Рашидов след неуспеха в НС: Мерим си инатлъка

Той призова депутатите за повече разум и смирение
Обновена: 19 окт 2022 17:16 | 19 окт 2022 17:16, Нели Христова
56
Рашидов след неуспеха в НС: Мерим си инатлъка
Снимка: БГНЕС

Личното его, лошото поведение, незачитането на интересите на едно общество води до това хората да си мерят характерите. Смятам, че това е най-вредното нещо за една политика. Това заяви в кулоарите на Народното събрание Вежди Рашидов, който, като най-възрастният депутат, тържествено постави началото на първия работен ден на новия парламент. Ала след 8 часа дебат, депутатите така и не избраха кой ще бъде председател на НС и оставиха решението за утре.

Още по темата

Рашидов заяви, че е предложил партиите да седнат и да поговорят помежду си тази вечер, за да не се повтори същата ситуация и утре.

"Не е толкова просто да абдикираш от съдбата на цял народ", заяви артистът. "Такъв ни е народът - като палитра с много цветове. Трябва да седнем всички заедно и да направим един хубав шедьовър. Това е най-важното."

"Много неща се изпълниха. Изпълни се непочтенност, неуважение към народа. Естествено, и конституцията я минахме като една отворена книга, която има само корици, без да вникнем в съдържанието на тази конституция - че тя е изцяло изградена да защитава интересите на народа. Кажете ми, отколко партии, освен един - двама, които мога да назова, чухте думата народ?", запита Рашидов.

"Такъв ни е народът - едните са млади, другите стари, третите на средна възраст, едните са червени, другите зелени, сини. Друг народ ние нямаме", каза още той пред БНТ.

"Всички знаете - ако не успее да се сглоби това нещо, отиваме на нови избори. Но това не би трябвало да стане и не е добре за хората. За политиците е все тая, но за хората, за народа, не е добре. И ако не го разберем това политиците, аз се надявам, че народът, като го притисне глада и студа, ще изгони всички и ще направи нова кръгла маса", заяви Рашидов и каза, че наистина мисли, че се задават протести, защото "не може въжето непрекъснато да стяга врата на едни хора, които живеят в тази държава и се наричат български граждани".

"Ние не решаваме проблеми, а си мерим инатлъка", категоричен бе той и заяви, че не е нормално "само ГЕРБ да отстъпва" и обясни, че е нормално първата политическа сила да избере председателя на НС.

Рашидов изяви надежда, че утре депутатите ще са по-мъдри: "Като по-възрастен апелирам да наведем малко глави, да се засрамим и в името на всички хора да вземем решение, защото сметките ще дойдат и няма да ги плащат депутатите."

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
От 21 до 33 преди 1 година
До До 21 Ами нали Народът им е избрал екипа? А сега пак избори, пак народът да плаща, пак да се стигне до същото. На хората им писна, едни и същи лица всеки път, процентите на никого не стигат, защото всички са един дол дренки. За нов бapдак ни трябват нови к.. служители. Със старите - това е.
39
1
 
1
 
! Отговори
Власата подлога герп преди 1 година
Аз не посръбвам , аз съ уливам кът одрински шапшал .!.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям!
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веждичката много често бъркаше.Май пак си беше посръбнал.
36
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше Редовно правителство, избрано на Редовни парламентарни избори. ГЕРБ ги свалиха на 6-ия месец, защото им затвори кранчетата и не можеха да крадат. Сега да си носят отговорността.
35
5
 
3
 
! Отговори
Брадато мекере преди 1 година
Прогнило от злоупотреба .!.
34
2
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Силно си се объркал. ГЕРБ никой не ги е свалил. Про сто им изтече мандата. Или искаш Про стия и крадливата му Шайка да управляват пожизнено.
33
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ държат общините. Там е силата им. Упражняват натиск върху хората на ниско ниво
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Alkoholik tvoito mjsto ne e tam vyn ot parlamenta daite mu kislorodna mazka na toj mnogo se napyva i paket pampersi
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе гусин Рашидов, гусин "МУЛТАК" я кажи колко раккккий изпи преди да яхнеш баничарката и да се преметнеш по таван щото мина на червено на бул.България?!?! Я кажи колко промила беше? Ама не знаеш нали, щото никой не те провери.Мястото ти е в затвора а не в НС... Цял рояк винарки летят след главата ти като ходиш по улицата - пиянатта тояга. Джибри с джибри.
30
0
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 1 година
Теб не те питат с какъв екип искаш да бачкаш, защото друг е избрал екип и естеството на работата ви. При НС не е така, те сами си определят с кого, как и дали ще работят! Освен това беше ясно на почти всички ни, че правителство много трудно ще се излъчи. И както върви, може въобще да не се стигне до там, което ще е много зле не за тях, а за мнозина от нас!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30, не се люти. Всеки българин има правото да участва в изборите. Но трябва да има специален район Чужбина, ако трябва район Европа, Район Азия и така всички континенти за които хората в чужбина да си избират депутати. Сега закона е гаден и хората в бг с право се сърдят. Разпределят гласовете по райони и се стига до абсурда да се избере ДПС в район без един мюсюлманин. Факт е. За това аз съм за район чужбина, 1 или 5 все тая. Но искам да избирате. И народа да си избира сам по региони.
28
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
материалът в нс не струва затова избори 2023 г затова не гласувах защото нямаза кого на тези ли да вярвам да ама не
27
1
 
3
 
! Отговори
идиоти сър преди 1 година
А що не си боднеш майката мишко-докъто имам имоти и плащам данъци в кубои територията ,ти няма да ми отнемаш конституционни праваИзбягала е на маика ти дупката откоято те е пръкнала,,,ти наясно ли си че труда е стока ,ти бе шукар колко ще ми предложиш за моя труд ако се върна обратно в блатото ? Моля да конкретизиаш в евро на час...
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
19 Кире сам си свали правителството. Но иначе си прав. Да беше мислил когато тъпчеше Конституцията и натъпкваше Лена.
25
3
 
5
 
! Отговори
Веждичката преди 1 година
Мерим си ракиите
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в детската градина г-н Рашидов. Инат по модела на 3 годишни на площадката в пясъчника. Но на народа му писва вече и като един много търпелив родител първо поиздърпа ушите, но скоро ще заплющат затвратниците. На това ми мирише.
23
5
 
6
 
! Отговори
001 преди 1 година
докъто има машини , които да манипулират изборите и българите избягали извън България имат право да гласуват ще е пълна скръб ...И също така да се въведе мажоритарно гласуване.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре какво ще е по-различно
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво си мерят, ама имат работа да вършат.. Народът едва се държи вече. Мен на работа не ме питат искам ли да работя с тоя и с оня, казват ми - това ти е екипа, това ви е задачата, това ви е крайният срок. Тея с какво са по-специални!?