Как ще се съхраняват машините? Засега в нает склад

Охраната им ще бъде поета от МВР
15
Как ще се съхраняват машините? Засега в нает склад
Снимка: БГНЕС

Определени са условията и редът за съхраняването на устройствата за машинно гласуване с решение на правителството.

За осигуряване произвеждането на всички видове избори техническите устройства за машинно гласуване трябва да се съхраняват на подходящо място (складови помещения или подобни), отговарящо на общите условия за добра организация на подготовката, инсталирането, разпределението и транспортирането на машините, както и на специфичните изисквания за съхранението им (температура, площ, осветеност и др.), определени от Централната избирателна комисия.

До осигуряването на подходящи помещения - държавна собственост, предназначени за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване, следва да се използват наети от Централната избирателна комисия помещения - частна собственост, отговарящи на съответните изисквания.

Решението на Министерския съвет предвижда още Министерството на вътрешните работи да осъществява външната охрана на помещенията, в които се съхраняват техническите устройства за машинно гласуване. Контролът върху съхранението на техническите устройства за машинно гласуване се упражнява от Централната избирателна комисия. Достъпът до помещенията се допуска само с разрешение на Централната избирателна комисия.

Необходимите средства за 2021 г. ще бъдат предоставени по бюджета на Централната избирателна комисия за настоящата година с отделен акт на Министерския съвет. Средствата за догодина ще бъдат предвидени по проекта на бюджет на Централната избирателна комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
САМО ДА ПИТАМ преди 2 години
ОТКРИТИ СА НОВИ 199 МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ- ЦИК КАЗВА, НЕ ЗНАЕМ ЗА ТЯХ, СИЕЛА КАЗВА НАШИ СА ЗА ЧАСТИ- ЗНАЧИ ПАК ЗА МОЯТА КОЛА- КУПУВАМ СИ НОВА КОЛА И ОЩЕ ЕДНА ЗА ЧАСТИ- ТИЯ ОТ СИЕЛА ЗА АБДАЛИ ЛИ НИ ВЗЕХА, ЗА КАНАРЧЕТА МОЖЕ БИ?!
14
0
 
1
 
! Отговори
гост преди 2 години
И как па никой се не сети, че някъде трябва да се съхраняват ...
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на Радеф скоро ще си изплатя кредита. Като станат заплатите по 200 бона заради поредния червен фалит на държавата ще се издължа с кеф на банката.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В страната има стотици военни складове. Повечето пустеят. Лесно можеше да се сложат в такъв склад,че даже да ги охраняват военните. Ама дайте да плащаме на частници.
11
1
 
6
 
! Отговори
izh преди 2 години
ЦИК одобрява и наема частни складове за съхранение на машините. ПОСЛЕ /някога след бутането на софтуера/ МВР ще поеме охраната. Е, за това беше борбата / смяна на ЦИК, машинното гласуване, овладяване на МВР /Резултата от изборите май не е ясен само на тия дето следващите години ще изплащат МАСРАФА
10
1
 
2
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тия, ако до сега не знаеха как трябва да се съхраняват машините и чак сега направиха правителствено решение. Жална ни майка!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На полицаите Рашков дава бонуси по 650 лв. за репресиите преди изборите. Рашков купува еничарите.
8
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО ЗА БАЛАМИТЕ!!! ДОСТА ОТ МАШИНИТЕ СЛЕД ВОТА ЩЕ БЪДАТ ПОДМЕНЕНИ ЗА ДА СЕ СКРИЯТ ИЗМАМИТЕ С ВОТА И ТАКА РАДЕВ ДА ПОЛУЧИ 100-ЦИ ХИЛЯДИ ГЛАСОВЕ РЕДОМ С ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМЯНАТА И ВСИЧКОТО ТОВА СЕ ПЛАЩА ОТ ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА КОЙТО ЩЕ ПРЕЛЕЕ И 50 ХИЛЯДИ ГЛАСА ОТ ОТКАЗАЛОТО СЕ БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО В ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМЯНАТА НАЧЕЛО СЪС ЗЛО РАДЕВАТА СЛУГА КИРО МЕНТАТА ДРУГ ПРЕСТЪПНИК БЕЗ ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер, ще плащаме наем за машини и докато няма избори... Браво Слави, браво Христо... Водачите на ***....
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм "за" Баце да ги пази :)
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта и Нинова повтаряха всеки ден колко много искат машинно гласуване. Пак потъваме в червеното блато.
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОХРАНЯВАЙТЕ,ЗАЩОТО КОМПЮТЪРНИЯ СПЕЦ КАКА БОЙКА ЩЕ ИДЕ ДА БРЪКНЕ НЕЩО В ТЕХНИКАТА,ЗА ДА ПОКАЖЕ,ЧЕ ИЗБОРИТЕ СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що склад бе, дайте ги на Радев да ги съхранява.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги пазят като вълк пастърма.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да е спокоен Бойко да ги дадат на него да ги охранява.