Социалните мрежи vs. живия контакт: Успешна ли беше кампанията?

Политиците не ни казаха нищо ново, каза Росен Стоянов
Обновена: 4 апр 2021 11:07 | 4 апр 2021 11:06, Ния Христова
25
Послания, предизборна кампания и очаквания от новите народни представители.
 
Политиците не ни казаха нищо ново, това сме го чували в годините назад. Преповтаряха се отчети за свършеното. Предимно в социалните мрежи преминаха кампаниите, но и там дигиталните събития не бяха организирани по съответния начин - като комуникация. Това каза в Изборното студио на Bulgaria ON AIR преподавателят по политически комуникации в НБУ проф. Росен Стоянов. 
 
Той предполага, че ще има около 50% избирателна активност.
 
"Не видях променени лидери и не видях изобщо лидери. Никога технологията няма да успее да замести живия контакт, за да замени посланията, които да бъдат запомнени", обясни той. 
 
Според него няма да е изненадващо, че повечето млади хора ще продължават да опитват да намерят реализация извън България.
 
"Ако имаше нещо различно, открояващо се - то щеше да генерира по-висока избирателна активност. Имаме и една умора от невъзможността да видим себе си в утрешния ден. В края на годината ни очаква коренно различен вид избори. Там ще трябва кандидатите да се срещнат в телевизионните студиа, за да можем да оценим интелектуалния потенциал на онези, които искат да ни управляват", подчерта Стоянов.
 
От думите му стана ясно, че избирателят става все по-модерен, младите ползват свободно интернет и дори от гледна точка на дигиталния свят и нашите стереотипи се променят - искаме динамика. 
 
"Младите искат да дадат доверието си на хора, на които могат да повярват", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Без разлика преди 3 години
Срам и позор за България - никаква полза и без значение на живо или през соц интернет мрежи. Пак има купуване на гласове, измами и гласуващи хора които не знаят да четат, пишат и говорят дори на български език.
12
1
 
4
 
! Отговори
СлаФчо преди 3 години
Слафчо Трифонов изобщо изчезна от полезрение, но му предвещават 10 % от гласовете. Невиждан досега похват, но ако социолозите познаят, значи явно да се криеш, е по-убедително, отколкото само да мълчиш.
11
0
 
0
 
! Отговори
Любен Пандев преди 3 години
Не само младите. Всички искат да гласуват за някого комуто вярват. Но в държави където политиците не вярват в собствените си закони и по-лошо в собствените си избиратели, т.е в народа си, не можеш да се довериш никому. Защо е нужно да се похарчат/и откраднат/ стотици милиони за допотопно гласуване, за доказано неработещи машини, за огромна изборна администрация и куп излишни неща, когато, с вяра в избирателя, може да се гласува по всички възможни технически начини?! ЦИК сама ще обработи всичко.
10
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 3 години
На практика имаше само 1 кампания, на т.лупа, благодарение на медии всякакви. Само той и шайка, отразявани всеки ден по 100 пъти. Какво направи досега, какво ще прави в бъдеще, как обгрижва всеки, бащица. Кандидатите винаги обещават едно и също, затова по-добре е да няма предизборни кампании, няма смисъл от тях. И е време да се свърши с вечни депутати, все едни и същи лица се окопават във властта и действат само в тяхна полза.
9
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Българите още преди 1300г. когато стигнали до Дунава провечер в стана Хан Аспарух е обсъждал с войниците да минем ли Дунава vs. да не минем ли Дунава, докато българките са доели кобилешко мляко за вечеря.
8
2
 
5
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
След 30 години в ЕС и НАТО, със Запада, навеждане и целуване на Американски *** защо българите не могат да пътуват без виза за САЩ както другите граждани на ЕС от западна Европа, явно българите ги считат за полуxopa, полyчовеци втора категория членове на ЕС.
7
3
 
3
 
! Отговори
СССР преди 3 години
До АнонименЗащо се страхувате още от СССР? СССР вече 30г. го няма, а вие още сънувате кошмари! А може би ви е страх от Русия?
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3. Българина не копира Запада. Българина е винаги в Зпада и винаги с ЕС и НАТО. Българина има памет и въпреки колхозниците от СССР. БЪЛГАРИНА СИ ОСТАНА Еропеец. Виж тия от Русия могатда се бутат в шалвари ,да се правят а азиатци, да се птавят на американци , незнам , какви са. Чул съм, че все още са си Роби на Болшевизма.
5
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Борисов 4ТОЧКАКойто не е съгласен марш от страната ни
4
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
мен кампанията ме убеди ... да не гласувам. Мерси!
3
7
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но българите са прости и гласуват за ГЕРБ!
2
1
 
12
 
! Отговори
Биджи vs. НРБ преди 3 години
Всички велики народи са станали велики, защото са били различни. А българите се гушат свенливо с наведена глава и като очилатата маймyнка от басните кокетничат, угодничат, копират всичко западно започвайки от конституцията и завършвайки с начина на живот. Една картина шедьовър може да струва милион, но цифровото и копие струва 1 стотинка, и дори 1 милион копия да напечатиш, пак ще струват 1 стотинка, така и с българите докато копират запада като очилатата маймyнка.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Пак ли изберете премиер-мамун управлява по телевизора от джипката?