Георги Кадиев – биография

Кандидат за кмет на София, издигнат от БСП
Обновена: 12 авг 2011 10:04 | 2 авг 2011 10:01,
0

Георги Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас.
Семеен е, има 3 деца.
Кадиев владее английски, немски, руски, полски и виетнамски език.

Георги Кадиев е завършил Немска езикова гимназия в Бургас и висше образование в Московския държавен институт по международни отношения – магистърска степен „Международни отношения със специализация Виетнам, Лаос, Камбоджа“.

Има магистратура по „Дипломатически науки и международни отношения“ в Университета Лестър, Великобритания, и магистратура по „Публична администрация“ в Kennedy School of Government, Харвард.

Бил е стажант в Бундестага, Германия. Георги Кадиев е работил в Harvard Institute of International Development. Бил е също така изпълнителен директор „Анализи Европа, Азия и Африка” и член на Борда на директорите на Internet Securities Inc. и Euromoney Holdings plc. Бил е и репортер във в.”24 часа”.

В периода 2005–2007 г. Георги Кадиев е заместник-министър на финансите, а от 2007 г. е общински съветник в Столичния общински съвет.

Член е на БСП и на ВС на БСП от 2005 г.

За втори път участва в надпреварата за кметския стол в столицата. През 2009 г. той загуби битката срещу сегашния кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: БСПСофияГеорги Кадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак ще загуби кадиев лъжеца
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
три годишно магаре 9 години със овцете ходило а поп бил ли е