Президентът няма да бави връчването на мандат на ГЕРБ

На 23 май започва политически консултации
Обновена: 21 май 2013 12:56 | 21 май 2013 10:56, Камелия Цветанова
14
Президентът няма да бави връчването на мандат на ГЕРБ
Росен Плевнелиев в пленарната зала. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев още на 23 май ще свика консултации с парламентарно представите партии и ще връчи мандата за съставяне на кабинет на ГЕРБ.

В обръщението си пред депутатите той пожела успех на 42-ртото Народно събрание, но не пропусна да ги предупреди, че оттук нататък трябва да работят за интересите на хората, които са ги избрали, а не за собствените си.

„Още с клетвата, която положихте днес ще почувствате тежестта на доверието, което ви определи за народни представители. Връзка между политици и народ може да има само когато се управлява отговорно, защото скоро по делата, а не по декламациите, народът ще ви съди с гласа си на следващите избори“, предупреди държавният глава.
 
По думите му изборите, въпреки че са минали под знака на скандали, а не на конкуренция на идеи, сами по себе си не могат да решат проблемите на хората.

„Ние сме в  комбинация от социална, икономическа и парламентарна криза и се надявам скоро, след като от днес вече работи Народното събрание, да имаме и правителство с ясна програма и лице към хората“, каза Плевнелиев.

Държавният глава апелира към депутатите да приемат декларация за основните приоритети на работата си в духа на приемственост, в която да бъдат заложени вижданията им за развитието на страната. 
 
„Не само България и други страни сме в тежка криза  вече пета година, бавно и стъпка по стъпка Европа оздравява, но днес с действията си ние ще определим мястото на страната. Сега преговаряме с най-големия инвеститор – ЕС  и сме длъжни да се обединим около програмата България 2020“, настоя президентът.

Той призовава народните избраници да не забравят проблемите, които хората поставиха на дневен ред по време на протестите – високите цени на ток, вода и парно, ниските доходи, високата безработица.

Още по темата
21 май 2013 10:15
70
„Предстои ви да приемете важни закони и гражданското общество трябва да участва в това. За да си върнат доверието гражданите към политиците, трябва да се изпълни това, което сме обещали, и то по прозрачен начин. Аз ще ви напомня, че всичко започва с ясните отговори на конкретните наболели проблеми“, каза още Плевнелиев.

Според него по света се вижда вече, че не е важно дали правителството е ляво или дясно, а дали работи така, че хората да видят резултати.

„Така е у нас. Хората не искат да плащат високи сметки, за да покриват с ниските си доходи една нереформирана система. Заради това трябва да запушим течовете в сектора, така че да се развиват пазарни, а не монополни цени“, смята държавният глава.

Според него депутатите трябва да отговорят на хората как ще повишат доходите. Освен това е крайно време да заработи електронното правителство, да има открити обществени поръчки, ефективна администрация, която не пречи, а сътрудничи, посочи като проблеми още Плевнелив.

Той завърши с думи на Стоян Михайловски: "Служиш ли най-напред и преди всичко на себе си, не си годен да служиш на другите. Дълг значи служене".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: парламентПлевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
мека китка преди 10 години
Аз пък да ви кажа,Роско Пу*иту запона да ми харесва,държи се като истински мъШ ;)
9
1
 
5
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
До анонимен 8Точно с кое е номер 1 Борисов? Моля да уточниш. Че е номер едно отзад напред прав си, но за друго май не.
8
2
 
1
 
! Отговори
emanuela.demireva.1 преди 10 години
Защо Чехълчо има решаваща роля? Той нямало да бави, той не може спретнато да говори, камо ли да действа. На лош президент случихме.
7
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
boiko e nomer 1
6
11
 
20
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Другарят Плевнелиев да НЕ се бави а директно да връчва мандата на Христо Стоичков! Няма ГЕРБ... Няма БСП.... Няма ала бала! Министрите на Стоичков вече са готови и само чакат да седнат в Министерските кресла - премиер-Бойко Методиев Борисов, на спорта-Димитър Пенев,на правосъдието-Тодор Батков,на културата-Мика Стоичкова,на екологията-Митьо Цукалото и Праховеца,на въшните работи-Братя Галеви ( И без това са главно по чужбина ;)...) на вътрешните-Златко Баретата,на евроинтеграцията-Митьо Пищова!
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И хората няма да се бавят да отидат пред президентството когато се види какви ще ги вършат хората на Станишев,Доган и Сидеров.Защото при предишните протести президента се размина,но този път и той е част от съставянето на това чудо каквото е коалиция на БСП,ДПС и Атака.
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До косьоХахахахахахаааа :))))) нещастие си ти голямо
3
36
 
25
 
! Отговори
косьо преди 10 години
България има нужда от програмно правителство, което да ни измъкне от безизходицата и мизерията, в която ни вкараха ГЕРБ! И това може да стане само с програмата на БСП
2
0
 
6
 
! Отговори
дада преди 10 години
До СТРАНДЖАТА originalТи ли плащаш за новите..то после пак може да се иска касация..
1
35
 
18
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Ето за това гласувах за Волен! 23 депутата няма да гласуват за избор на правителство - това значи, че АТАКА няма да подкрепи никой. За пореден път те са единствената партия, която мисли за гражданите. Натриха гъзовете на всички, които казаха, че АТАКА ще се коалира с ДПС. Искам сега да ви чуя господа съдители на АТАКА

Спонсорирани публикации