Дизайнер посочи дрехите, които състаряват жените

Тениски с щампи и широкополи шапки са сред тях
16 юли 2023 23:20, Стела Стоянова
14
Дизайнер посочи дрехите, които състаряват жените
Снимка БГНЕС

Практикуващият стилист и имиджмейкър Ирен Ляпун посочи популярните сред жените летни неща, които визуално ги състаряват. Съответният материал се появи на сайта на Marie Claire. Списъкът включваше тениски с цветни щампи и широкопола сламена шапка. Според Ляпун тези елементи от гардероба придават на изображенията допълнителен обем. По-добре е да заложите на минималистични артикули, като едноцветни тениски, дълги панталони от лен или памук и шапки с тясна периферия или панамени шапки, каза тя.

Освен всичко друго, специалистката добави към класацията си плисирани поли с миди дължина, очила с формата на котешки очи, плажна чанта с ярък принт и сандали с кръгъл нос.

През този сезон Ляпун съветва да се обърне внимание на дънкови поли с предна цепка и дълбки чанти. Що се отнася до очилата и обувките, можете да разгледате варианти с по-прави рамки и модели с квадратен нос. Освен това не носете блузи от шифон на цветя и прекалено къси шорти. Събеседничката на изданието отбеляза, че неправилно избраният модел на дрехите може не само да развали впечатлението за цялостната визия, но и да вш състари. Късите панталони, включително тези с ниска талия са напълно неподходящи за града. В тази връзка Ляпун предложи да закупи по-свободни опции, но при всички случаи да покриват изцяло задните части, а не да бъдат плитки и от тях да се виждат прашките или слиповете.

По-рано стилистът Лилия Фатахова разкри подходящите за различните жени цветове на дрехите. На първо място, тя обърна внимание на оранжевите и розовите тонове. В първия случай Фаттахова отбеляза, че червеният подтон прави изображението по-луксозно и стилно. Що се отнася до розовото, пурпурните нюанси са най-подходящи за брюнетки, цикламата за блондинки, а жени над 40 години можете да заложат на цвета пепел от роза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шапките с голяма периферия пазят и раменете от прегаряне и допълнителни лунички. Знаете ли колко ми дреме дали ще познаят на колко години съм или ще се отплеснат. Единствено гледам да не всявам паника, всичко останало си го правя за свой комфорт.
13
3
 
9
 
! Отговори
do 8 преди 10 месеца
На 35, даже да имате стройна фигура, да се развявате с голи баджаци извън плажни зони, е признак на лековатост, меко казамо, инфантилност. Фигура по-добре се показва, когато НЕ е оголена, показва се и вкус. Полугола само "олеквате". Даже да сте трътлеста и тантуреста, пак юе се намерят мухи да кацат.
12
4
 
9
 
! Отговори
Руди преди 10 месеца
Най- важното е да не се правиш на това, което вече не си. Дрехите за младежи, те правят да изглеждаш смешен, ако си над 40г.Преди да излезеш хвърли един поглед в огледалото.
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Същото и с долното бельо. Смешно нелепо зазвездване.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г.ащи не е обида, пак безсмислена нелепа цензура!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Описаните не състаряват, а са просто нелепи - къси *** с ниска талия, от които се виждат ***. Или правещи от фигурата гротеска - скъсени дължини на скини панталони, широки поли около коляното. Такива модели никога не изглеждат добре.
8
8
 
5
 
! Отговори
Йо преди 10 месеца
Аз съм на 35 и никой не ми дава повече от 25. За лятото - къси дънкови панталонки, тениска или потник и маратонки. Готово.
7
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 месеца
Не знам кои дрехи ги състаряват , но ще ви кажа кои ги подмладяват - пъстра лятна рокля в комбинация с бели гуменки ( не маратонки ) ! Това е !
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 4 - Казваш, в днешната младежка мода нямало дори капка вЪОРЪЖение. Как да няма, бе? Мини-мини поличка, под която прозират прашките, а блузката е тип бюстие и пъпчето се вижда - това е оръжие, което може да срази всеки мъж!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Костюмче тип някогашна партийна секретарка. Зимно време - сгънато под диагонал квадратно вълнено шалче, вързано на главата като текезесарска забрадка и върху нея таке. Плюс обувки, на които навремето нашите баби са казвали, че са модел "Сботом, младост" - боти до глезените с равна подметка. Но махленските клюкарки и в такова облекло ще видят нещо предизвикателно и ще подмятат зад гърба ти: "Търси си го! Такива кокетки подмамват мъжете, та те не забелязват нас, скромните жени!"
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Носенето на младежка мода от възрастни жени не ги прави по-млади.Просто показва,че жената не желае да признае реалностите.Впрочем,младежката мода е мнооого неженствена, сегашната е направо инфантилна, парцали в прекия смисъл.И никакво, ама няма какпка въоръжение, всичко е от много нискокачествени материали, натрапчиво грозно. ..А иначе, основно годините надничат от стойката, от (не)изправения гръбнак и рамене, от скованите стави. За тумбаците и свинскииите бутове на девойките отделно...
3
1
 
2
 
! Отговори
С галоши може ли? преди 10 месеца
За една приятелка питам
2
1
 
3
 
! Отговори
Килотите на баба преди 10 месеца
Само за президентши на Франция!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Естествено, че ще каже така!