Драма по български: баба опита да убие внука си във Франция

72-годишната Кина Никова получи 10 години затвор
Обновена: 28 сеп 2011 14:58 | 28 сеп 2011 12:09,
46
Драма по български: баба опита да убие внука си във Франция
Снимка: Reuters

72-годишната българка Кина Никова беше осъдена на 10 години затвор във Франция за опит за убийство на 13-годишния си внук, съобщи affairesetproces.com.

На 24 август 2009 г. в дома на семейството в град Фурж бабата нанесла многобройни удари с нож по гърба на внука си, след като разбрала, че снаха й й е резервирала самолетен билет за България. В деня на престъплението тя помолила внука си да се качи заедно с нея, за да й помогне да свали куфарите си. Бабата го очаквала там и когато момчето се навело да вземе куфара, тя го нападнала в гръб с предварително приготвени два ножа. Според полицията момчето успяло да избяга и да сигнализира в полицията благодарение на хладнокръвието си. По-късно възрастната жена е открита край път и смятала да се хвърли под гумите на някоя от колите.

Желанието да се самоубие било предварително планирано: "Исках да си "заминем" двамата с момчето, за да страда снаха ми, както аз страдам. Тя често ми казваше: "Трябва да разбереш, че вече нямаш син, той е мой съпруг, а не твой син“, споделя Кина.

Пенсионираната фармацевтка, която страда от рак, призна за опита за убийство по време на двудневния съдебен процес, без да прояви никакъв признак на привързаност към внука си. "Извинявам се на френския народ, че ми позволява да бъда хранена и настанена в затвор, където се чувствам добре", бяха последните думи на обвиняемата пред съда.

След пристигането й във Франция през 2007 г. отношенията между двете жени се обтегнали сериозно. Семейството има бурно минало. Кина Никова е работила за тайните служби, твърди адвокатът й. Бившият съпруг на възрастната жена е бил осъден за участието си в кражбата на ковчега на Чарли Чаплин през 1978 г., допълва френското издание leprogres.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: внукбабаубие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Роси преди 11 години
Бабата да не е била от град Първомай, защото тук са така активирани! Ние доста години нямахме дете и моето свеки ми бе почернило живота. А синчето си галеше въпреки че проблема бе в него! Не случайно Г.Караславов е написал романа си Снаха в град Първомай. Тук почти всички свекита са за пребиране и аз официално каня Френските власти да дойдат да си сваршат работата, защото нашите не могат! Кибрит имаме, да не се харчат!
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** или не е то има и лоши българи но така правят *** в повечето случии
44
0
 
2
 
! Отговори
КЪМ 4 преди 12 години
НЕ Е, БИЛА Е ГЪРКИНЯ
43
5
 
5
 
! Отговори
KASAPINA преди 12 години
KAKVO 6E KAJETE SAMO *** OBIVAT A BLGARITE PRSTA SI SMU4AT.
42
0
 
2
 
! Отговори
Гадняра преди 12 години
Е пак се прочухме....Но не разбрах,един път се говори за син,другия път за внук?
41
1
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
бабата не е превъртяла, че я натирват обратно в България,а защото снахата й вземала сина. Понял?
40
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Изводът е - стой далеч от служителите на ДС!
39
3
 
11
 
! Отговори
до Чужденец 36 преди 12 години
Така ли, страннико? Сигурно не австриец и германец държаха дъщерите си в плен, като бели секс робини и ги забременяваха! Сигурно не американец изби семейството си! Не искам да изреждам, защото ми се повдига от жестокостта, която ни з алива. Но още повече ми се повдига от уродливи моралисти като теб.
38
3
 
14
 
! Отговори
ggg преди 12 години
Защо пък драма по "български"???Нашите баби са едни от най-добрите на света!
37
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският боклучак се разпръсна из целия свят.
36
1
 
7
 
! Отговори
staratelen преди 12 години
Leleeee vijte do kade e dostignala darjavata bg, babata e predpo4ela da e v zatvora vav Francia otkolkoto da jivee svobodno s balgarskata si pensiq v bg.Boiko trqbva da se zamisli za bade6teto na tozi narod koito go hrani i nqmat nikakvo bade6te.
35
36
 
9
 
! Отговори
Чужденец преди 12 години
Аз отдавна казвам, че българите са най- долното и примитивно племе на планетата. Ето го и поредното доказателство.
34
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно не разбрах, защото в заглавието пише: Драма по БЪЛГАРСКИ? Ще реши човек, че в другите държави няма откачалки? Става въпрос за лична драма. Свекърва не харесва снаха си и си отмъщава като наранява сина и. Каква политика пък има в това? Все едно тежкият живот в Австрия е виновен, че оня откаченяк беше заключил дъщеря си и я беше изнасилвал системно? Как пък никой не се сети да обвини управляващите в Австрия заради това.
33
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в западна Европа българите много бели правят то не беше проституция,кражби,нелегален внос на цигари,наркотици и убиства!
32
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко къде си бе Тиква заспала нали исаше а връщаш младите от чужбина а виж пенсионерите какво правят който ги пращат обратно в БГ предпочитат да умрът или да изгният в затвора в страната в която са но НЕ И ДАСЕ ВЪРНАТ В БЪЛГАРИЯ.Щом до там стигнахме че хората предпочитат да умрът но да не се върнат в БГ смятайте сами колко сме добре, както разправяше тиквеника.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ниският стандарт на живот превръща българите в грохнали, поболели и бедни старци, когато се пенсионират.Можете ли да си представите самотен, беден и болен пенсионер в българската реалност? Един ден се срутваш безпомощно на пода в хола и с децата в чужбина... ще минат дни, докато някой въобще се зачуди какво е станало с "оня дъртак".
30
0
 
10
 
! Отговори
еко72 преди 12 години
"Сандокан леле мале с двата ножа" направо сценарий за тв сериал!
29
0
 
47
 
! Отговори
бг преди 12 години
Бързо бабата да бъде командирована с нож в Столипиново
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абсурдите нямат край............
27
0
 
14
 
! Отговори
Ani преди 12 години
Tova koeto kazva babata:"Извинявам се на френския народ, че ми позволява да бъда хранена и настанена в затвор, където се чувствам добре"e pulno sus smisul vuv kontext, no samo koito e jivial vuv frantzia moje da razbere podtexta na dumite i.A zashto e izperkala chak do stepen da posegne na vnuka si...??? Ne mojem da znaem bez da poznavame iszialo predistoriata na tazi tragedia.