Сесил Каратанчева иска отново да играе за България

Тенисистката прекратила договора си с Казахстан
Обновена: 30 сеп 2014 14:05 | 30 сеп 2014 09:18,
61
Сесил Каратанчева иска отново да играе за България
Снимка: архив Булфото

Сесил Каратанчева прекрати контракта си с Казахстан и иска отново да се състезава за България. Това призна самата тя заедно с баща си Радослав пред TV7.

Както е известно, българката предпочете да играе за Казахстан през 2009 година срещу 65 000 долара на сезон.
През 2005 година Сесил достигна до сензационен 1/4-финал на Ролан Гарос, като в третия кръг победи бившата №1 в света Винъс Уилямс. Малко след това обаче Каратанчева бе спипана с допинг и получи наказание за две години.

"Да, прекратих договора си с Казахстан. Искам да уточня, че всичко зависи от мен.Тук, в нашата федерация, не знаят, това е изключително мое решение, от медиите ще разберат", каза Сесил.

"Моето решение да се върна за България не включва по никакъв начин федерацията по тенис. Искам да се върна и да играя за България, защото дадох пет години от себе си и мисля да се върна вкъщи."

"Вече съм обратно в големия тенис, искам пак да играя за България. Имам огромната подготовка и оптимизъм, че ще мога да представлявам добре България."

"Аз бях просто един тийнейджър, на когото животът му бе под светлината на прожекторите. Всичко бе публикувано, коментирано. Хората дадоха прекалено много гласност на нещата."

"Всичко в този живот го приех и си заминава. Ако коментираме някакви случки, ще седя и ще цикля на едно ниво. Искам да се развивам напред като човек и състезател. Щастлива съм в личен план, видях и двете страни на монетата. Бяхме и горе, и долу, и по средата."

"Надяваме се нещата с Казахстан да бъдат уточнени без да има претенции от двете страни. Грехота ще е, ако кажем, че сме зле финансово. Стабилни сме си, много добре се справяме. Целта на връщането не е ПР, а справедливост и успех. Да има справедливост за неща, които толкова години не са честни", добави Радослав Каратанчев.

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
2
 
! Отговори
пит преди 9 години
Толкова помия в този форум върху това дете и тези които я съдят са безгрешни?
49
0
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 9 години
На тази баща и е голям ***. Гледах го в едно предаване и ми направи много неприятно впечатление факта, че постоянно прекъсваше останалите хора в студиото.
48
0
 
7
 
! Отговори
Pencho преди 9 години
Казахстанчева, ако обичаш, стой надалеч.
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямам нищо против това момиче да играе за България. Всички играят за пари. Тя си напечели там, сега я разбирам. Този спорт е много скъп и трябва начален старт да се включиш в големите турнири. Така че, не я коря че игра за Казахстан. Тука никой не и е дал и лев вероятно от нашата федерация.
46
0
 
13
 
! Отговори
хде преди 9 години
до 50.Напротив. Много е по-зле от Пиронкова.
45
2
 
17
 
! Отговори
хде преди 9 години
Тази жена е бездарна и глупава. Няма нищо общо с големите сестри Малееви, които играеха технично и интелигентно. Докато взимаше допинг, тичаше като кон. Сега е просто елментарна, второкласна състезателка.
44
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сигурност по-зле от Пиронкова не може да е, така че добра дошла в къщи!!!
43
2
 
13
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Да бе, то ако става така ... хората помнят (или поне обикновените хора, не тея, корумпираните по федерациите като Боби Прическата във футбола) - днес Казахстан за 65 000 $, утре няма пари и "аз съм стабилна финансово ама искам за България ..." ***, на нищо неприличаща, да ходи да си играе къде си иска, но не и за нашия национален отбор... чула нашата за успехите на Гришко и Пиронкова и дай да се набута в кюпа, че я позабравиха ...
42
4
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 9 години
До БългаритеНапълно ви подкрепям. България не е тенис клуб да се продадеш за пари. България е кауза, България е идеал. И аз мога да работя в чужбина за много повече пари, но не го желая. Искам да живея и работя тук , да подпомогна държавата и обществото да станат по-добри. Това е моята кауза, макар и да не изкарвам 65 000$ на сезон, но каузата ми струва много повече.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не я искаме, имаме си Гришо.
40
2
 
26
 
! Отговори
venko преди 9 години
Тоя е същия *** като баща си - мутрата Карастанчев. *** в България колкото искаш, не ни трябват още...
39
2
 
25
 
! Отговори
малко така преди 9 години
А няма ли едно извинявайте братя българи да каже
38
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хубава е, но малко мъжкарана ми се вижда, кой знае с какви хормони я е тъпкал баща й?!
37
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от допинга виж каква шия има.
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** , с баща мутра... какво очаквате ? :))))))))
35
2
 
30
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
Не ни трябва този,дезертьорски-ренегат",и неговите скандали!
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i neia i bashta i v chuvala i na severoiztok. osraha BG, a toia bashta e samo iskam da byda mutra. na tarikat se pravi, ama ne stava.
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва да играе за Партията, за кво друго да идва? Ей, като мускито са тея хора, забучат нос и смучат ли смучаааат!
32
3
 
33
 
! Отговори
IZBOR(I) преди 9 години
Да бе да, връща се 5 дена преди изборите, а баща й ми пуска в пощенската кутия агитация да гласувам за него преференциално (т.е. за БиеСиеПе-то). Айде и двамата бегом марш в посока североизток! Стана известна с това, че се оплаква, че Бойко проявявал интерес към нея. Да бе да!
31
3
 
36
 
! Отговори
Спец преди 9 години
Тая продажна кифла е изгонена от Казахстан заради употреба на допинг и няма никакъв смисъл да я приемаме, за да резили после нас!За нея важи поговорката: - "Дето иде врана - все ***!"