Стотици жертви в Мариупол, руснаците се опитват да унищожат града

Армията действа като пирати, казват длъжностни лица
2 мар 2022 17:00, Нели Христова
468
Стотици жертви в Мариупол, руснаците се опитват да унищожат града
Снимка: Getty

Длъжностните лица в югоизточния град Мариупол, близо до границата с Русия, казват, че се опасяват, че голям брой хора може да загинат след многото часове непрекъснати обстрели на града.

Още по темата

Заместник-кметът Сергей Орлов казва, че крайречният район, в който обикновено живеят 130 000 души, включително баща му, е "почти напълно разрушен".

"Не можем да изчислим броя на жертвите там, но смятаме, че стотици хора са загинали. Не можем да влезем, за да вземем телата", казва той пред BBC по телефона.

"Руската армия работи с всичките си оръжия тук - артилерия, реактивни системи за изстрелване, самолети, тактически ракети. Опитват се да унищожат града", казва Орлов.

Той казва, че руските сили са на няколко километра от всички страни.

"Украинската армия е много смела и ще продължи да защитава града, но стилът на руската армия е като пирати. Те не се бият с армията си, а просто унищожават цели квартали", казва Орлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
6
 
! Отговори
До 312 преди 2 години
Точно така. Затова в градовете влизат части за борба с терористи и чеченци. Това не е американска война - бомбардират отгоре и бягат. Така беше в Ирак, Сирия, Сърбия и др. Това, което се прави в Украйна по дефиниция е военна операция.
284
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандера и неговите хора са убили хиляди поляци, украинци и руснаци! Дори Хитлер го е затворил в концлагер, но при доста добри условия. От 1956 успява да замине за САЩ.
283
0
 
8
 
! Отговори
До 312 преди 2 години
Не само Азов, това са Десен сектор, Айвар и др. Тези нацисти избиха над 15000 мирни граждани, само защото говорят на руски! ЕС си затваря очите от много години за Украйна. Хората в САЩ и Европа са в пълно невидение за нацистките шествия в Киев, за провъзгласяването на Бандера и Власов за национални герои.
282
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
95% от информацията за войната е фейк! Няма български кореспондент в Украйна. Всичко се превежда и пише по опорки, спуснати от ЕС и САЩ.
281
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наблюдава се невиждана активност на руски ***. Вероятно заради срива на руската рубла и факта, че им се плаща в рубли се налага десетократно да увеличат работата за да компенсират поевтиняването.
280
6
 
7
 
! Отговори
14 преди 2 години
До СЕРГЕЙ ОРЛОВ.Страх го е от бандеровците, и затова мишкува.
279
8
 
33
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Азов са обучени от американски инструктори за битка в градски условия. Няма шанс да се предадат, защото знаят как са избивали жени и деца. Ще използват цивилните за щит до последно.
278
13
 
12
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Съгласен със "Сайтът е за закриване,но не заради новините,които публикува,а заради руските ***,които безмилостно са го налазили и буквално го изчегъртват до кокал.Прозрачно ясно е ,че 90% от коментарите са на едни и същи "хора",очевадно натоварени с важна с мисия тук.Който има рамене на главата обаче ,знае какво се случва на изток и най-вече защо."
277
13
 
27
 
! Отговори
Умко преди 2 години
Не Мариопол е центъра на украинските нацисти имено за това ще бъде сринат със земята те първи започнаха да избиват руското население и точно заради тах започна войната ако на някой му не ясно това ..на други вече им се изясни..честит 3 МАРТ БЪЛГАРИ..
276
10
 
11
 
! Отговори
СЕРГЕЙ ОРЛОВ. преди 2 години
ЕГАТИ И ОКРАИНСКОТО ИМЕ. ГОВОРЯТ НА РУСКИ ИМЕНАТА СА РУСКИ. А ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ СА ОКРАИНЦИ. НЕ МОШ ГИ РАЗБРА.
275
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е тактика на всички велики и "велики" сили - от време на време са във война с някого за да "изхвърлят" морално остарялото въоръжение и да го заменят с ново както и да поддържат армията боеспособна. Ето и тази война им изкара на показ слабите места - лоша организация, лоша координация, бойният дух не се поддържа, тръгнаха с перца да ги галят в началото и дадоха някакъв кураж на врага че могат безнаказано да се репчат на руската армия, на война като на война е казал един велик стратег.
274
17
 
31
 
! Отговори
А преди 2 години
А за това че изходи за безопасно излизане от града са минирани от укронаци и ВСУ, вие,разбира се,не го знаете.Това че тези нацисти слагат бойни установки до детски градини и жилищни блокове за да се предизвиква огъня на руски войски по хората, и за това не ви е известно. Защото имате само фейкови новини а не реална информация. Вие сте смучели го на Хитлер,а като видяхте че той губи,почнали да го смучете на руснаци.А преди-500г на турци.Руснаци ви дали свобода,това не можете да им простите)
273
7
 
41
 
! Отговори
Факт преди 2 години
В Мариупол е батальонът Азов, най-върлите бандеровци. Няма шанс да излязат живи оттам.
272
24
 
11
 
! Отговори
До Я, па Я преди 2 години
Точно - и Садам, и Милошевич, направиха за десетина години по 4-5 войни, преди да ги нападнат ! А Украйна единствено е защитавала териториите си, нищо друго !
271
13
 
14
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Маркс Накратко, сърбите са същите шовинисти като господарите си от Кремъл. Те избиваха всички а САЩ ги подпукаха за да спрат да избиват другите и аз се радвам, че успяха да ги сложат на място. За останалите диктатори дето си написал е още по просто. Всички до един се бяха разпищолили и повечето провеждаха терористични операции в ЕС и даже в САЩ. А Садам дазе се кабеше да завземе целия петрол и да командва запада. Ти ако си ще го траеш ли. И те така ...
270
23
 
18
 
! Отговори
КПСС преди 2 години
Сайтът е за закриване,но не заради новините,които публикува,а заради руските ***,които безмилостно са го налазили и буквално го изчегъртват до кокал.Прозрачно ясно е ,че 90% от коментарите са на едни и същи "хора",очевадно натоварени с важна с мисия тук.Който има рамене на главата обаче ,знае какво се случва на изток и най-вече защо.
269
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, виж какво направи!
268
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там са част от бандеровците, отатеща са бойцоте от донецк, с които се биха 8 години. Общо казано руснаците им имат зъб и докато не ги ракатаят няма да спрат.
267
12
 
35
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Няма по големи лъжци и свивачи от украйнците. Още си чакам поръчката за 465$, преведох им 470. Сега лъжат цял свят с видео фалшименти и избиват хора. Бандеровска работа.
266
11
 
43
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Мариупол е свърталището на нацистите от "Азов", това е батальонът на смъртта, побратимен с ИД. Обучавани са от канадски и американски инструктори за терористична дейност и градска война. В завода "Азов" и 34-то училище на Мариупол са пленени стотици деца и жени, използват ги за жив щит. Налично е видео с инструкциите за унищожението на максимален брой цивилни. Днес в Харков скритите в училище нацбатальони бяха посетени от ракета, 18 са груз 200. Във Волноваха нацистите -" Слава России"..

Спонсорирани публикации