Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов

Той е готов да е в опозиция, ще подкрепя обаче важните за страната мерки
Обновена: 21 май 2013 15:03 | 21 май 2013 11:09,
116
Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов
Бойко Борисов по време на първото заседание на парламента. Снимка: БТА

Призив за спиране на взаимното партийно омаскаряване отправи към депутатите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първото заседание на новия парламент.

"ГЕРБ няма да отговори на този тон на своите опоненти и ще работи за запазване силата на държавните институции и авторитета на България. Призовавам всички политически партии – тези, които днес са в парламентарната зала, и тези, които останаха извън нея, да положат максимални усилия и да направят същото. Нека да се откажем от нечестните похвати в българската политика", апелира той. 

Искаме касиране на вота, въпреки че сме победители, защото никоя победа не може да се основава върху нарушаване на закона, посочи Борисов.

Още по темата
21 май 2013 10:15
70
Още днес ще подпишем жалбата до Конституционния съд за касиране на изборите, съобщи той. По думите му искането за касиране от страна на ГЕРБ е въпрос на държавническа отговорност. "Нямаме друг изход, след като четири политически партии си позволиха да нарушат законовите забрани за агитация и пропаганда в деня за размисъл. С неоснователното и недоказано до момента обвинение към партията ни, че организира фалшифициране на изборните резултати, те повлияха пряко и публично вота на гражданите в своя полза", аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Най-лошият сценарий за България са безпринципни коалиции, при които решенията се взимат на тъмно, смята Борисов.

Според него е трудно да се обясни програмно правителство между БСП, ДПС и "Атака" при такива фундаментални различия в политическите им програми.

Според него няма нито една важна тема, по която трите партии да са поели еднакви ангажименти към избирателите си.

Призовавам Станишев, Местан и Сидеров, ако мандатът отиде при тях, да не се крият зад Пламен Орешарски, а някой от тях да застане начело на правителството, което ще предложи.

Политическите опоненти са си политически опоненти. Както водата и олиото не могат да се съберат, така и нашите тези сигурно не могат. Може да разчитате на подкрепа от ГЕРБ, защото съм убеден, че ще направите правителство, за всички мерки, които трябва да приложите.  Другото си е политическо говорене, изтъкна Борисов.
По думите му този, който поеме ангажимента да стане премиер, предприема изключително смела и отговорна постъпка и „трябва да получи подкрепа от всички нас, който и да е“. Знам, че най-вероятно ще е Орешарски, ще има подкрепата ни за тези непопулярни мерки, увери Борисов.

Според него ролята на опозицията няма да е нито нова, нито проблем за ГЕРБ. Доказали сме, че можем да работим за страната и без постове във властта, изтъкна Борисов.

ГЕРБ ще предлага и ще гласува всички закони, които гарантират по-силна и по-богата държава, национална икономика на устойчивия растеж, енергийна независимост, модернизация на страната, посочи бившият премиерт.
Първите предложения на ГЕРБ ще са замразяване на депутатските заплати и повишаване на майчинските добавки от 240 на 310 лева, изтъкна Борисов, на което опонентите му в пленарната зала реагираха бурно.

„Вече и ние можем да предлагаме такива неща, с пълното право, даже за разлика от вас на последното заседание на МС можеше да ги приемем и сега да сте длъжни да го изпълните“, отговори им Борисов.

Партията му ще предложи също нов Кодекс на труда, имала също и 4 проектозакона за секретните служби, предлага също приемане на Закона за средното образование като условие за успешно начало на учебната година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
julian преди 10 години
До Анонимен 101Pi6i i komentirai sus svoeto ime tupako komunisti4esko.
96
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е най-тъпият депутат в парламента?
95
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахахахахахахахахахаИ как аланкоолу пазехте авторитета на България. Та вие о мутраци дойдохте на власт именно с топене на България пред Брюксел, само с това се занимавахте. А ся кво усвоихте 36% от фондовете. Прокурор за вас от до да се видат безобразията ви, не се подмазвайте на сегашните та да ви турят чадъра. Ей го вашия кмет - крадъл е по Гогол от МЪРТВИТЕ ДУШИ.мутробезсрамници!
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЪРКАТЕ МНОГО ПОНЯТИЯТА. ЧЕ БОЙКО ГИ ПЛЮЕШЕ - ДА, ТАКА БЕШЕ, НО ИМАШЕ ЗАЩО. ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ 4 ГОДИНИ СИ РАЗВЯВАШЕ КОНЯ КАКТО ПИШЕ ПО КНИГИТЕ, ПОСЛЕ СЕ ПРАВЕХА НА ОЩИПАНИ МОМИЧЕНЦА. ДОКАТО КОМПРОМАТИТЕ, КОИТО ТЕ ХВЪРЛИХА В ЛИЦЕТО НА ГЕРБ СИ БЯХА ЧИСТО И ПРОСТО ИЗФАБРИКУВАНИ. НЕЧЕСТНА ПОЛИТИЧЕСКА ИГРА! ТОВА Е ИСТИНАТА.
93
4
 
5
 
! Отговори
yavor преди 10 години
Поредните Герберски поставновки за замазване на положението. Сега експертното правителство на БСП е последният ни шанс да се спасим от блатото на мизерията и милиционерщината, в което ГЕРБ ни тласнаха
92
2
 
8
 
! Отговори
фен преди 10 години
Тоя *** не го виждам да остане в парламента. Пречи му липсата на умствен багаж.
91
3
 
2
 
! Отговори
ОДЗ"КАМБАНКА&qu преди 10 години
Чичо Бойко,ние от детската ясла имаме един впрос?Ти,чичо Бойко,как мислиш за народа и децата на Блгария,като от 23г.българската икономика и блгарския капитал са в чужди ръце.Чичо Бойко,ти за какви закони и правила говориш,като 240 депутата нямате право даже и да мислите..мислят други!!Чичо Бойко ние от ОДЗ"кАМБАНКА"- учихме за амебите и чехлчетата на земята да не би вие депутатите да сте от това едноклетчно семейство.Другарката Чепова ти праща много здраве и каза ,че всички сте маскари.
90
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Каза маскаратами той ,4години се омаскари достатъчно сам.Оцапа се до шия,сега да го чистим ли ,знам ли....
89
4
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 10 години
Бойко печелеше, когато се държеше като истински мъж, когато натикваше комуно- турците там, от където са излязли. Сега се мазни и увърта ката една *утка!!!За това ще губи избори... до следващия път! ;)
88
1
 
5
 
! Отговори
Каза маскарата преди 10 години
"Да спрем партийното омаскаряване, зове Борисов "
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен20 milqrda za AEC BELENE SHTE GUSHNAT KOMYNISTITE I TYRCITE.A VIE SOPOLI MIZERNI TAPI SHTE GI VRASHTATE CIAL JIVOT
86
4
 
2
 
! Отговори
wc преди 10 години
strahoten aktior i sportist
85
0
 
0
 
! Отговори
истина е преди 10 години
да наистина това стана едно голямо клюкарско гнездо в което само се нападат партииини членове и си прехвърлят топката от едни на други ама са сити и заплатката им тече а хората чакат да им се увеличат доходите за да могат да съществуват ,наистина стига вече приказки и одумвания а вършете ДЕЛА,сменяите закони,създаваите работни места и се обеденете не за своите си облаги а сте избрани за народа народа иска да почуства пълен стомах,деца нахранени и облечени, бъдеще за младите ,
84
2
 
11
 
! Отговори
24566987 преди 10 години
ЗАЩО РАЗМНОЖИХТЕ ЕДИН МИЛИОН МРЪСНИ *** -ДА НИ ОБИРАТ ВСЕКИ ДЕН И ДА ГЛАСУВАТ ЗА ВАС ЗА 50 ЛЕВА ЗАТОВА СМЕ ДО ТУК
83
13
 
17
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Кой му вярва на ББ, той забърка кашата, а сега призовава другите да не го маскарят!
82
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ОТ Банкя
81
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТиквата сложи в малкия си джоб всички кратуни и ***
80
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДНЕС ТИКВАТА ГОВОРИ НА НЯКАКЪВ ПОДОБЕН НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. И ТОВА НИЩОЖЕСТВО НИ Е УПРАВЛЯВАЛО- СЕГА СЕ МОЛИ ЗА ПОЩАДА. А НЕВИННИТЕ ЛЕКАРИ, НАКОИТО РАЗСИПАХА ЖИВОТА ЗАВИНАГИ, А САМОЗАПАЛИЛИТЕ СЕ И САМОУБИЛИТЕ СЕ ЗАРАДИ ГЕРБ. А 180 МИЛИОНА БОНУСИ ЗА ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО ? СЕГА- ДА СПРЕМ. АМИ ЩО НЕ СЕ СПРЯХТЕ ,БЕ, МУТРИ ?
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До джумалияАми вероятно тя не може да гласува за самата себе си.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OPZICIONERO ebreeeeeeeeeeeeee MUTRA CRANA GADNA PAK SE HILI6 SAMO4E DO KOGA

Спонсорирани публикации