Ако не сменим подхода, кризата ще се задълбочи!

Не трябва да бавим правителството, отсече Орешарски
Обновена: 13 май 2013 14:44 | 13 май 2013 14:44,
124
Ако не сменим подхода, кризата ще се задълбочи!
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Забавянето на формиране на правителство ще задълбочи негативните тенденции по отношение на икономиката и финансите. Това каза бившият финансов министър и кандидат за премиер на БСП Пламен Орешарски пред Bulgaria On Air. Дефицитът само за първите три месеца е 800 млн. лв., фискален резерв практически няма или е много малко, а останалото са Сребърен фонд и фонд „Козлодуй“, които са целеви, обясни експертът.

По негови думи дългът расте, стопанската активност видимо се свива и нямаме много време като общество. Според Орешарски първото нещо, което трябва да направи новото правителство, е да въведе нов подход към бизнеса.

Той допълни, че административно-силовият натиск, на който сме били свидетели последните години, е довел до проблеми при големите фирми, закриване на множество средни и малки предприятия и е обезсърчил стопанската предприемчивост и инвестициите.

С над 40 на сто са свити вътрешните инвестиции, при чуждите ситуацията също е изключително сериозна - и те са на изключително ниско равнище, заяви още ексфинансовият министър.

Според кандидата за премиер на левицата правителство, което ще продължи досегашните политики, ще е пагубно за страната. Ако не се смени подходът, то това ще задълбочи кризата, счита Орешарски.

В изказването си снощи в НДК номинираният за министър-председател също обърна голямо внимание на важността на подобряването на бизнес климата. Орешарски акцентира и върху лошото състояние на държавата в момента, като допълни, че в момента няма точна представа за състоянието на страната.

Лидерът на левицата Сергей Станишев, подобно на Орешарски, беше категоричен, че трябва възможно най-бързо да се състави кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
2
 
! Отговори
rosen700 преди 11 години
Каква криза бе? Криза има само за обикновените хора..........на останалите нещо не им личи, само им служи за оправдание. НЕКАДЪРНИЦИ!
83
1
 
2
 
! Отговори
сева преди 11 години
До пррр Аз не виждам Борисов какви ходове има .
82
0
 
4
 
! Отговори
ккк преди 11 години
До kireza съжалявам но просто пред Бойко Борисов той си е алтернатива . Не виждам какво Бойко Борисов какво може да помогне на републиката ни .
81
1
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 години
"Ако не сменим подхода, кризата ще се задълбочи!"Аааа той подхода е ясен - грабежи,убийства посред бял ден,продаване на Родината и т.н. и т.н.Божеее човек предал идеите си ще ни бъде премиер - от СДС скочи в БСП,ей така без да се замисля....та той и майка си ще предаде и продаде!!!
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано не сте забравили от БСП за предизборните си обещания да намерите работа на 250000 граждани.............защо ли ми се струва че отсега ни подготвяте че това няма да стане,но мен това не ме интвресува ще чакам да видя дали ще спазите обещанията си и ако това не стане ще заплюя всеки бесепар гласувал за вас за пореден път....
79
1
 
3
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Най силният икономически ход в ада е да се избиват евреи, което автоматично включва и комунистите. В хода на тази санитарна акция ще се забележи че и самия ад отстъпва. Но за това трябва българска партия? В момента има една, но изкуствено е бутана надолу. Всички други са еврейски, включително и турската.
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
писах го Орешарски и така постъпих. не гласувах за БСП,респект. за тебе,защото упорито държиш на плоския корпоративен данък.нали видяхте какво се случи,когато го въведохте-така нар. бизнес с оставените им в повече разполагаеми пари само си увеличи лукса и банковите сметки.нищо сериозно не се реинвестира.и сега пак за същия бизнес най-много се кахърите!не мислите за трудовите хора на Б-я,без които тези бизнесмени са само едни забогатели основно чрез измами и машинации персони.
77
0
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
Е Народът нали точно това ви говореше от площадите, ама не го чувате. Докато политиците служат на олигархията ще е все така и кризата ще се задълбочава, и емиграцията ще расте, докато не останат само ***, пенсионери и тиквеници без чужд език в тази държава.Политическата класа за тези 23 години "преход" закла и изяде кравата, от чиято цицка сучеше.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Господине" споменатите от вас лица бяха на власт само 4г...останалите партии се редуваха от падането на комунизма до сега да грабят страната ни.самият лидер на ДПС сам каза на пресконференцията ,че за първи път от 97-*** г. били на избори като опозиция, което само по себе си говори,че те са били в управлението на старната през почти целия преход...а и партя ГЕРБ бе избрана след правителство на ДПС БСП и НДСВ..е.. сега отново те ще грабят
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брейййййййй ама ,че са алчни за власт.Само да не се задавите ,че и вас с камъни ще изпроводим.
74
16
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
БСП ясно са заявили, че ЩЕ строят Белене. На същото мнение са ДПС и Атака. Референдумът доказа, че до голяма степен хората също са ЗА "Белене". Така че не очаквам никакви разногласия по този въпрос :)
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хай улетехме. черепа освен самолет, и колекция от антики, вече ще си има и министър председател. Да му е честито
72
1
 
4
 
! Отговори
До пламен преди 11 години
ААааа да и Болен ще каже, предлагам следбяд в парламента са се говори на майчин език, за да не нарушаваме принципите си :))))))))
71
4
 
20
 
! Отговори
пррр преди 11 години
Единствения ход на Серго е да раздаде пари на безработните и пенсионерите, да фалира държавата, да обвини Бойко, да поиска пари от ЕС, и като ни надупят да каже, ето ви Европа, що избягахте от Москва, хахах тривиааааалноооооооо
70
1
 
19
 
! Отговори
ррр преди 11 години
А станишев така нахендри Орешарски между шамарите, че тоя дълго време след това ще помни кво е Сергова динена *** хахахахах
69
0
 
7
 
! Отговори
До пламен преди 11 години
И си представи ситуацияте: Орешарски като кадърен финансист казва: Серго не трябва да строим Белене, хората ще я плащат 20 години, без да има никакви приходи от нея, щото в региона никой не купува толкова ток. И серго ще му каже: Добре Пламене, ти си експерта, щом си преценил, те оставям да приложиш знанията си....хахаха представяте ли си...мушмурок
68
3
 
10
 
! Отговори
до Пламен преди 11 години
хей човеко я се събуди, кви надпартийни правителства те гонят, и кви кадърни финансисти, кво експертно правителство ве човек :))))) ох ще ме уморите от смях. БСП и ДПС си разпределят постовете. Там слагат верните си кучета. И диктуват политиката, която най често е: онзи ми плати да прокарам този закон...абе вие спите ли :))))))
67
9
 
14
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Успех, адаш! Ти си надеждата на България, интелигентен и кадърен финансист, а не като псевдоикономиста Дянков. За мен ГЕРБ вече са история. По-добре нямаше как да се получи. БСП правят експертно правителство, с предимно надпартийни лица. Естествено ДПС ги подкрепят изцяло. Приятната изненада е ключовата роля на Атака. Сидеров ще подкрепи такъв кабинет, но във всеки момент при някой гаф може да смени посоката. Това само по себе си е гарант правителството да работи в полза на народа!
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
predateli prevratadjii i izmenici na rodina tartei marzeliva zgan ot chervei koito 24 god sasipvaxa i kradaxa i otnovo ni qxat .mrasna paplach.
65
7
 
15
 
! Отговори
Крумова преди 11 години
Орешарски да плете терлици,нали е личен ерген ,който ходи по седенки. Да не се напъва да управлява държавата.Нали той и Станишев ни убеждаваха ,че криза няма, а после обвиняваха Б.Борисов ,че не се е справил с кризата.Ще ги видим сега и тях!