Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония

Очаква се правителството да даде мнение
25 фев 2023 22:09, Росен Стойчев
150
Общност на албанските общини предлагат в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова идея се появи в Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Предстои обсъждане.

Още по темата
Идеята идва от албанската партия Алтернатива.

От там настояват да се основе Общност на албанските общини в страната. Тя ще е по пример на настояването за Общност на сръбските общини в Косово.

От Алтернатива наскоро се оттеглиха от управляващото мнозинство и минаха в опозиция. От там пуснака обръщение към медиите.

В него заявяват, че страната може да се обърне към Косово, което е близо до договарянето на разбирателство със Сърбия. Допълва се, че това е приветствано от западните държави.

Очаква се позицията на македонското правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна се извърши геноцид над гражданите с руско самосъзнание. Вместо да се спазват Минските споразумения ВСУ предприе обстрел на Луганск непосредствено преди 24.02.22г и съсредоточи армия в демилитаризираните според Минските споразумения зони. Навсякъде, където по колониален принцип САЩ и Британия са предизвиквали междуродови войни са текли реки от кръв. Какво ви учудва? Едно и също е от Римската империя до днес
63
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
53 По-добре албанска държава РСМ, отколкото сърбоманскоруска. Албанците няма да крадат българска история и език. Албания призна българската общност в Албания. Имаме отлични отношения с тази страна. Добра идея. Сърбоманскитепримати, които бият българи, дагодухат.
62
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
49 Никой не те пита, какво да правим, слава на Бога. Ползвайте си там в рускатакочина, преработената българска азбука и си трийте. Русия е жалко копие на западната култура. Архитекти, скулптури, художниците, които построиха Русия на Петър I и обогатиха дворците на германката Екатерина Велика, бяха финландци, италианци, французи. Руските класици са западни възпитаници, или повлияни от западноевропейската култура. В руския двор се е говорило на френски.По-далеч от Русия, по-близо до цивилизацията
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А имам още една идея за железница
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А и още една идея имам що не взет тия да си приберат златото от магазините и така малко по събрано по сватбите че напрао са като у белгия франция батко
59
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са днешните фашисти. Никой не ги обича, дори съюзниците им. Русия е в изолация. Бензиностанция с ядрено оръжие. Русия никога повече няма да бъде партньор на запада, поне докато Путин е неин лидер. Очаква я международен трибунал. Пред който ще бъде осъдена, дори задочно. Ще трябват десетилетия, за да се очистят руснаците от този срам. Да избиват "братя, славяни" в Украйна.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз имам идея да премахнем найлоновите торби само хартия верно е по скъпи са но са здрави и се рециклират лесно
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Православни ли? Непогребването е най-голямия грях в православието. Руснаците почитат непогребаната мумия на сифилистика Ленин, която е поставена от десетилетия в мавзолей, в центъра на Москва. Путин построи най-голямата джамия в Европа, в Москва. Прегръдките и новите проекти между Ердоган и Путин са нещо обичайно. Дори с посредничеството на Ердоган, ще преговарят Зеленски и агресорът Путин.
56
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не много отдавна рускините носеха долно бельо вързано с метална тел, миеха си зъбите с вар и ядяха трава. Една такава отваряше бира с предните си железни зъби на морето край Бургас. После нямаха пари да се приберат в Русия, защото туроператорът им фалира а банкоматите не приемаха руските им банкоматкарти, та се наложи България да им плати обратния път, на цялата група. Където се появат руските пиянисвине, там стават бой, крясъци, чупене на мебели, посуда...иначе големи са грандомани. Пфуй!
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бг са обречени и ще исчезнат ако не излезнат от ЕС и НАТО. Големите ги правят на колонии и ще станат като африканските дето нямат и език.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако можете, прочетете "Войната се завръща" на Анри Пози. Уилсън Удроу е бил прав, че границите на Балканите трябва да са етнически. Същото е и в Украйна. Великите сили обаче имат своите интереси, а човешкият живот се обезцени.
53
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
49 Невеж, върви на х...Показа тъпотиятаси, сега не ни досаждай повече. Самият факт, че пишеш в български сайт говори, че България, страната на духа още от Средновековието, е демократична страна. Това неможе да се каже за твоята Русия. Българи нямат право да пишат в руски сайтове.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо има Русия в случая? Престанете с този кастрационен комплекс българите, не е виновна Русия за нещастието ви.
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България да затвори границите си за руснаците. Те са с промити мозъци и са опасност за страната ни. Утре, може някой изперкал като Путин, да дойде да ги "спасява" с оръжие. Русия е криминална държава, която се управлява с указите на един комплексиран диктатор Путин. Русия носи само бедност, безправие, войни и корупция, криминал.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Войната се завръща" от Анри Пози написана м-у двете СВ. Не се чете лесно, зверствата на сърбите във Вардарска Македония са били страшни, лекар съм, а ми призля. Много изстрадали са македонците. Не им оставиха на тези хора възможност да са свободни.
49
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия единствена не освободи своите колонии след края на колониализма в света, през 60-те години на миналия век, защото са й съседни. Русия, тюрма народов. Тя подтиска и заличава цели народи. Всяка империя и диктатура, която подтиска други народи, се разпада. Това е закономерност. Путин знае това и започна война в Украйна, за да има кого да обвини за разпада на Русия, който щеше да се състои, така, или иначе. Въпрос на време. Русия ще се разпадне сама, няма нужда друг да го прави.
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха, както се казва:скоро ще се разберем със сърбоманите в БЮРМ, ще говорим на различни езици-те на албански, ние на БЪЛГАРСКИ!! Щото на един език не ни дават възможност!! Скоро БЮРМ ще бъдр част от Албания и няма да ни създават проблеми!!! Про3то племе сърбоманско, сами си го нахендриха!!!
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ростов Великий През Казан и Кавказ са минали сигурно 1000 племена за 20 века но само 10 оцеляват в историята. Българите оцеляват и са запазили името си..
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
46 Ха,ха, кои "наши българи от Козанглупако? Чети историята от византийските хроники, а не от съветскоруски фалшификат. Няма по-невежи хора от руснаците. Те и сърбите живеят с митове и легенди. Българите имат няколко държави, но най-голямата е тази на Аспарух. Когато тя е била империя, Русия не е била държава на картата. България я има от почти две хилядолетия в Европа и е най-старата православна държава на този континент, след Византия.
45
12
 
3
 
! Отговори
Ростов Великий преди 1 година
Добре, пошегувах се, живейте там, никой няма да ви докосне, освен ако вие самите не искате) И използвайте руската азбука за ваше здраве, авторските права са изтекли отдавна))) Петър Велики умира през 1725 г.