си, че обявил новината за оставката й. Типично за него!
252
0
 
0
 
! Отговори
канарев преди 14 години
До всички медий, радиа и телевизий-Логото на партия Герб е един метър плат с два метра уста, в горният ляв ъгъл нарисуван бустан с тикви
251
0
 
0
 
! Отговори
тигър преди 14 години
Днес се получи извънаредно съобщение от радио Ереван, че са открили общото между на гол тумбак чифте пищови-това е партия Герб+Атака+ДСБ
250
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 14 години
Сит на гладен не верва !Вие само плюете комунистите .комунистите едно време са плюели фашистите.фашистите са плюели еврейте и комунистите.Извода е масово се плюе за да не се вижда какво се прави.Нахранете гладните и намерете работо на безработните ама ще кажете какво ни пука да мрът а искате да ви обичат. Каквото почукало такова се е обадило.ГЕРБ иска от стотици хиляди безработни да се самоосигоряват на 16.8 лв за здраве повечето нямат интернет за да се оплачат нямат и какво да ядът!!!
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе що на мене ми дава да напиша само 5-6 реда ,а тоя -цяла страница? Свобода на словото!
248
0
 
0
 
! Отговори
KAMATA преди 14 години
А сега де! Румъния Желева била смотана, незнаела географията на събитята, неможела да говори дипломати4но, нямала си хабер от етика на международни форуми и нищо чудно че Коминтернът й показа вратата не как да е а със средният пръст. И то след като лезбите от ЕУйският парламент я бяха сканирали някъде от огърлицата на горе защото надолу само потопени в текила мъжките тарантули на Др. Петър Бръмбарон , дъ , дъ , дъ блааААА.А ето днес немога да си простя че Меркел много мераклийската е мляснала по муцката мутрата и то само ЩУНДЕН (алооо новият Мънистър-и аз перкам на Гренладски, Кво? На Гръмнански, Аре бе , омам гърлено езикови затруднениа, затова НЕМСКИИ, немски перкам бе КОКО, ако закинете за некой да рече о'време айн цу цваин цу Оле-това съм аз)Та само ЩУНДЕН преди конференцията където БукоБройко каза как са изравяли трупове. Леле, ами ако Меркел й хареса от рекламата за Цецо как опъва трактора и копа трупове да земе да го покани да й прекопа нивата, а?...А и още нещо. Цецито мое да немое да ръкомаха като женска тарантула, но пък можела да брои до 200 на чист плевенски български. та Цецито мое да брои картофите на немците веднага след като Цецо ги изрови като трупеве. лелееее, а забравихме че здравният Мънистър може да изнесе малко карантия и за Немачко, Карантията е човешка и може да се интегрира на всекакви тела защото ние сме адаптивни. толкоз сме адаптивни, че сега вече ни липсва интелигентният мушморок Зар Дървоят, защото си имаме БукоБройко. да ама не не БУК а е талаш , демек талашоБройко , съкратено ТашакоБройко или МъдоКалкулатор. срам ме е! умирам от срам, те са утрепали дедо му на площада с тояги, а до сега от тях няма един с продупчено ухо, за обица от Бойко. един няма. 20% от писмата се изпарили, губиме милиони които ЕУ няма как да ни ги даде защото ги няма, но ако БъЗикПарите са работели задружнос ЕУйските цербеи и са криели 20% от инфото, то тея искат 100% -от къде бе Бройко? Къде се е чуло и видяло ПРЕМИЕР да се залавя с некакви нещастници които са блокирали границата ни? Завеждаш дело в ЕУ, пращаш им снимки на конкретните селияни и да си ги ловът. и последно преди да излезеш бате Бойко пред камери, хора чужденци, застани пред огледалото, гледай се и кажи всичко което искаш да кажеш. после повтори. когато излезеш пред хора и ти и ние ням да се срамуваме. другият ти шанс е да здадеш поста и то веднага на Цецо Цветанов. това е човекът, работягата и дипломатът. останалото са ***, които тези които ти дадоха пари за изборите са ти ашладисали барабар с листните въшки и гъсениците. Погледни си Дяков, Желева и здравният, а за Коко куршумчето за там си направо стиснат за гръкляна.
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До всички комсомолци:По количеството минусчета виждам че отново се опитвате да правите това, което винаги сте правили - някаква може би форма на цензура като скриете постовете на хората, особено ако има неприятни факти. Забавен опит със наивна цел. Смешно е защото човек винаги може да напише нещо от рода на "мръсни комунисти, национални предатели, враг на прогреса(все верни неща между другото)" и да ви накара да изпълзите хе хе
246
0
 
0
 
! Отговори
до Николова преди 14 години
Баба Ванга е казала че когато Бог обича един народ, на него праща най-големите изпитания.
245
0
 
0
 
! Отговори
до о преди 14 години
Не само че е бил голям приятел, а и е успявал да обича българите въпреки всичките им недостатъци - след като Иречек може, значи можем и ние :))). Нямам никакво намерение да се променям, още по-малко пък в съответствие с "великоевропейските ценности" , на съвестта на повечето от европейските държави лежат доста грехове като инквизиция, робство и други весели неща, а аз съм доволен от това което съм. И не съм казал че съм голям българин, а че просто ти не си такъв :))))
244
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно защото е голям приятел на България най-точно е схванал същността им. А да си българин не значи само да се биеш в гърдите колко си велик. Вземи и се поогледай малко из Европа и се постарай да станеш нещо по-различно от това, което си. Безкритичното биене в гърдите "аз съм истински българин" само те прави за смях. Примери, колкото щеш
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма да стане! За тази работа си има избори. Стойте си на оср.ните *** и си трайте. Ще дойдат избори, ще видим кой ще си ходи, и кой остава.
242
0
 
0
 
! Отговори
хайде преди 14 години
Хайде Бойко въри си по живо по здраво за доброто на България.*** пейзажа сега у лево и право у Банкя.
241
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Ей това сме българите - всеки разбира най- много, от политика, жени и футбол. Само не знае къде се изхвърля смета, кога се спира на светофар, как се дава път на дама, как НЕ СЕ храчи където му падне ..... Обаче другото го знае, най-вече на втората ракия. И, най-много обича да се изказва анонимен. Защо ли ??? Има една морална категория - срам. И когато чета някои простотии писани тук изпитвам истински срам, заради това че съм сънародник на такива ....!

Спонсорирани публикации