Острова пуска бариерата пред нискоквалифицираните имигранти

Желаещите за работа ще трябва да имат оферта с определено заплащане
17 фев 2020 07:12, Александър Попов
97
Острова пуска бариерата пред нискоквалифицираните имигранти
Снимка: БГНЕС
Лондон ще пусне бариерата пред нискоквалифицираните имигранти, заяви британската вътрешна министърка Прити Пател. Това гласи новата имиграционна система след излизането от ЕС.
 
Имигрантите ще трябва да имат оферта за работа с определено заплащане, като целта е да намалее цялостният брой прииждащи чужденци.
Още по темата
Великобритания ще изисква от всички квалифицирани работници, желаещи да работят в кралството, да имат предложение за работа, да отговарят на стандартите за заплащане и да владеят английски.
 
"Нашата нова имиграционна система ще затвори кранчето за нискоквалифицираната работна ръка от чужбина", написа Пател, цитирана от Ройтерс.
 
"От догодина всички квалифицирани работници ще трябва да съберат достатъчно точки, за да работят в Обединеното кралство. Те ще трябва да владеят свободно английски, да имат твърда оферта за работа и да покриват изискванията за заплащане", обясни Прити Пател, като по този начин тя изрази увереност, че цялостният брой на имигрантите ще намалее.
 
Според някои опозиционни политици ограничаването на имиграцията може да навреди на сектора на обществените услуги, например на Националната здравна служба, разчитаща донякъде на граждани от ЕС, които работят като медицински сестри и лекари.
 
Правителството обаче успокои, че ще дава допълнителни точки на тези, които работят в сектори, където има недостиг от подготвени кадри.
 
ЕС ще се опита да преговаря за запазване на свободата на движение на хора в бъдещите отношения с напусналата го Великобритания, заяви председателят на външната комисия на Европарламента Дейвид Макалистър, който отговаря и за преговорите за бъдещите отношения с Лондон.
 
Според него ЕС трябва да се стреми към запазване на целостта на общия пазар, на митническия съюз и на четирите свободи на движение - на хора, стоки, услуги и капитали. Британският премиер Борис Джонсън вече обяви, че Лондон иска да се откаже от всички тях до края на годината.
 
Брюксел вече обяви, че ще цели подписване на споразумение за свободна търговия при две условия - гарантиране на достъп за рибарите до британски води с улов по квоти и свободна и честна конкуренция от двете страни на Ла Манша.  
 
"На никого и никога не сме предлагали такива отношения, но те вървят с гаранции за запазване на социалните, екологичните и стандартите за защита на потребителите на ЕС"”, заяви в Европарламента в Страсбург председателката на
 
Тя добави, че амбициите на ЕС са високи и изрази учудване, че Лондон се стреми към по-малко - отношения по модела на ЕС с Канада или Австралия, с която Брюксел няма търговско споразумение.
 
Лондон и Брюксел ще прекарат тази година в преговори за споразумение за отношенията след Брекзит, което да влезе в сила от 1 януари догодина. Основната конфликтна точка в тези преговори е доколко ще се отклонява Великобритания от регулациите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
0
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
А квалифицираните кадри ще искат ли да работят в Англия за жълти стотинки ??
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с нискоквалифицираните британци, с тях какво ще правят?
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коя е тая Острова?
71
0
 
2
 
! Отговори
Petar, NY преди 4 години
Прити Пател е дъщеря на нискоквалифицирани имигранти.
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като им свършат парите за социалните помощи и им се опразнят магазините, понеже няма да има кой да им работи по фермите, ще почнат сами да си търсят емигранти.
69
1
 
11
 
! Отговори
Зиг преди 4 години
А кой ще ви бере ягодите? Че надали ще е Сър Джон....
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, да , те професори и инженери чакат на опашка на границата да идат на "острова" ! Само дето като спрете нискоквалифицираната работна ръка, ще трябва с вашите префинени, бледи саксонски ръчички да си чистите кенефите и да си оберете ягодките.
67
0
 
8
 
! Отговори
Неграмотно преди 4 години
"Острова пуска..." трябва да е "ОстровЪТ пуска...". Моля, внимавайте. Хората се учат от вас. Езикът ни е важен.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анабел преди 4 години
Блъди бастардс. Естествено искат всички ползи за себе си след напускането.
65
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До шлоп Ей ти се оля бе шлоп може латиноси да сравняваш само с нашите кюнци само така че не се оливай
64
1
 
9
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Таман рекох че ще приберат кюнците при тях а те искали децата ни мръсни долни англосакси
63
1
 
9
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Това значи ли че ще крадат само млади български мозъци да им работят а те само да вонят
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затичал съм се към Англия. Англосаксонците са ми толкова противни, че не бих стъпил там, достатъчни са ми пияните и нискокултурни сънародници, шляещи се из българските курорти и градове. Хайде да се разпадат и да спрете да ни занимавате денонощно с това малко, безполезно и непотребно островче, събрало цялата измeт на света.
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е добре вече да се ходи в Англия, особено ако имате деца! Все по -агресивното лоби на трансджендърите навлиза в образованието и чета в туитър от англичани, че имало много учители -драг -куинс! В детските им театри - така наречените. "panto" мюзикъли, където се играят детски приказки, също има актьори облечени като травестити, аз го видях, пълен ужас! С това, което някои изявени Lgbt активисти искат да бъде преподавано в училищата на деца в началните класове се разбира, че те пропагандират педофилията, искат да я легализират.
60
1
 
17
 
! Отговори
Генерирам преди 4 години
Това нали вчера го писахте, айде спрете се. Видяхте, че тази новина генерира активност и сега ден след ден едно и също.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Флорида говори Испански.И искат да го знаеш .Е,английски също,но не навсякъде.Маями,Орландо са пълни с кубинци..ЛА и други наблизо-мексиканци..Испански език трябва..
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЖивееш някъде в пустините на Австралия с индианци, турци и китайци и си се снимал 1-2 пъти в Сидни за спомен.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 58И като живееш в Синдни до операта - какво?Явно не ти се гонят крокодили и кенгурата и си решил да си отбиеш време с аверите от България тук. Като те гледам колко често си тук, си давам напредстава колко скука е в това Сидни. Много поздрави от Луната.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите бт овчари какво ще правят сега??
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕ, то във всеки голям град има гета... в Сидни също. :)

Спонсорирани публикации