Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?

Лютви Местан смята, че така се губи време за съставяне на правителство
Обновена: 21 май 2013 11:37 | 21 май 2013 11:29, Камелия Цветанова
125
Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

След като е ясно, че ГЕРБ няма как да състави правителство, защото нито една парламентарно представена партия не иска да ги подкрепи, лидерът на ДПС Лютви Местан попита президента Росен Плевнелиев нужно ли е изобщо да дава мандат на партията на Бойко Борисов.

„Г-н президент, нека да сме коректни пред суверена, в рамките на този парламент не може да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, ако е вярна политическата ви теза, че националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат“, обърна се към държавния глава Местан на първото заседание на 42-рото Народно събрание.

Още по темата
Лидерът на ДПС отново настоя максимално бързо да бъде формирано правителство на базата на експертно политическото начало, а пред парламента като основна задача очерта нуждата „да изведе България от злополучията от управлението на Бойко Борисов“.

„Днешният ден сякаш не е много за тържествени слова, има нещо различно в акустиката на пленарната зала спрямо 2009 г. , няма я еуфорията на победителите, няма ги погледите отгоре. Днес е началото на първия парламент, в който няма да доминира месията, това е качествената промяна и всички днес дължим правилния прочит на вота на избирателите, които отрекоха модела на ГЕРБ“, каза Местан.

В същото време той призна, че въпреки, че хората свалиха ГЕРБ от власт, не са "качили" друга партия, така че не може да става въпрос за еднопартийно управление.

„Вотът отреди да има нов модел на управление – партийната егоцентричност трябва да отстъпи на нов управленски модел“, повтори тезата си лидерът на ДПС.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ДПСпарламентместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
4
 
! Отговори
ники преди 10 години
До Анонименпо-лошо .... Руско-Турско-Фашистко правителство ..........
111
0
 
11
 
! Отговори
агент Павел преди 10 години
Това е грубо вмешателство в работата на президентската институция от страна на една противоконституционна партия! Ама, че наглост!
110
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kade si trugnal be ibrik
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес чух нещо по Бтв, което хич не ми хареса. Съставя се НАЦИОНАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ЕТНИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО. Нека всеки си го тълкува както иска, но моето мнение е "жална ни майка"
108
0
 
10
 
! Отговори
ВУТКАТА преди 10 години
В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
107
1
 
10
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Наглия *** не знае ли, че президента дава мандат за съставяне на правителство на СПЕЧЕЛИЛИЯ изборите.В случая това е герб.Противни *** ***.
106
8
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Може да е всякакъв този на снимката но има интелект , разум и чист Български език за разлика от останалите хора там включително магистрати, президент , доценти , професори , адвокати. Това че му дават чисто човешка оценка не ме прави какъвто и да е.
105
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ах нагла *** за бесилото си ,а тоя Болен Шмекеров парче по парче продажен ***
104
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ooooooooooooooo.мръсен ***!!!!
103
0
 
15
 
! Отговори
Избирател 1 преди 10 години
Ало ибрика, много бързо заприлича на твоя покровител.Тези които не страдаме от амнезия, помним наглия му тон, а и ти гледам си го усвоил добре.
102
3
 
2
 
! Отговори
Илияна преди 10 години
И той не знае защо. Ама нали е стриктен, трябва да спазва законите. Поне тези.
101
0
 
13
 
! Отговори
jamiro преди 10 години
metstane slagai si shalvarite i chalmata i si zaminavai v anadola
100
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото местане (нарочно с малка буква) в България има КОНСТИТУЦИЯ!!!*** миризлив!
99
0
 
5
 
! Отговори
memory преди 10 години
Челеби Сюлейман продължи с болка на сърцето: Няма ли герой, роден от ханъма, който да се покатери нощем на крепостната стена, да скочи вътре, да избие стражата и да отключи портата? Пашите мълчаха. Защо мълчите? викна Челебията. Орехи ли има в устата ви? Тогава се вдигна най-старият паша и рече тъй: Господарю, аз познавам един герой, който може да влезе в крепостта на българите. По-скоро тичай да го доведеш? Старият паша излезе от шатрата на военачалника, прекоси през черния мравуняк от войници, които събраха чорба от големи пръстени гърнета с вървени лъ
98
0
 
21
 
! Отговори
Mr. No One преди 10 години
Г-н Местан, защо не спазвате законите на Републиката? И защо подвеждате другите да ги нарушават?
97
0
 
32
 
! Отговори
Избирател 1 преди 10 години
П.С.А, Бареков, ще ти дам и един съвет :Престани да се изказваш от името на целия български народ.Писна ми някой да се изказва, стачкува, протестира и др. от мое име, а после да отиде да си получи хонорара на "Позитано" за тази своя "високо обществена" позиция.Надявам се и други хора да мислят като мен, а не постоянно да играят главната роля в филма "Един наивник на средна възраст".
96
20
 
2
 
! Отговори
Hrisov преди 10 години
Росен Плевнелиев невинаги взимат точните решения и губи доста време, за да спазва устав и традиции, вместо да помисли за народа да бъде управляван от редовно правителство, а не от служебно такова. Има много да учи в трудните моменти според мен.
95
2
 
13
 
! Отговори
az преди 10 години
4e to po vreme na tursko robstvo mai sme imali pove4e svoboda da izbirame koi da ni upravliava.Da im e 4estito na vsi4ki koito glasuvaxa za psevdo komunisti i turzi
94
15
 
3
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 10 години
Всъщност Плевнелиев тук ще спази буквата на закона, както не направи в случая с Марковска! Ако иска своевременно сформиран кабинет ще натисне хората на Борисов да го върнат час по-скоро, а не да чакат да изтече максималният 7-дневен срок, защото минимален такъв не е посочен и парламентарната въртележка при една добра организация може да стане и в рамките на ден. Роско обаче обича да протака, особено когато интерес от това имат Борисов и хората му.
93
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искахме избори за ново правитество а пак избрахте старите .у..ви.*** народ.

Спонсорирани публикации