Смартфоните ще могат да издържат до 7 дни съвсем скоро

Нова технология комбинира водород и кислород
12 фев 2016 20:41,
28
Смартфоните ще могат да издържат до 7 дни съвсем скоро
Снимка: Reuters. архив

Въпреки всички невероятни постижения, на които ставаме свидетели всеки ден от водещите компании за смартфони в света, всички се чудим какво да правим с живота на батериите, който хич не е впечатляващ. Повечето хора намират решение чрез кейсове с батерии или външни батерии, които са по-големи от телефона и не са най-удобното нещо на света.

Тези възможности определени не са идеални и докато кажи-речи всички технологични компании се опитват да разработват технологии, които да позволят по-дълга издръжливост на батериите, базираната във Великобритания компания Intelligent Energy твърди, че е направила огромен пробив в тази насока. Нейното решение е създаването на горивна клетка, която е достатъчно малка да се вгради в смартфон, но и достатъчно силна, за да го поддържа цяла седмица.

Неназован изгряващ производител на смартфони толкова е повярвал на технологията на Intelligent Energy, че я е финансирал със 7,6 млн. долара, съобщава Bloomberg. Революционната идея може да има реално приложение до 2 години.

Един от ръководителите на проекта на Intelligent Energy, Джулиан Хюгс, смята, че вграждането на горивните клетки в преносими устройства ще предостави решение на дългогодишната дилема на производителите между все по-големите иновации, които потребителите искат от нови устройства и все по-малкото живот на батериите.

Технологията дава допълнителн живец на батериите чрез комбинирането на водород и кислород. Още миналата година пред The Telegraph изпълнителният директор на Intelligent Energy, Хенри Уинанд, каза, че инженерите им са създали толкова тънка горивна клетка, че може да се побере във всяка батерия, без да променя размера и. Тогава се появиха и слухове, че тази технология се разработва ексклузивно за Apple, но нито една от двете страни не потвърди.

Единствената промяна в устройствата се състои в лека промяна на дизайна - добавянето на малки отвори в задния капак, които да позволят отделянето на водна пара, появяваща се от действието на горивните клетки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ,ако някой ни звъни и не го чуем ще разберем по подмокрените ***?!?Вече няма да се разбира дори дали някой е мъж еякурирал или пък жена се е подмокрила...ще се оправдават с телефона...умно
17
0
 
14
 
! Отговори
Gost преди 8 години
А виваком днес на обед бе релакс моля махнете тоя хуавеи да не ни мъчите искаме си зте
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАЙ ДОБРИЯТАбе ти толкова ли си неграмотен ?
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Conservator,Флашът, все още живее тук там и бих казал, че надживя Джобс.Лошото е, че HTML5 тотално прецаква старите телефони и компютри, правещи ги неспособни да сърфираш в интернет с тях.Карах 9 години с един лаптоп и нямаше и да помисля да го сменям, но изведнъж почнаха да накъсват и вебокс, и ютуб и то клипчета от рода на 240п, а свалени филми 720п вървят без грешка. Та купих си нов лаптоп - вързах им се на номера на IT - мафията.Иначе десктопа ми е на 8 години и успя да сдъвче HTML5.
14
6
 
16
 
! Отговори
conservator преди 8 години
За това Стив Джобс е велик. Преди да пусне на пазара мп3 плеяра и смарт телефона, операционните системи ставаха все по-тежки и изискваха все по - мощен и енергоемък софтуер. В резултат на това потребители купуваха непрекъснато ново оборудване за да могат да влезнат в интернет-тяхната основна цел. Стив Джобс скръцна със зъби на флаш плеярите и ги отряза като кисели краставички. Лошото е че неговия успех вече се превъзмогна и сега прилагат старата политика за компютрите към смарт телефоните.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NOUTA ми държи 12 часа, Blackberri дължи два дни , 48 часа при еднакво натоварване с първия. Имам и един Galaksi S купен втора ръка от Англия още когато излезе модела, с оригиналната батерия е все още, ползвам го само като обикновен телефон и държи 10 до 12 дни! Разбира се в случая никакви смарт функции!
12
0
 
20
 
! Отговори
га преди 8 години
Абе нещо не сващам? Как ще се зарежда тази батерия като и свърши водорода? Ще ходим на бензиностанции (водородстанции) да си зареждаме телефоните ли? Някак си това ми се струва по приложимо за Тесла и всички останали електромобили.
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова технология комбинира водород и кислород===На новата технология й се вика вода. Тя просто съществува.
10
0
 
25
 
! Отговори
джапанки преди 8 години
ха сега и памперси за смартфоните щом вода ще излиза от тях!!!!хахахах звани ми смарта и джоба се пълни с вода хахахах
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в тоя ред на мисли, много по-лесно е да се измислят енергоспестяващи(повече спестяващи) компоненти, които могат да са при вас със следващото поколение телефони. Тоест, до 3 или 6 месеца.Въобще да не говорим, че в момента телефоните се произвеждат по чудовищната 45nm технология, която е отживелица(рядко 32nm). За сравнение, Intel в момента преминава на 7nm производствен процес(от 12nm). Енергоспестяването е с разлика около два до три пъти, само поради този факт.
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Революционната идея може да има реално приложение до 2 години."Тоест, до 2 години ще има завършили изпитанието образци. До още 1 година, ще има план за серийно производство. До още 1 година - заводи, които да го започнат. До още 3-4 години, за да стане масово достъпно, на ниска цена.Тоест, вие като обикновен потребител, очаквайте това чудо след 7-8 години най-рано. Ако не се окаже, че има някакъв проблем с технологията де...
7
1
 
31
 
! Отговори
Консервативен преди 8 години
Пробвал съм елементарен, но нов смартфон Самсунг колко издържа, ползван като обикновен мобилен телефон. Изкара 12 дни. Нали не искате да си включвате и духалката в него?
6
2
 
24
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
До АнонименВсичко е купуване-потребление, изхвърляне поради кратък живот и купуване на ново колкото се може по-скоро, слагат се чипове, за скъсяване на техния живот, например принтер като "изцъка" 500 000 ксерокопия и да му се *** Това е гадната истина, всичко това е за пари!
5
0
 
34
 
! Отговори
vbgvhbg преди 8 години
Новото приложение за смартфон парна ютия
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще превърнат телефоните в абсолютни бомби с дистанционно управление . Те не че сега батериите им не са бомби ако се позагреят. Ама тогава като вкарат и тоя водород . ще може с едно просто приложение под формата на вирус или нещо такова да се детонират.
3
1
 
29
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Докато изобретенията и патентите са притежавани от финансови социопати все все така ще е ! Реално новите технологии не трябва да им се държат патентите повече от 2 години а фондации трябва да награждават всеки които споделя знания!Банките не са измислили нищо , даже и лихвите !
2
1
 
35
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
На какво ще издържат тези смарфони? На бой, на глад, на студ.... на какво?
1
4
 
34
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Моя и сега си кара по една седмица, а ако не говоря много може да откара и две.

Спонсорирани публикации