България – първата осъдена държава за мръсен въздух

Санкцията може да е много сериозна, прогнозира експерт
Обновена: 6 апр 2017 13:09 | 6 апр 2017 12:45, Екип на Bloomberg
68
България – първата осъдена държава за мръсен въздух
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Решението на Съда на Европейския съюз да осъди България за замърсения въздух не е изненада предвид разгледаните доказателства. Това заяви по Bloomberg TV Bulgaria Теодора Стоянова от Greenpeace България.

"България е първата държава, срещу която е заведено такова дело. Нарушенията не са само при нас, но са в сериозен аспект, затова сме първият случай засега", каза тя и допълни, че страната ни не е изпълнявала нормите за качество на атмосферния въздух от 2007 година насам.

Още по темата

Теодора Стоянова коментира, че след присъдата ще има период, в който ще трябва да започнем да предприемаме мерки и ако не го направим, ще получим ново предупреждение, което ще доведе до санкции. На този етап не е ясно какви ще бъдат те.

"Други подобни случаи в практиката показват, че санкциите могат да бъдат една голяма сума", обясни тя.

Според нея всяка една община трябва да изготви програма за управление на качеството на атмосферния въздух.

Повече от разговора може да видите тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и аз искам да се топля на газ, *** го вдигнахте с 30%, нали бе хубавци евро*ейски.
37
3
 
3
 
! Отговори
Край преди 7 години
Некой пък иска да се мият улиците на София - щото като излиза от градинката/тресавището на Шрек/ дето се е паркирам си мие гумите винаги.На панелкаджията трябва да му стане скъпо да има кола и тогава нещата ще си дойдат на място.
36
2
 
5
 
! Отговори
Край преди 7 години
Германия Италия и Австрия си продадоха старите барутници на бг. гъзарите - сега могат и да им забранят да ги карат. Под бг. гъзари разбирам любителита на ЕС класи на мерцедес по на 400-500 хил. км. дето мигат на нормалните хора по магистралите които се возят в новички дачи или фордчета.
35
1
 
1
 
! Отговори
Snofh преди 7 години
Vai....a kolko mnogo ucheni iadreni, bio i zoo injeneri i generali paziat chistia vazduh na RBg....kakvo pazite ve, g-da?!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глобата да я плащат, кметове, държавни служители, министри и премиер, за бездействието си.
33
2
 
7
 
! Отговори
Кольо Гущера преди 7 години
Грийн Пийс (Greenpeace) в цял свят са грантаджийските организация водена за носа от Световния Ислямски Джихад и с фашизоидните си искания само допринасят за по-бързата Ислямизация на Запада! Те са другото крило на Хелзинския Комитет! Навсякъде където ги има проповядват отворени граници, безконтролна имиграция на Запад от страните от 3-я свят и водещото до доминация на Саудитска Арабия спиране добиването на изкопаеми суровини в Западния свят!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, номер едно сме.
31
1
 
4
 
! Отговори
Locust преди 7 години
Не става и с велосипеди...( освен ако не са с крила).
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този мръсен въздух го дишаме ние, това трябва да се промени! Само че едва ли само колите са виновни, по цял свят има коли и задръствания. А мръсните улици, на които им дишаме праха всеки ден, плащаме месечни данъци, за да се чистят 1 в годината. Шведите, с горене на гуми, дърва от западен парк? Ама на ли са избиратели, не ги пипате, ще ударим българина с дизела.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33И какъв е интереса на България ве гащник да мрем от мръсен въздух ли? Поредния балкански селянин изказа мнение. Евала.
28
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като нямаш пари за по-нова кола няма да караш ве. Това не ви е родно право! Я виж хората на север си карарат колелета нищо че живеят в държави с едни от най-високи доходи! Не са тръгнали с 20 годишни бееемвенца защото просто нямат право!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А строежите в София, кой контролира? Как излизат камионите в кал и мръсотия. Защо не се мият улиците или е само на хартия за да се усвоят парите по партийни направления? Бедността породена от жестоката корупция в СО, далаверите с всичко, включително и с почистванията е в действие и не спира. Кражбите в огромни размери удари живота на обикновения човек. А избирането на Тиквето за трети път ще довърши всичко,несправедливостта ще тържествува навсякъде. А с цените на газа, още ще се откажат от парно
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България не знам, ама в София не се диша от мръсотия, прахоляк и замърсен въздух.2 милиона селяни и 1 милион таралясници. Фандукова не прави нищо за гражданите.Защото самата тя е ***.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15Да и щот си беден сме длъжни да ви дишаме пушилките и да не може човек да си отвори прозореца. Я у леву ве гащник
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тик има платени писачи които се стремят да обработват общ.мнение, че дизелите са причина. Явно са хора на Картофка за да се предложат високи данъци. А проблема е отоплението в огромната част на града и околностите на въглища, дърва, гуми и всякакви баклуци. Кой ще отиде през зимата във Факултето или Орландовци да забрани на шведите да не горят гуми? Сополивата даскалица ли? Нали и гладуваха да я изберат. Отново ни гласи тази нещастница за да ни прекара с нови такси и данъци.Ще и се стъжни скоро!
23
3
 
4
 
! Отговори
f преди 7 години
До Анонимен"която има Ерво 5,6,7" а дали наистина има или е VV.:)
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да спрат отоплението с твърдо гориво, особено в гетата, така че ще ни глобяват. Ако ще и всички коли да се спрат от движение за няколко години, наднорменото замърсяване на въздуха през зимата ще си остане на практика същото.
21
4
 
6
 
! Отговори
jhjj преди 7 години
т.е. не стига, че дишаме мръсен въздух, а и ни глобяват за това, щото те тези пари нали ги плащаме ние всички с данъците си....
20
1
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 7 години
Нормално е за по-скъпата кола да се плаща по-голям данък. Това е нещо като данък собственост. Даже в Конституцията си пише как гражданите плащат данъци според техните доходи и имущество - член 60. Ненормалното е да се смесва данък собственост с екологичен данък, както е сега в България. При това даже и в този вариант не си прав - новите коли са по по-новите екостандарти и за тях отстъпката е по-голяма. В крайна сметка обаче не са колите виновни за наднорменото замърсяване, което го има само пр
19
4
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
В Австрия не признават нищо друго за отопление, освем дърва.За тях санкции кога?

Спонсорирани публикации