Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма

Налогът няма да влезе от 1 април 2011, а от 1 октомври
Обновена: 8 дек 2010 15:15 | 7 дек 2010 14:16,
70
Кабинет на предпоследното: Бавят ДДС-то в туризма
Снимка: Булфото

Ставката от 9% ДДС в туризма да влезе в сила от 1 октомври 2011 година, а не от 1 април 2011 година.

Това са поискали на среща с премиера Бойко Борисов представители на туристически и туроператорски организации.

Аргументът им е бил, че по този начин ще запазят летния туристически сезон за 2011 г., тъй като много от договорите за него вече са сключени.

Витан Иванов, шеф на Съвета по туризъм в София, каза, че са получили подкрепа от премиера и сега им предстоят разговори в ресорните комисии в Народното събрание, за да стане предложението им факт.

"Помолихме, ако може това да бъде отложено до 1 октомври, както първоначално сме го поискали, тъй като всички договори на хотелиери и туроператори вече са разписани и тези 2 % ДДС отгоре значително ще им се отразят.

И понеже се спасява зимният сезон, тъй като деветте процента влизат от 1 април, ние помолихме да се спаси и летният сезон, тъй като морските курорти за летен туризъм имат два пъти повече хотели, отколкото зимните курорти.

Премиерът прие добре идеята, но каза, че това зависи от парламента, и сега ще водим разговори със съответните комисии в Народното събрание", каза Иванов пред "Фокус".

Още по темата

"За първи път от началото на прехода насам до сега, вижте колко години са, български премиер приема туристическия бизнес и срещата върви час и половина", похвали се още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
До 56 преди 13 години
***, ходи си пий хапчетата и бегом при Дянков, за да си получиш хонорара.Левски е българското знаме, а Бойко е бългаската мутра, но голяма мутра!
66
0
 
1
 
! Отговори
Веселина преди 13 години
А снимката е супер като за отменянето на ДДС-то! Може да остане и за утрешната новина, като съобщи премиера, че го отменят - нито ще се тегли, нито далавери, нито опашки в данъчните служби и готово.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Туризмът не може да чака нищо добро от ГЕРБ-арите политици.Кой ще направи нещо добро?Дянков с гилотината или некадърния Трайчо, васал на EVN?
64
0
 
1
 
! Отговори
Веселина преди 13 години
Аз пък ще ида да го помоля премиера тва ДДС направо да вземат да го отменят, че само главоболия с него! Не вярвам да отмине идеята, а защо пък не и като своя да е прегърне!!! Щом така ще става - всеки отива и си моли и си пита, ще ходя да моля и аз!
63
1
 
4
 
! Отговори
Кой е новият Левски? преди 13 години
Цитирам 56!"Борисов е новия Левски..."Приятелю, айде да не ги сравняваш... Не можеш да сравняваш никой продажен политик с Левски!!!! Това се нарича подигравка с историята и с паметта на един от най-великите ни революционери... Доста е принизително, когато се говори за ония *** от парламента (без значение червени, сини или тиквеници), ти да споменаваш и Левски!Айде със здраве
62
1
 
2
 
! Отговори
Кой е новият Левски? преди 13 години
Цитирам 56!"Борисов е новия Левски..."Приятелю, айде да не ги сравняваш... Не можеш да сравняваш никой продажен политик с Левски!!!! Това се нарича подигравка с историята и с паметта на един от най-великите ни революционери... Доста е принизително, когато се говори за ония *** от парламента (без значение червени, сини или тиквеници), ти да споменаваш и Левски.Айде със здраве
61
0
 
0
 
! Отговори
луна преди 13 години
до Бай Колю - 28 ------ В подкрепа на казаното от Вас добавям, че вчера в новините днес Перник прочетох статия от Руми Борисова относно случая с пещерата --- Който желае, нека го прочете ---- Според мен статията е много добра
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
никакъв компромис за тези морски алчни ***! 9% от 1 април 2011! това заслужават тия ***. аз и без това отдавна не стъпвам не бетонираното ни и съсипано черноморие, но това не значи, че няма заблудени лавандули дето ходят да си дават паричките на тия ***. никакви отстъпки. така както ние пълним бюджета с труда си, така и те!
59
0
 
2
 
! Отговори
До 56 преди 13 години
Кога пак те пуснаха от лудницата бе Борисов?
58
1
 
3
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Остави ги да плрюе стадото! Но те са мрънкалници. Нали, ако Борисов вдигне % вашите работодатели тарикати ще го смъкнат от гарба ви, като не ви дават по-високи заплати? А, когато си изпълни намеренията ревете, че е лош. И в двата случая все ви е крив? Нещастнетн народс ме си ние, българите, с толкова светии, богове, политици, интереси и плюещ електорат. Браво на вас! Съмо търсите жертва за да оправдаете собственното ни овчедушие.
57
0
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 13 години
Значи според теб 2% увеличение на ДДС биха били благоприятни за развитието на туризма или които и да е сектор от икономиката? Съжалявам приятелю но ти си толкова далече от сферата на икономиката, че просто не си струва да ти обяснявам колко си далече от истината! Нито едно увеличение на данъчната тежест не може да доведе до стимулиране на икономическия растеж на една държава.
56
4
 
0
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Срамвно е да плюете Борисов и екипа му, според мен, въпреки, че не ги зная вана чия страна са? Но се вижда че имат желание да се разкрият доста кирливи ризи и някои лъснаха. Имат и гафове, но ние не можем да знаем подробностите, освен от прессата. А и в тая наша държанва непрестанно се води партизанска война сред политиците ни и не виждам кой на чия страна е? Ами казват така: глас народен, глас божий! И понеже никой не ме пита освен по изборите какво мисля, то е просто ще замълча и ще наблюдавам
55
0
 
2
 
! Отговори
5-6 преди 13 години
Тогава защо са ти постоянно в съзнанието ? Тези са бити карти вече от 18 месеца.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов е новия Левски и всички дежурни плямпала да замълчат, ако се чувстват българи. Ако ли не, да продължават с плямпанията си, но на всички ще им е ясно че са продажници като тия червените родоотстъпници, които им плащат жълти стотинки да плюят против един истински българин и патриот като ББ.
53
1
 
3
 
! Отговори
do 46 преди 13 години
...ДДС е косвен данък, тоест плаща се от крайния потребител /в случея чуждия турист/ - по този начин страната ни става непривлекателна дестинация...Ех, как си повтаряте клишетата!Колко струват пакетите? До 1000 евро! Колко е допълнителното 2% ДДС тогава? До 20 евро!Тогава: 1. Тези мах. 20 евро разлика туристическият бизнес ще си ги избие на място ако се понапъне да осигури допълнителни възможности да туристът доволно да харчи.2. Нашите пакети не са с някакви си 20 евро само по-"атрактивни"
52
0
 
6
 
! Отговори
катастрофално обсл преди 13 години
Ако магистрала "Струма" е готова, за два часа съм на гръцкото крайбрежие. И тогава окончателно ще забравя *** бетонирано българско Черноморие с катастрофалното обслужване в мутренските хотели!
51
3
 
4
 
! Отговори
дежурно плямпало преди 13 години
Другарю Борисов, какъв ще станеш, след като скоро те изхвърлят от политиката? Пожарникар ли, или ще се върнеш в мутренско-охранителния бизнес, или ще станеш дежурно плямпало в някоя кабеларка?
50
0
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 13 години
Не приятелю с твоето мислене в България няма да дойде и един чужд турист! Като не разбираш от нещо е по-добре да не доваш мнение.
49
2
 
1
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Не , портрети на Станишев Овчаров, Масларова и Доган бих ги приел само ако са на стрелбише и в райрани дрехи иначе не!
48
1
 
2
 
! Отговори
До 47 преди 13 години
А червените да не би да ги махнаха като управляваха толкова време.Може би тогава си пил приспивателно и си пропуснал доста неща които можеха да бъдат направени за това време.

Спонсорирани публикации