Шефът на ДНСК на прокурор заради "Златна перла"

Въпреки че бе обявен за незаконен, строежът край Варвара още не е съборен
26 май 2010 19:45,
13
Шефът на ДНСК на прокурор заради "Златна перла"
Скандалният строеж все още не е съборен. Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура ще проверява шефа на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) инж. Иван Симидчиев заради незаконния хотелски комплекс „Златна перла“ в Странджа. Това съобщи говорителят на Върховната административна прокуратура Милена Беремска.

Повече от година след като Върховният административен съд постанови, че строежът на  „Златна перла“ е незаконен, недостроената сграда все още стърчи в землището на черноморското село Варвара.

В случая става въпрос за отказ на директора на ДНСК да изпълни съдебно решение, тъй като не е издал заповед за събаряне на строежа, обясни Милена Беремска.

Заради бездействието административната прокуратура вече е сезирала министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който от своя страна изпратил писмо до Симидчиев. Той обаче все още не е разпоредил събарянето на незаконния комплекс. Обяснил, че причината е влезлият в сила общ устройствен план на община Царево.

Изграждането на комплекса „Златна перла“ в природен парк Странджа започна през 2006 г., а за това „помогна“ новият устройствен план на Царево, който на практика позволи застрояването на Южното ни черноморие.

Съдебната сага със строежа край Варвара продължи няколко години.

Фирмата-инвеститор „Краш 2000“ оспорва в съда няколко решения на община Царево за спиране на строителните работи заради липса на Оценка за въздействие върху околната среда.

Екологични отганизации пък заведоха дела за спирането на строежа, който попада в защитени зони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 12 години
Нека събарят Перлата, която е в една изоставена нива над скали без грам пясък. Това било "защитена зона". А не е ли защитена зона местността "Бута-мята" до Синеморец и целият район на Синеморец?И там нацвъкаха едни бетонни ***, противни за гледане! При първото ми ходене на "Бута-мята" на плажа имаше 3 чадъра, от които 2 мои. Сега няма къде да стъпиш, а мафията е сложила бариера и взима такса 3лв. за вход.
12
0
 
2
 
! Отговори
Мръсниците от ДНСК преди 14 години
Мен ме побъркаха за една капандура, плащам като поп на адвокати, за да докажа, че и преди е била със същите размери... гнусна, гнусна, гнусна територия, време е да я напускаме
11
0
 
2
 
! Отговори
empoli_1949 преди 14 години
Не схващате ли нещо друго-Министъра му нарежда,той не изпълнява заповедта му и още е на работа.Бравос щом така се управлява!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Затвор, конфискация на имуществото и проверка чии интереси защитава. Няма значение кой е построил незаконно сградата-ако не се събори да влизат заедно в затвора.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а само да ви кажа,че тази фирма Краш 2000 е една от фирмите на Доган и този комплекс няма да бъде съборен,защото е строен с парите на МИТ (турската държавна сигурност),където дори Бойко козирува и изпълнява нареждания.
8
0
 
4
 
! Отговори
Стройкио преди 14 години
Абе разбирачите, я кажете, нормално ли е да са толко тънки колоните и плочите между етажите по нашите строежи. Това е посевместно, направо ми плаши окото. Я някой строителен техник или инженер да се изкаже компетентно
7
1
 
8
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Каква национализация бълнуваш.. верно ли ще посегнете на незаконните си стоежи и имоти ***? Кой стои зад строежа отдавна е ясно.. брата на Сергото заедно с една групичка отрочетата на политбюро на КОМПАРТИЯТА!Лицемери :)
6
0
 
22
 
! Отговори
РАЗБИРАТЕЛ преди 14 години
ТОТАЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ЧЕРНОМОРСКО КРАЙБРЕЖИЕ !!!!!!!!!!И ДА СЕ СРИНАТ ВСИЧКИ ХОТЕЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!М.... КА ВИ КРАДЛИВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
0
 
8
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Няма и да го съборят никога.....
4
0
 
5
 
! Отговори
аааааа преди 14 години
Случка със запалкаВеднъж по време на неофициален прием Азер Меликов щял да подпали веждите на премиера Станишев. Извади цигара, аз му подадох огънче със запалката, но пламъкът беше увеличен и за малко да опърля веждите на Сергей разказва Азер. Конфузът беше голям и цяла вечер се чудех как да го загладя. За да развеселя премиера, със същата запалка си подпалих кичур от косата, но замириса ужасно и гафът стана още по-голям спомня си Меликов, към когото Сергей тогава се обърнал с думите: Ти си едно непораснало дете, Азер.
3
0
 
9
 
! Отговори
00-00-00 преди 14 години
Въпросният Общ устройствен план беше обнародван в Държавен вестник от министър Гагаузов преди да е завършило общественото обсъждане на този план.
2
0
 
6
 
! Отговори
сган-рапан преди 14 години
Ами кво да кажем? То е ясно. Ако са сгафили и ги осъдят, ще съборят построеното. Ако не са сгафили и не ги осъдят, няма да съборят строеното. Ние само четем и медитираме, върху новините. А и има различни институции, чиито интереси са преплетени, така че в съда да се прозинасят. Ние сме рапани и не знаем какво е станало. Много такива заменки и раздадени парцели има, но кой какво е сторил не знаем?
1
4
 
4
 
! Отговори
baraba преди 14 години
айде бе разбирачи и всякакви рапани - пишете коментар, що мълчите! няма такава *** като в dnes . бг

Спонсорирани публикации