Млечната киселина помага при акне

Ето за какво още да я използвате
2
Млечната киселина помага при акне
IStockphoto

Когато става въпрос за всички звездни съставки за грижа за кожата, науката има начин да създава шедьоври направо от майката природа. Вземете например млечната киселина. Това е киселина, която естествено присъства в млечните продукти и може да бъде извлечена и използвана като ексфолиант, когато продукти, като мляко, се развалят. Това обаче не означава, че трябва да оставите млякото си в хладилника да премине срока си на годност и да намажете кожата си с него.

Учените, които се занимават с козметика, вече са свършили цялата тази упорита работа вместо вас, като са включили млечната киселина в серуми и почистващи препарати, които осигуряват значителни ползи за кожата. Ако искате по-гладка и по-сияйна кожа, млечната киселина определено ще бъде вашият нов приятел.
 
Млечната киселина има репутацията на една от по-нежните алфа-хидрокси киселини, но също така е известна със способността си да помага за намаляване на увреждането от слънцето, признаците на стареене и изморена кожа. Една от причините светът на красотата да се възхищава от ефектите на млечната киселина е, че тя може да подобри естествената способност на кожата да задържа влага – полза която другите киселини в категорията обикновено не предоставят.
 
Въпреки че мощният ексфолиант несъмнено ще помогне за намаляване на неравномерната текстура на кожата, киселините могат да бъдат леко опасни. Силно препоръчително е да комбинирате млечната киселина със слънцезащитен крем, тъй като пилингът на мъртвите кожни клетки може да ви направи по-податливи към увреждане от слънцето.

Какви са ползите от употребата на млечна киселина?
 
► Увеличава клетъчния ефект – В сравнение с други киселини, като гликоловата, млечната киселина има по-високо молекулно тегло, което затруднява проникването на молекулата по-дълбоко в кожата. Тя остава върху повърхността, което предоставя повече защита и по-дълготраен ефект.
 
► Минимизира появата на фини линии и бръчки – По-висококонцентрираната млечна киселина може да проникне по-дълбоко в дермата, подпомагайки производството на колаген и фибри, които поддържат кожата стегната.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Млечната кисилина се натрупва неусетно в мускулите при липса на физическа активност,и когато е в излишък предизвиква крампи и неочакван инфаркт на сърцето.Ето това трябваше да споменете зза млечната киселина,а не да пишете за пъпки и бемки.
1
2
 
5
 
! Отговори
Бенефициент на грант преди 2 години
И сярната киселина много помага ! Ако не е ок подобре минете на солна с азотна...ни'кви пъпки .... те в млякото не слагат мляко, в сиренето не слагат ....де да знам химиците какво слагат в млечната киселина?

Спонсорирани публикации