Михайлов даде пълномощно на Касабов за президент на БФС

Така той ще свика конгрес до 15-ти март
4 дек 2023 07:13, Нели Христова
17
Михайлов даде пълномощно на Касабов за президент на БФС
Снимка: БГНЕС

За да се спазят сроковете и да може да се свика конгресът на БФС до 15 март, Борислав Михайлов е издал пълномощно на Михаил Касабов за президентския пост. Така се избягва изчакването на вписването на промяната в Търговския регистър.

На 6 декември трябва да се съберат два състава на изпълкома - вписания и този от общото събрание преди 2,5 години, за да се избере окончателно дата, място и дневен ред на новото. Първа точка е ясна - гласуване на оставката на Михайлов, защото тя може да бъде приета само и единствено от Конгрес, както гласи Уставът на БФС. Изпълкомът само я представя на делегатите.

В момента от партидата в Търговския регистър на БФС се вижда, че се обработва заявление от датата на последния изпълком, на който Михайлов си тръгна, без да отговаря на въпроси, и обяви, че е горд с постигнатото през последните години.   

Конгресът най-вероятно ще се състои в столичния хотел “Маринела”, защото там залата покрива всички изисквания за подобна сбирка. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви, че трябва да се съберат 540 клуба.

Очаква се масово напускане на служители на БФС през следващите дни, след като стана ясно, че Михайлов не смята да се кандидатира за нов мандат. Някои предизвестия се очаква да бъдат пуснати още в понеделник.

За разлика от предния път, когато подаде оставка, Михайлов им е заявил, че всеки е свободен да прави каквото иска. Преди ги помолил да останат, за да върви работата. Сега обаче всичко е променено.

Михайлов подаде оставката си след ексцесиите около мача с Унгария в евроквалификациите. Още тогава бе ясно, че не смята да продължава с 18-годишното си управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредният изпитан ход на Перуката: подава оставка, насрочва конгрес и такива като Лечо, Емо К., собственика на Делиорман Рз с многото пари, Венци и сие пак си избират Боби! Каво ли не правят парите, ако се наложи - и многото пари!
10
0
 
2
 
! Отговори
omg преди 5 месеца
Ама вие за това ли протестирахте, Касабов нищо не разбира от футбол?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не се притиснявай за Перукан, той е милионер.Няма как да стане таксиджйя, може да си купи такси компания. Вие какво си мислите от къде пари за толкова скъпи автомобили и целия лукс покрай него? Държанието му е като на един мафиот с много пари. За хора като него и за Бойко Борисов, Доган и Пеевски е измислена поговорката: "Пази Боже Сляпо да не прогледа"!!!!
8
10
 
7
 
! Отговори
Перукер преди 5 месеца
Трябва да се знае и да не се забравя, че и Бербатов е с перука!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Боби знае, че сглобката като падне пак ще се върне начело.
6
5
 
8
 
! Отговори
ОРфи преди 5 месеца
Този фантастичен ! Този невероятен Боби Михайлов !
5
1
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 5 месеца
До Анонимен дефинирам екипна работа : един пие бира, другия се задява със секретарката, третия му е лошо от снощи, четвъртия има час за бръснар, шефа вика ей напиняйте, новобранеца лети самичък и троши всичко по пътя си
4
6
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 5 месеца
Хан Перукан сега таксиджия ли ще става? Не знам дали и геврека може да върти.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заповеди за уволнение на младите между 25 и 35 годишна възраст, които не спазват никакви правила за екипна работа ще доведе до превъзпитаване!
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нека познаем. В един хубав ден Перуката ще реши, че му е омръзнало да се налива сам и ще оттегли пълномощното си, за да се върне на бял Кон, както направи преди
1
5
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 5 месеца
Перуката е сърдита. Не можа да постигне целта си. Все още сме с малко над Сан Марино.

Спонсорирани публикации