Стотици българи посрещат Нова година в Одрин с българска музика и гозби

Пограничният турски град е предпочитана дестинация за празниците
31 дек 2023 16:56, Елка Василева
41
Стотици българи посрещат Нова година в Одрин с българска музика и гозби
Снимка: архив, БГНЕС

Пограничният турски град Одрин сияе с новогодишни украси. Десетки  ресторанти и хотели в града подготвят програми с популярни български песни и музика. В много от менютата са включили и характерни български гозби. Градът е готов да посрещне стотици български граждани, които се очаква да  прекарат новогодишните празници в града.

По информация на Ихляс хабер ажансъ резервациите в хотелите и ресторантите в града за новогодишните празници са запълнени почти сто на сто главно от български граждани. Мнозина са направили резервациите си още преди няколко месеца.

В последно време стана традиция много български граждани, освен да пазаруват, да посрещат там и празници като Нова година, Великден, обяснява Мехмет Саяр от задругата на одринските търговци. Затова ние се подготвяме да ги посрещнем и обслужим както подобава, добавя той.

По думите на председателя на одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт българите съставляват около 90 на сто от клиентите, които през цялата година масово идват в града за пазар. В петъчните и съботните дни Одрин прелива от българи, които пазаруват всичко, допълва той.

Ние сме от Ямбол. Често идваме в Одрин, за да пазаруваме, разказва Анелия Димитрова и добавя: „Новогодишните празници тази година съвпаднаха с почивните дни на седмицата. Решихме да отидем семейно, с двете деца. Ще съчетаем пазаруването с посрещането на Новата година в по-различна обстановка. Цените ни устройват, обещаха ни богата програма.“

А по думите на семейство Иван и Мариана Стоянови от село Безмер пътуванията в Турция и с лични карти, които въведе Турция преди време, е най-голямото улеснение.
(Спец. за БТА от Нахиде Дениз)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
21
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ Сърчаджиев преди 4 месеца
Тези потурчени българи навремето бяха българи, но когато видяха дръвника и веднага нахлузиха феса.
15
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кажете че българите са Осман,Мустафа и прочие такива българи
14
18
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
това не са българи а хора които са забравили 500 год кои ни тика бежанците презмрежата никакъв шенген не ми трябва с тези условия
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
При опожаряването на Стара Загора събрали жените, качили ги на каруци и го изпратили в Одрин. Една прапрабаба скрила детето си под сукмана да не го заколят. В Одрин ги настанали на площада. Ханъмите се грижели за тях няколко седмици, преди да ги освободят.
12
22
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 месеца
Василева, откога потурчените българи станаха българи? Кажи маааа, кукло?
11
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ- НЕ ДОПУСКАЙТЕ ГРЕШКАТА ДА НАСЪСКВАТЕ ТУРЦИ, БЪЛГАРИ, ГЪРЦИ, СЪРБИ, МАКЕДОНЦИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- НИЕ ИСКАМЕ МИР И СПОКОЙСТВИЕ НА БАЛКАНИТЕ.
10
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Подготвят ги за поданици на султана
9
11
 
25
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 месеца
Под "българска музика" кючек ли се разбира?
8
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Алъш-вериш Съгласен с теб- те знаят как да направят така, че да се чувставаш добре- отношение, стоки, храни, разнообразие- всичко е много, много добро, а когато разберат, че си Българин- абе ние сме си комши и то много добри!
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До евроатлантик Българските патриоти най-мразят някой да им бърка в джоба и да им краде от рублите които са заработили с пот на чело.
6
4
 
34
 
! Отговори
Алъш-вериш преди 4 месеца
Одрин е красив град. Стоката им е качествена. Турците имат усет и знаят как да се грижат за клиентите си. Вижте курортите им. Такова обслужване никога няма да видите в БГ. Няма лошо бизнесът да върви - всички печелят от това. И хората в Одрин имат клиентела и българите получават качествени стоки и услуги за парите си.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То разликата между българските и турските гозби е свинското месо.
4
9
 
20
 
! Отговори
евроатлантик преди 4 месеца
Какъв е тоя Одрин бе, нали станахме Шенгенци? Друго си е да иде човек на Велинград да даде 8-10 хил. лв. за двама за "цели" 3 дни!! Бъдете патриоти бе!
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи сега е Български град!
2
26
 
12
 
! Отговори
IVo_1 преди 4 месеца
Толкова им е акъла на тия "българи"
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
После били патриоти.Левски и Ботев.Вятър.България пак превзе Одрин, но по кръчмите.