Принц Чарлз сравни Путин с Хитлер

Думите били изречени в частен разговор
Обновена: 21 май 2014 14:07 | 21 май 2014 10:34, Елка Василева
405
Принц Чарлз сравни Путин с Хитлер
Владимир Путин и принц Чарлз. Снимка: архив, Reuters

Британският престолонаследник принц Чарлз, който е на посещение в Канада, сравни президента на Русия Владимир Путин с Адолф Хитлер.

Коментирайки в частен разговор политиката на Русия по отношение на Украйна и анексирането на Крим, принцът на Уелс каза: „И сега Путин прави почти същото, каквото е правил Хитлер“. Фразата се цитира от таблоида „Дейли мейл“.

Изгубилата свои роднини по време на Холокоста Мариан Фъргюсън, която като доброволец съпроводила принц Чарлз при посещението му в канадския музей на имиграцията в Халифакс, потвърди за Би Би Си, че принцът наистина е изрекъл тези думи.

„Той ме попита кога съм дошла в Канада. Казах – през 1939 г. Той изпусна думите, че сега Путин прави някои неща, които по-рано е правил Хитлер. Съгласих се се принца: виждате как той превзема страни, също както е правил Хитлер. Принцът не каза нещо специално за самата Русия“, разказа Фъргюсън през Би Би Си.

От пресслужбата на принц Чарлз казаха за „Дейли мейл“, че няма да коментират частен разговор на принца.

От Кларънс хаус - резиденцията на членовете на британското кралско семейство, пък уточниха за „Дейли телеграф“, че това е бил частен разговор с дама, изгубила членове на своето семейство по време на Холокоста.

На 6 юни – в дена на годишнината на десанта на съюзническите войски в Нормандия, на тържествените мероприятия във Франция е планирана среща на принц Чарлз и президента Путин, твърди „Дейли мейл“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
Това прилича повече на опит за интрига от страна на евреите между Англия и Русия...
316
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Тези лакеи на световното еврейство никога няма да узнаят че Хитлер не е обида, а чест и достойнство.
315
10
 
1
 
! Отговори
антиПутлер преди 9 години
Хитлер анексира Австрия през март 1938 г. На 10 април 1938 г. се провежда референдум за присъединяването на Австрия към Германия. По официални данни в Германия със за са гласували 99,08 %, а в Австрия 99,75 % от жителите. Как всичко прилича на присъединяването (на немски аншлус) на Крим към Руската федерация.
314
9
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До До Пешо"те своите не предават",само ги застрелват!Какво означава да сме били още с Русия,никога не сме били част от СССР ,дори да са си мечтали за 17-република-безлична,а това което правят с Украйна,какво е,саморазправа с бивша република,и то независима от 1991,а това ли е начина ,никакво равноправие и зачитане на суверенитет.
313
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пък аз мога да сравня принц Чарлз с пу...ка. За социалното си положение не е постигнал нищо друго освен че се е родил като наследник на короната.
312
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименtozi prinz zabrawil za sebesi ce zeliya swyat koloniziraha s woyni
311
2
 
13
 
! Отговори
111 преди 9 години
А ПЪК ТОЯ ПРИЛИЧА НА СМАЧКАНА САЛФЕТКА. МАСОНСКИ ГУЩЕР.
310
1
 
11
 
! Отговори
До Пешо преди 9 години
Пешо, Пешо, ти от кръчмата ли се обаждаш? По колко е ракийката? Защото май не си виждал нищо повече от нея, не си ходил по-далече от Подуене и креташ със заплатката си или с помощите за безработни.Ти акъл имаш ли, ти знаеш ли как живее обикновенния руснак? Ай си трай моля те, че тези които са ходили ще ти се смеят.И аз съм ходил.Жалко, че сега сме от другата страна.Ако си бяхме останали с русите, те своите не си предават. Сега щяхме да сме добре.Ама ние винаги сме не оттам, пък и сме предатели!
309
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво може да се очаква от дърт рептил поръчал убийството на Даяна.Използва я да му роди деца и пак взе другият урунгел-Камилата. Тези не са хора.
308
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До между......Абе комунизма си е по добре,имат прилики,но не са равнопоставени!
307
1
 
2
 
! Отговори
между...... преди 9 години
между комунизма и фашизма няма никаква разлика затова се мразят.Но тяхния проблем го прехвърлят ловко въру нас хората
306
11
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
До 360- Анонимен. Ходил ли си в Китай или в Русия. Колко доволни хора срещна по улиците. Моли се на БОГА да не ни одупи Китайския или Руския комунизъм. Сегашният недоимък, ще ти се види рай. Бъдете разумни.
305
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Е то нормално за евреите,частен разговор да го разнесат по пресата,когато им е удобно.А тази доброволка питала ли е принца ,дали може да го цитира,след като я наясно какъв ще е ефекта в световните медии.
304
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a moshe-nik e mnogo vqrna duma
303
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
moshe si e kupil ferari ama ne e princ da ne se obarka nqkoi slichaino
302
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнтиГлобалистАбе,пиши се Путинист..
301
3
 
2
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 9 години
А пък аз сравнявам принц Чарлс с Чарли Чаплин, не само защото са адаши...
300
0
 
14
 
! Отговори
дф преди 9 години
Ха ха ха ха....тоя е пухлю.Синовете му са пичове-единия беше в Ирак,другия на Фолклъндските острови,направо се чудя дали са от него.Такъв невзрачен,той дори не е част от проблема на тази фамилия,да затрива и смачква всички които имат шанс да станат по-обичани от тях.
299
0
 
3
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Спонги Гъбарко откога се прекръсти Спонги,Харесва ти повече името на английски.Все си голям философ и всичко знаеш,да не би да си научен работник или обикновен весникар!
298
1
 
25
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Вечния принц се изцепи по въпроса!Те в Англия не го искат, квалификации ще раздава,Камилар нещастен.