Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Смята се, че зад поръчката стои Плешивия
15 яну 2024 17:30, Петър Бойчев
97
Мафиотска война в Гърция: Гръмнаха митичния бос Шунката с 97 куршума

Един от най-известните мафиоти в Гърция, 44-годишният бос по прякор Шунката, е бил убит с 97 изстрела на бензиностанция в атинския квартал Неос Космос, съобщават гръцките медии. Убийството е станало в 2:00 часа след полунощ в неделя.

Според телевизия Скай полицията разглежда случая като „вътрешната война в гръцката мафия“. На видеозапис се вижда как 44-годишният мъж влиза в паркирания си джип, зад който пристига друга кола, откъдето слизат двамата убийци. След множество изстрели единият извършител отваря шофьорската врата, за да се увери, че жертвата е мъртва. После подпалили джипа, информират гръцките власти.

Полицията издирва поръчителя на убийството. Смята се, че за поръчката е платена изключително висока сума, тъй като жертвата е определяна като една от най-значимите фигури на гръцката мафия и като основен неин екзекутор, преди да се издигне в йерархията, предава БТА. Той е бил известен с прякора Замбон, Шунката. В колата му са открити два мобилни телефона, пистолет с калибър 9 милиметра, както и зареден автомат „Калашников“ с два пълнителя в багажника.

Полицейските власти подозират, че зад убийството се крие мафиот, известен като Карафлас, в превод Плешивия.
Самият Замбон е заподозрян за миналогодишното убийство на двама мъже с прякорите Рамбо и Ньоньос. Това не е първият опит за убийство на 44-годишния мъж. На 29 октомври 2018 г. Замбон отново е жертва на покушение, при което е сериозно ранен в ръката и крака, но е успява да се измъкне, след като автоматът „Калашников“ на убийците засякъл и е успял да изстреля само 4 патрона.

Месец по-рано е била убита 33-годишна жена с прякора Бела Мафиа, с която Замбон е имал дългогодишна връзка. Убийството ѝ е извършено в гаража на дома ѝ в Кифися.

През 2015 г. Замбон участва в престъпна група за изнудване, за която са обвинени и трима полицейски служители.
Името на жертвата от този уикенд е споменавано публично и през 2012 г., когато му е поръчано убийството на съдия, отговорен за съдебен процес, свързан с отвличането на гръцкия корабен магнат Периклис Панагопулос, държан от 12 до 20 януари 2009 г. и освободен, след като похитителите са получили искания от тях откуп – 30 милиона евро, които не са намерени и до днес.

Шунката е поел тогава поръчката, но не е имал време да я изпълни, тъй като през ноември 2012 г. е заловен за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и е задържан за рекет по споменатото дело, заведено няколко месеца по-рано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
от Вардаро преди 4 месеца
Тия пищолджии там ряпа да ядат пред българските мафиоти.Няколко стрелби,и няколко показни убийства на играчи от ,,В-Група" изобщо не могат да се мерят с вулгараците.Ама ИЗОБЩО.
87
3
 
6
 
! Отговори
ТАСС преди 4 месеца
На среща със замръзващите жители на Москва,губернаторът каза много топли думи.
86
1
 
6
 
! Отговори
Шпеко преди 4 месеца
Нема да липсва на никой.
85
2
 
5
 
! Отговори
Е така се прави преди 4 месеца
100 патрона са 1 лв.
84
3
 
6
 
! Отговори
Свинята се коли преди 4 месеца
С брадва и спасяваш България.
83
3
 
3
 
! Отговори
У нас свинските преди 4 месеца
Образи станаха вече глигани а сополите-соколи,келнери,коне,плюнкаджии,тикви,сови,магарешки,Сюлейман ски ревльовци и какви ли местански убийци на бебета няма закони.
82
2
 
6
 
! Отговори
Шунката vs Плешивия преди 4 месеца
У нас Свинчо срещу Прасчо за кожата на Мис Бикини.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
A pri nas koga
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този тип хора са съсипали толкова животи, че човек няма как да се опечали.
79
0
 
10
 
! Отговори
аааа преди 4 месеца
а у БГ не се ли стрелят ?!??! вече 33 години се стрелят ! почнаха още в началото на 90-те ...
78
1
 
10
 
! Отговори
Европейски Демократ преди 4 месеца
Ама защо се стрелят мафиоти в правова, уредена и богата държава като Гърция?! Там такива неща няма, не е имало и няма да има!
77
0
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 4 месеца
До fsdfsdи там има но у нас са много и са свързани с държавата нали това написах преди малко ! Очите що мислиш си разигравя коня годиини наред в Бургаско ....ми защото плаща някъде да н го пипат ...най-малкото на полицията но и нагоре до общински съвети , политици и тн ....
76
0
 
8
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 4 месеца
До МдюЧАСТ от Мафията плаща на политици както е у БГ примерно ! у нас са мутри но са пряко свързани с властта ! ако някой си мисли че цялата тази фауна през годините - Доктори -Моктори , Самоковци , Компири,Илиевци , Пантевци , Маргини ,Галевци и тн нямат държавна протекция от политици мн се лъже ! имаше един от тия дето плащаше на КОстов навремето но после го гръмнаха че се взе мн насериозно ...
75
6
 
10
 
! Отговори
fsdfsd преди 4 месеца
Гърците не бяха ли само честни бизнесмени? Нали затова нашите скотове ходят всяко лято на море в Гърция, защото в Бг е пълно с мутри, пък в Гърция с малки честни бизнесмени. Е сега тези шунки откъде се взеха?
74
0
 
12
 
! Отговори
Сайга 12 преди 4 месеца
Е на това сега му се казва огнева мощ!
73
3
 
3
 
! Отговори
Мдю преди 4 месеца
Защо специалните части не ги отстрелват тия. И без това специалните части нямат никаква маркировка.
72
1
 
14
 
! Отговори
Гз преди 4 месеца
В колата му винаги оръжие, полицията го глобява за винетка.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И в бг синчето на проф. Стоян Александров уби длъжника си и сега доживотна.
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гърция надмина ЮАР, по убийства сред мафиотските среди.
69
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Навсякъде знаят кои са мафиотските босове и никъде нищо не правят, което води до властта. Как пък толкова не могат да се справят с тези същества.

Спонсорирани публикации