Заплашиха със смърт приятелката на Борис Немцов

В Украйна предприеха мерки за защита на живота и здравето й
Обновена: 6 мар 2015 14:08 | 6 мар 2015 12:03, Елка Василева
82
Заплашиха със смърт приятелката на Борис Немцов
Анна Дурицкая. Снимка: БТА

В Украйна е образувано наказателно дело във връзка със заплахи срещу Анна Дурицкая – младата жена, която беше заедно с Борис Немцов в Москва в момента на убийството му късно вечерта на 27 февруари.

Според информацията от сайта на Генералната прокуратура на Украйна става дума за заплахи за живота на Дурицкая от страна на неизвестни лица, отправени, откакто тя се завърна в Украйна при родителите си. Това стана в понеделник късно вечерта, а дотогава Дурицкая даваше показания пред руските следователи. Имаше информации, че от руските правоохранителни органи не са й разрешавали да замине за страната си.

Още по темата

За заплахите Дурицкая е съобщила на 5 март. Украинският генерален прокурор Виктор Шокин е наредил да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на нейния живот и здравето й.

Украинските правоохранителни органи са образували наказателно дело за опит за убийство и предумишлено убийство, посочва NEWSru.com.

Борис Немцов беше застрелян късно вечерта на 27 февруари на Москворецкия мост – на метри от Кремъл, докато отивал към дома си заедно с 23-годишната Анна Дурицкая.

По данни на полицията убиецът е стрелял шест пъти в гърба на Немцов, като той е бил улучен четири пъти. В този момент автомобил на помощник на убиеца се изравнил с мястото на престъплението, килърът се качил в колата и двамата избягали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нормално е да има измислена заплаха за убийството на манекенката , защото тя единствена е знаела маршрута на Немцов , за това че са отивали в неговата квартира през нощта , за да я ощастливи , а заплахата идва от тия на които е съдействала с информация , от къде ще минат , че ще я убият , ако гъкне нещо . С свой човек като нея , не е трудно да се проследи Немцов , и да го гръмнат пред Кремъл , ако е бил Путин , той щял да го гръмне в Киев , там си е разграден двор
54
1
 
1
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
До РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО 57Не се притеснявайте за Савченко, тя живее и цъфти в очакване на присъдата.
53
3
 
1
 
! Отговори
РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО преди 9 години
Спокойно другари, снегорина е американски. # Tоваришчь Путин ще докаже, че ЦРУ е поръчител на убийството на Немцов; както доказа, че ЦРУ са убили: Анна Политковская, Александър Литвиненко, Борис Березовски, ген.Александър Лебед, Надежда Савченко, Лео Троцки и 22000 поляци в Катин . . .
52
1
 
0
 
! Отговори
кънчо идилски преди 9 години
ПУТИН АКБАР 111
51
2
 
4
 
! Отговори
Bulgatani преди 9 години
Разследованието разкри, че "приятелката" беше любовница на полковия командир Днепр-1 Юрий Береза (нацгвардия на Украйна). Ще има много интересни неща!
50
3
 
9
 
! Отговори
Дане преди 9 години
Да вземе това девойче да се разходи с Порошенко под ръка по някой мост на Днепър.
49
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАСТЪПВА КРАЯ НА ПУТИН ТОИ НЕИСКА ДАГО РАЗБЕРЕ НО Е ПО САМИЯТ КРАИ.КАТО КАДФАИТО ГО ИСКАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ.АМЕРИКАНЦИТЕ СА ОТКАЦЕНИ ДО СЕГА СА ДАЛИ ЖЕРТВИ ПО СВЕТА ОТ 70 ГОД НАСАМ НАД 3 И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ДУСИ.ТЯХ ТОВА НЕГИ БЪРКА.ПУТИН НЕИСКА ДА ВЪРВИ СЪС СВЕТА СТЕГО ОПРАВАТ.
48
4
 
1
 
! Отговори
Кейн преди 9 години
Спътница,значи,а ***,пишеш подобни неща как да евфемизираме,може би -инфантил с мозъчна недостатъчност
47
5
 
4
 
! Отговори
ЧАР преди 9 години
ТОВА НАВЯРНО Е НОВИЯ ВИД РЕКЛАМА ЗА ПОДОБНИ ЖЕНИ.
46
9
 
9
 
! Отговори
Ъц преди 9 години
Генералната прокуратура на Украйна ще охранява проститутката на Немцов, щото някой друг искал да я .... такова в ...., пък тя нали е в "траур" не ще виднага да се... такова, а и много е обидена, на Руските власти, че не са и обърнали нужното "внимание", а са я изпратили бързо-бързо при мама и тати... пък тя искаше да се позавърти из нощните клубове на Москва и да си намери замяна на Борката. )))))))))))
45
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 9 години
...Бай Божидар разправяше, че в Русия тия вървели по 5000 евро на вечер. Така че рекламата си е нужна...
44
7
 
12
 
! Отговори
Театрален Критик преди 9 години
В Покрайна проститутките са на почит. Па били те премиери, президенти, или обикновени компаньонки. 100 долара са си 100 долара (поне докато петрола не почне да се търгува срещу друго)
43
7
 
14
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Кой?Какво?Кога?А,ЦРУ пак не си седят на тъпите *** и кроят планове,които отново лепят на Путин.Нищо ново.
42
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До *** НЕ САМО ГИ ТРОШИ НО И ИМ ГЬРМИ ПО ГОРНИТЕ ГЛАВИ
41
11
 
21
 
! Отговори
na преди 9 години
Украина не само има голям експорт на *** но и на политици-хамериканци,жалко че те вече заедно правят в тази измислена държава,а страдат обикновени хора.
40
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Накрая май наистина ще настъпи сапуна и ще се завендузи на плочките в банята.Ще се наложи да я хлъзгат до сифона да смукне въздух, че да я отлепят.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Жоро-борецаЕвтина, евтина, колко да е евтина?
38
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм силно разочарован от ЦРУ. От 11.09.2001 г. насам операциите им стават от ***, по-***. Явно сравняват целия свят с тъпите си сънародници. Истинските шпиони си отидоха с Ким Филби и неколцина други от отминалата епоха. По-достойно ще е нагло, но открито, като истински търговци, каквито де факто са, да заявят: Даваме такава и такава сума за това и онова, който иска, да си стиснем ръцете! А когато някой не си е на мястото, става смешен.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kolko plashtat za da se pishat poruchkovi komentari tuka? Iskam i az da izkaram nekoi lev..
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БаиконурТя постоянно получава бели петна на лицето си.

Спонсорирани публикации