Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър

Командирът на полета се опитвал с брадва да разбие вратата на кабината
Обновена: 27 мар 2015 14:14 | 27 мар 2015 09:05,
198
Пилотът Лубиц "прегрял", 6 месеца бил на психиатър
Андреас Лубиц. Снимка: Facebook

Пилотът Андреас Лубиц, смятан за виновник за катастрофата на самолета на авиокомпания "Джърмануингс" общо половин година се е лекувал при психиатър, съобщава в. "Билд", като се позовава на източници от компанията собственик  -"Луфтханза".

Карстен Шпор, изпълнителният директор на "Луфтханза" заяви, че в обучението на Лубиц е имало шестмесечно прекъсване през 2009 г., но не разкри конкретни подробности.

Лубиц е страдал от депресия, пише "Шпигел" и цитира и съученици на 28-годишния мъж, които споделили, че той временно е прекъснал обучението си поради психическо изтощение и преумора - синдромът на "прегарянето" ("burn out") или на депресия.

Германското законодателство обаче не позволява на компанията да получава информация за медицинското досие на пилота.

Като косвено потвърждение за психическите проблеми на Лубиц "Билд" посочва и следното обстоятелство - в неговото досие във федералното управление за гражданска авиация е имало забележка, че се нуждае от "специализирани редовни медицински прегледи".

Такава бележка имало и в лиценза му за пилот, твърди още "Билд". Таблоидът е научил и подробности около случилото се на борда на самолета преди катастрофата. По данни на вестника, след като не успял да влезе в кабината, командирът се опитал да разбие вратата с помощта на брадва.

От "Джърмануингс" са потвърдили, че брадвата действително влиза в спасителното оборудване на самолета, но не уточняват дали е била използвана.

"Ню Йорк таймс" отбелязва, че германските власти и "Луфтханза" са отказали да назоват името на капитана на полета, но британски и испански вестници го идентифицират като Патрик Зондерхаймер.

"Вашингтон пост" поставя въпроса как в бъдеще да се избегнат катастрофи като тази във Френските Алпи в бъдеще и отбелязва, че този случай е породил въпроси за обучението на пилотите и процедурите за сигурността в кабината.

Авиокомпаниите, макар и със закъснение, вече променят правилата си за пилотската кабина на самолета, като някои вече въвеждат изискване в нея винаги да има най-малко двама души, пише по този повод британският в. "Гардиън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
MP преди 9 години
Неговият психиатър е за лудница !Пуснал е опасен човек.Всъщност за мен истината е друг-или са терористи или истината е някъде в ,,Досиетата Х"'.Че германците ще разберат е 100% ясно но ние дали ще чуем?Вижте колко са предпазливи-нито дума за тероризъм ,ислямска държава? Май се пази ,,мира'' като ,,великденски яйца '' в пробита кошница??
79
1
 
3
 
! Отговори
към 117 преди 9 години
Ами противоречиш си- може би злобата ти заслепява мозък(ако имаш, ест) - хем траят години, хем вече знаят и това, очевидно се прие за някакъв категоричен факт- че е бил ТОЧНО този пилот- ЗА ЕДИН ДЕН, по-точно няколко часа? А и не виждам какво лошо има човек да МИСЛИ, за себе си? Нека господата"експерти" иначе си върашт работата- тяхната дума е меродавна така или иначе,,, било то и грешна....
78
1
 
3
 
! Отговори
сопол преди 9 години
те и от Метереологияте експерти, но аз пак гледам през прозореца слънце ли е, дъжд ли е.даже листа не показват с пътниците
77
3
 
4
 
! Отговори
Зз преди 9 години
***, ти може и да не си чувал, но 1999 имаше подобен случай с египетски пилот - депресиран, загубил пари и засилил самолета в океана.........Но ЩОМ ТИ НЕ СИ ЧУВАЛ..........
76
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много обичате да коментирате без грам да сте запознати. Първо брадва има само в пилотската кабина. Второ код за отваряне има, но въпреки въвеждането му от пилотската кабина може да блокират отварянето. Трето самолетът е А 320, много трудно би било просто да го забиеш в земята. Законите в авиацията се коват с кръв, ще има пак промени, които уви ще бъдат за сметка на екипажите. Повече прегледи, повече бюрокрация, повече процедури.... Никой не се замисля как се експлоатират пилотите.
75
1
 
4
 
! Отговори
до 113 преди 9 години
Айде по-полека бе "умния" нервак, никой не е длъжен все тебе да чете. Ами нали за това е този форум, всеки да си каже какво мисли. Което далече не значи ,че твоето мнение е най-вярното.
74
6
 
1
 
! Отговори
З преди 9 години
Трайте де! Такива разследвания траят С ГОДИНИ, но не защото искат да ви излъжат, пиленца сладки, а защото се работи трудно и се събират и проучват множество факти. Номер 115, не се терзай с такива загадки - хората, които работят по случая са преминали сериозно обучение и си имат похвати как да разберат детайли от инцидента - и тъкмо поради ТАЗИ причини, ТЕ разследват, не ТИ ИЛИ АЗ. Научете се за зачитате чуждия авторитет!!!!
73
1
 
4
 
! Отговори
ко40 фон село преди 9 години
съвсем нормално е да пуснат записа и всеки да си направи заключението. кое му е секретното на този запис. всичко секретно бе ей. с тая сигурност идват у вас прибират те, обявяват те за терорист и никой никога не те вижда вече и никой няма и да пита за теб, щото си ,,оасен терорист,,бетер сталин
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А на мен ми е много интересно как установиха, че ТОЧНО ТОЗИ пилот е бил вътре, а другия е опитвал да влезе? Защо да не е било обратното? Нали се чувало само дишане (пак не знам как се чува толкова добре дишане)?
71
1
 
7
 
! Отговори
sopol преди 9 години
кой го интересува колко хора и къде умират. важното е парите да се въртят. вчера репортаж от мястото показват, 4 *** полицаи си разказват вицове и се хилят като кратуни, политиците пък реват по тивито. цирк. тая демокрация бетер комунизъм. един път няма да кажат истината, което е най важното за близките. но ги пратиха на върбата. сега не могат да съдят луфтханза и застрахователите, а един умрял трябва да съдял. много лесно
70
9
 
5
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 9 години
Най ми харесва как прости читатели НЕ ВЯРВАТ на ОФИЦИАЛНИ органи, защото "аз лично не съм видял черната кутия" МИ ТИЯ ЕКСПЕРТИ ЗА КАКВО СА БЕ?? Ей, българското племе е страшно - нищо не умее и не разбира, ама се изживява като капацитет! Кой си ти бе трътльо, че да те лъже някои, че вечно да се крие някаква истина от теб?? Че ти вярваш че те пръскат от небето с невидими отрови, че ти контролират ума дистанционно... Такива *** не са важни за никого, споко!
69
5
 
3
 
! Отговори
ZZZ преди 9 години
Ганцо детектива! Ще падна от смях! Самолетът е на сол, оня си настоява, че е СЪМНИТЕЛНО да няма трупове..... нямам думи. И малоумното сравнение с малайзийския самолет и данните - изглежда критичната мисъл е завинаги погубена по нашите ширини.... Как така леко сравнявате ИЗЧЕЗНАЛ самолет с такъв, на който ЯСНО се виждат останките.. А дали знаете, че подобно разследване е съвсем нормално да продължи ГОДИНИ? Черната кутия сигурно си я представяте като Уинамп - пускаш и Фики Стораро запява, нали??..
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човечеството е оцеляло хиляди години и без самолети. Техническата революция е колкото полезна, толкова и опасна.Например Артър Кларк беше доказал колко е вредна за човека високата скорост и си стоеше само на остров Цейлон от 1956г. до смъртта си през 2008г.
67
2
 
18
 
! Отговори
sopol преди 9 години
жалко за загиналите. изтърваха много в този живот като Айфон 7, самсунг галакси 109, новият албум на бибър и на николета, измирането на още 1000 вида животни, изсичането на амазонка, избиването на акулите, че 3 *** сърфисти да карат на воля, и най вече ще отърват 3 тата световна, а там големи фойерверки ке падат. то има ли катастрофа да не е пилота виновен или терорист да го е взривил. иначе ще развалят имиджа на немеца профисионалист
66
4
 
11
 
! Отговори
до 100 преди 9 години
Колко си *** самоооооооЛетенето със самолет не е модерно, а е нужно! Я да видим колко време ще ти трябва да стигнеш от Барселона до Дюселдорф с кола примерно. И статистически е доказано, че въздушният транспорт е най-безопасният. Ама на прости хора ходи го обясни!
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И за малайзийският самолет пишат, че пилотът бил в депресия ?!
64
7
 
8
 
! Отговори
Ззз преди 9 години
Потресаващо невежество от коментарите! Пилешките ви мозъчета, изпити от БГ реалността, съзират конспирация и план навсякъде, все някой иска да ви излъже, а всъщност сте пълни невежи. Много разбирате вие от авиация и "големи фин. загуби"! Разследване на авио катастрофи си прави от няколко независими органа, а основната цел не е БОЙ И СМЪРТ за виновника, а откриване и отстраняване на причината, за да не се повтаря трагедията! През 99 египетски пилот се самоуби по същия начин - самолета в океана...
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да не е искал да се самоубива.Може с тъпотията си да е искал да пробва някакво стръмбо снижение, а после не е могъл да овладее самолета.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Застрахователи и компанията за заинтересовани до го изкарат виновен но аз се съмнявам да разбиеш самолет без да издадеш и звук не е вероятно .Ако обаче е получил удар или някакъв медицински проблем ще има много виновни с големи фин. загуби за всички
61
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз ако карам такъв аероплан ще го насоча към бг парламента

Спонсорирани публикации