Французите загърбили секса, предпочитат телевизия и фейсбук

Любовният им живот е в най-ниска точка от 70-те години насам
7 фев 2024 22:00, Петър Бойчев
76
Французите загърбили секса, предпочитат телевизия и фейсбук
Снимка Пиксабей

Франция се смята за страна на любовта, но според ново проучване французите правят все по-малко секс, като предпочитат да гледат филми, телевизия или фейсбук, предаде ДПА.

Проучване на Френския институт за обществено мнение (IFOP), публикувано във вторник, показва, че любовният живот във Франция, особено сред младите хора, е достигнал най-ниската си точка от 70-те години насам. Делът на възрастните, които твърдят, че не са правили секс през последните 12 месеца, се е увеличил от 9% на 24% между 2006 и 2023 г., а във възрастовата група от 18 до 24 години - от 5% на 28%. Във възрастовата група от 25 до 34 години, обаче, 94% са правили секс поне веднъж през последната година.

Докато през 2009 г. общо 58% от мъжете и жените във Франция са заявили, че правят секс поне веднъж седмично, през 2023 г. техният дял е едва 43%.

Много от французите в посоченото проучване считат, че са незадоволени. Около 55% от мъжете и 39% от жените казват, че рядко правят любов. Броят на неудовлетворените жени почти се е удвоил от 1996 г. насам, като 21% искат по-честа интимност.

Според проучването причините за намаляването на сексуалната активност са, че хората предпочитат да гледат филми по телевизията или по стрийминг услугата Нетфликс, да се ровят в социалните мрежи, да играят на компютърни игри или да четат книги, предаде БТА.

Ръководителят на проучването Франсоа Краус разказа, че в момента сме в един исторически цикъл. Той допълни, че през 80-те и 90-те години на миналия век са били времена на хиперсексуализация. Днес се движим към сексуалност, която е по-скоро качествена, отколкото количествена, каза той. "Тя е антициклична: това, което едно поколение прави интензивно, следващото го прави по-малко", каза Краус в заключение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е защото е риск да легнеш с непозната, може да се окаже, че ти си булката.
14
4
 
12
 
! Отговори
Grande Ebacho преди 3 месеца
Днешните сливи са по-брулени и от персийски килими...
13
6
 
3
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 3 месеца
До Анонимен13,тц,местна французойка е....пообиколи и ще се убедиш.Не ги гледай тия в центъра или в 15-ти арондисман(тия са от висшата класа и имат други принципи).Отиди в покрайнините на ил дъо франс които са си местни,без Клиши и Сен Дени....Има и местни в 4-ти арондисман но са бабушкери.Црняците са друга история.Миришат много ама с парфюмчета Lou Lou бива ама....миризмата си е миризма
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От всякъде те заливат голотии, силикони, подробности от женското тяло, болежките им, хаповете, физиология, порно, то не остана нещо интригуващо, непознато, леко поприкрито, че да ти е интересно и да усетиш тръпката. То и телевизията и фейсбук са толкова интересни, ама все пак, там може нещо непознато и интригуващо да срещнеш. Нямам предвид жена.
11
5
 
7
 
! Отговори
нафърфорий преди 3 месеца
ами французойките да идват тук , ние и тв. гледаме , и у фейсо сме активни но и яко мандръсаме .
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно е, че пришълците не са го загърбили и стават все повече и ще поддържат бройката.
9
5
 
11
 
! Отговори
Lina преди 3 месеца
Чудех се аз защо всеки френски филм, който пусна се върти около ( по - близо, или по - далечно около кекс@, а то болна тема
8
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ил дьо Франс Французойката се оказва арапка.
7
7
 
17
 
! Отговори
Ил дьо Франс преди 3 месеца
Те там са все от другия брег мъжеложци....жените не си бръснат краката,малко е гадно особено с подмишниците....Не си струва нервите да пращате любовни писма на французойка,няма да ви отговори,каамо ли в фейсбук.С радост ще приема подаръци но няма да ви отговори,трябва да се Брус Уилис за да ви обърне внимание.Карат сутрин на закуска с мюсли от Карфур и живеят на тавани и мансарди като с$котове но с самочувствие и надменни.80% от франсетата са лицемери.Дори самите те го признават което е срамно.
6
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Че кой не предпочита телевизия и фейсбук. Ще си цапам аз чаршафите със секрет и телесни течности, айде де. Я да си стоя кротко във фейса и да хейтвам отколкото да се мажа с простатни секрети, фруктоза, цинк и тестостерон
5
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е цял свят, особено "западния", за съжаление.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гладна кокошка просо сънува!
3
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Секса излиза много скъпо в натоска държава и за 6мин. кеф после се плаща цел живот издръшка на принцесата.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ялaй бaбa, ялa ялa...
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали си имат мигранти бе не се притеснявайте. И освен това "любовен живот" означава много повече работи от един кекс. Но как да ви се обясни а ?

Спонсорирани публикации