Синът на Джордж Сорос: Аз съм по-политичен от баща ми

Алекс Сорос ще наследи империята на баща си
12 юни 2023 10:57, Нели Христова
69
Синът на Джордж Сорос: Аз съм по-политичен от баща ми
Снимка: БГНЕС

Милиардерът либерал Джордж Сорос потвърди, че по-малкият му син Алекс Сорос ще поеме филантропската му империя.

В първото си интервю, откакто беше избран да поеме неправителствената организация Open Society Foundations (OSF), Алекс Сорос каза пред The Wall Street Journal, че е "по-политичен" от баща си, като същевременно каза, че е загрижен за перспективата Доналд Тръмп да се завърне в Белия дом.

Интервюто бе публикувано, след като беше съобщено, че Алекс е посетил Белия дом повече от дузина пъти по време на мандата на Джо Байдън. Той също така наскоро публикува своя снимка в Twitter с вицепрезидента Камала Харис.

"Колкото и да ми се иска да извадя парите от политиката, докато другата страна го прави, ние също ще трябва да го правим", каза Алекс. Той призова фигурите на Демократическата партия да бъдат по-ясни при предаването на своите послания, както и да бъдат "по-патриотични и приобщаващи", за да спечелят гласоподавателите.

"Само защото някой гласува за Тръмп не означава, че е изгубен или расист", на мнение е той.

37-годишният мъж добави, че иска да помогне на демократите да привлекат латиноамериканските избиратели, както и да подобри избирателната активност сред чернокожите избиратели на изборите.

Алекс също изрази загриженост, че свободата на словото в университетските кампуси става твърде ограничена. "Имам някои различия с моето поколение по отношение на свободата на словото и други неща – все пак израснах, гледайки Бил Махър преди лягане", каза той.

Наследникът също така съобщава как в продължение на години се е смятало, че по-големият полубрат на Алекс, Джонатан Сорос, ще бъде този, който ще наследи Джордж Сорос в OSF, но че двамата са се скарали, което е довело до това Джонатан да напусне инвестиционния бизнес на баща си през 2011.

"Не се разбрахме по някои точки", каза Джордж Сорос пред The Journal. "Това стана очевидно и за двама ни, особено за него. Той реши да напусне сам."

Джордж Сорос отдавна е мишена за републикански фигури поради милиардите, които е дарил за либерални и прогресивни каузи чрез OSF. 92-годишният еврейски имигрант от Унгария, който е преживял Холокоста като дете, също често е бил обект на крайнодесни и антисемитски теории на конспирацията.

Въпреки това The Journal отбелязва, че OSF рядко е подкрепяла еврейски каузи и не празнува еврейски празници. За сравнение Алекс празнува такива еврейски религиозни празници като Рош Хашана и Пасха.

Обсъждайки промяната на върха на OSF, Антъни Ромеро, изпълнителен директор на Американския съюз за граждански свободи, който получава финансиране от OSF, вярва, че Алекс "е малко вероятно да бъде бугименът, какъвто беше Джордж Сорос за десните" занапред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
този е идеолог за унищожаване на семейството и насаждане на омраза към нормалните хора и толеранс към сбърканяци лгтб..
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сега и тоя ще си харчи парите, за да направи живота тежък на Пешо от Люлин Хахахаха.
53
0
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 11 месеца
Еврейско котило рептили...
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Надали светът познава по-пъклена злоба и омраза към всичко човешко от тази на Шорош.
51
0
 
11
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 11 месеца
ДА ПСЛЕДВА БЕРЛУСКОНИ ТОЯ ДЪРТ САТАНА ЗАЕДНО С ПОКОЛЕНИЕТО СИ И ПОДРЪЖНИЦИТЕ СИ ОТ БЪЛГАРИЯ.
50
0
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 11 месеца
съсипахте света
49
1
 
16
 
! Отговори
Баба Ванга преди 11 месеца
Сороснята ще умре на голям световен празник! Когато и да се случи - голям празник ще бъде!
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
явно дъртия Сорос скоро шъ са гътне, колкото и пъти да му сменят кръвта и да му слагат органи от млади момчета, май е дал фира нейде и бърза да прехвърли империята, иначе можеше да живее да 120 поне
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 50... Ами просто продължават да надуват балона, а той ще се спука..
46
3
 
0
 
! Отговори
Русия преди 11 месеца
Спонсора ви
45
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Барабинков, ние пишем през випиени, дедо не ни дава без випиен. То ако можеше да се справи с випиените...Випиена го ползваме не за да помпим лайковеге, а просто, за да може да се подразним със ссоoррoсдоидчетата.
44
16
 
1
 
! Отговори
Барабинков преди 11 месеца
Ха-ха-ха шорош бърка яко в дупарите на друзята и те няма какво да направят. Не им стиска да организират революция затова джафкат по форумите, които шорош благосклонно им е остави да си изпускат парата.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проблемът на Сорос (Ротшилд) е световен, не е само България.
42
0
 
11
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
И тоя ша го пее попа.
41
1
 
15
 
! Отговори
ШОРОШ е РОМ преди 11 месеца
ОТ УНГАРИЯ И ФАНАТИЧЕН АНТИ-БЯЛ РАСИСТ
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ротшилд е зарязал българката, защото не е могла да му роди дете и всъщност прибира гастролираща актриса, която му ражда чуждо дете.
39
0
 
11
 
! Отговори
Вангелия преди 11 месеца
и най-лошиот да умре, друг ке се роди
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едва ли не Сорос е свършил мръсната работа на Ротшилд, Сорос момчето за всичко, диктува на *** си банди как точно да разкостят България.
37
2
 
9
 
! Отговори
той не преди 11 месеца
До ХХХ На България и дигна мерника Ротшилд,когато жена му ,която е българка,го заряза на рождения му ден и хукна за цяла нощ при Хемингуей!Тогава бесния Ротшилд,страшно унизен моментално я разкарал,и се заклел,че до 2030 год няма да има държава България и българи!И като гледам нещата на там отиват!Но иначе проблем няма!Българина е свикнал без държава,и да слугува на други!Справка-русофили и краварофили!
36
2
 
13
 
! Отговори
Дядката преди 11 месеца
А дали наследника разбира ,че времето им за политически интриги и мръсотии приключва?