Президентът връчва на Борисов мандат за съставяне на кабинет

Предстои последен кръг консултации на "Дондуков" 2
Обновена: 5 ное 2014 07:36 | 5 ное 2014 07:35,
20
Президентът връчва на Борисов мандат за съставяне на кабинет
Снимка: архив БТА

Президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес мандата за съставяне на кабинет на Бойко Борисов. Той е кандидатът за премиер, посочен от ГЕРБ. Кандидатурата му получи вчера одобрението и бъдещите коалиционни партньори във властта от Реформаторския блок.

Още по темата
Церемонията по връчването ще се състои в Гербовата зала на президентството.

Във вторник станаха ясна и структурата на бъдещия кабинет. Той ще има трима вицепремиери - един от РБ - Меглена Кунева и двама от ГЕРБ - Румяна Бъчварова и Томислав Дончев. Реформаторите ще имат шестима министри от общо 18-те. Предвидено е и място за АБВ.

След връчване на мандата на ГЕРБ днес предстоят последни преговори с Патриотичния фронт и АБВ за подкрепа на кабинета. Патриотите вече излязоха с декларация, че няма да станат част от мнозинството, защото не одобряват програмата на бъдещия кабинет.

Преди да връчи мандата днес, държавният глава ще направи последния кръг консултации с политическите сили. След като вече се срещна с шест от партиите в парламента, днес предстои той да проведе задължителните по конституция разговори с БСП и ГЕРБ.

От 10.30 часа държавният глава ще разговаря с представители на парламентарните групи на „БСП лява България“, съобщиха от президентството. От 13.00 часа президентът ще се срещне с представители на ПГ на ГЕРБ.
След края на консултациите с ПГ на ГЕРБ Плевнелиев ще връчи мандата на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителство със стари некадърни к**ви!!!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аман от прости хора начело на държавата що веднъж не избраха един който да си е взел изпита по висша математика 3 , а то или адвокати (бля,бля) или архитекти (лепещи къщички от трески и лепило)
5
0
 
1
 
! Отговори
До Егати мърдите преди 9 години
Нали има служебно правителство, какво си се запритеснявал? Вместо да се оплакваш идкарай някой лев ти самият!
4
0
 
5
 
! Отговори
Егати мърдите преди 9 години
Егати политиците и президента. Повече от месец след изборите, а се туткат да съставят правителство. Държавата лети стремеглаво надолу, всичко се тресе, икономиката рухнала, финансиите също, обикновенния народ се чуди как да оцелее, а те се бъзикат. Явно, на никого от политиците не му пука за разрухата. Да ви шбам гладната демокрация. Какво правителство, като нямате мнозинство. Не повече, след 6 месеца, пак избори.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Президентът, както и онези 240 тюфлеци нищо не разбират. Ситият не вярва на гладния.
2
0
 
12
 
! Отговори
самурай преди 9 години
Не одобрявам постъпката на жената която се запали.Не трябва човек да се пали, не зависимо какво му се е случило, и от духовна гледна точка също не е добре, не трябва да има самоубийства.Но жената за да предприеме тази стъпка, и то точно там / пред президенството /, според мен е огромен ВИК, и срещу системата, и срещу всичко което се случва тук, иначе ако искаше щеше да го направи на хиляди други места, а не точно там, така мисля аз.
1
2
 
7
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
трябва цената на тока да скача всеки месец,защото жизнения стандарт на мизерниците е много висок.