Карадайъ: Дипломите от Харвард не компенсират базови дефицити

Целта на ДПС е да спре прогресивното обедняване
13 мар 2023 13:34, Нели Христова
59
Карадайъ: Дипломите от Харвард не компенсират базови дефицити
Снимка: БГНЕС

12 години ГЕРБ еднолично управляваха държавата като създадоха средата и условията да дойдат едни умни и красиви. Те пък направиха промяна, която доведе до това, че от лошото еднолично управление на ГЕРБ да отидем към нещо още по-лошо. Дипломите от Харвард не могат да компенсират базови дефицити. Обвиняваха ГЕРБ за едноличното управление, но и те го правеха. Философията им беше „стани - да седна", а това не е нито промяна, нито реформа, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Силистра.

Няма как еднопартийната власт да се случи отново. Четири пъти хората излязоха да гласуват и казаха: Стига еднолично управление. Бактън, заяви Карадайъ и добави: Дойде време за промяна на промяната.

Лидерът на ДПС даде пример с управлението на дълга на държавата като припомни, че когато ДПС е било на власт по 2 милиарда от задълженията на страната са се стопявали на година. Когато е управлявало ГЕРБ - натрупани са 20 милиарда, а след идването на Промяната – още толкова. Дългът вече е над 40 милиарда лева и ако продължаваме така, годишно той ще нараства с 15 милиарда, заяви Карадайъ.

Явно това е промяната - има как да нараства, каза Карадайъ и добави: "Те направиха така, че онова, лошото, в сравнителен план да кажем, че е добре. Истината е – не, не е добро", категоричен бе лидерът на ДПС.

Той даде пример и с инвестициите като припомни, че още през 2020 година ДПС настоя да се излъчи експертен кабинет, който да подготви Плана за възстановяване и устойчивост и да напише оперативните програми.

ГЕРБ обаче не ги написаха, а оставиха да се пишат от този, който спечели изборите. Три години по-късно нямаме оперативни програми, 5 пъти се промени ПВУ и в крайна сметка в Брюксел има план, който да обслужва един олигарх, а не хората и проблемите, подчерта Карадайъ.

Главната ни цел сега е спрем това прогресивно обедняване като вкараме дневния ред на хората в Народното събрание.

Няма как да имаме Златна Добруджа и в същото време да сме най-бедната страна в ЕС. Някъде нещо е сгрешено и това е в политиката и в начина на функциониране на икономиката, заяви още лидерът на ДПС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кавармадайъъъъ няма ли да си ходи у тях ? Кво ми се разходжа в държавата ?
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че Карадайъ няма дефицити, като се почне от българския език, дето му куца, до надупването му в сараите на Доган и на шефа му в Турция Ердоган, подкрепата му на дебеловратия кра_дец Делян....да се чуди човек, как смее да се изказва за дипломи от Харвард и морал на други, които се опитаха да променят нещо. На чист български, че да разбереш, турско ***: Бактън и гит!
34
0
 
3
 
! Отговори
НЕ сме добре преди 1 година
Повечето от дипломираните от уж престижни университети са с промито съзнание вкл имат специфични трайни увреждания от пси препрограмиране и спец наркотици ..ДА СЕ ВНИМАВА>В момента се ползва ПСИ заглушаване на всякаква информация за милиардите ограбвани НЕзаконно чрез нагло манипулирани цени на тока.. Всички мълчат. Основна причина за вдигането на цените са НАГЛО ОГРАБВАЩИ ЦЕНИ НА ТОКА> НАглите престъпници са платили на подставени манипулиращи временнни на власт
33
2
 
2
 
! Отговори
36 преди 1 година
Няма само ДПС,ГЕРБ,ПП,БСП.... - трябва всички се обединят и да направят нещо положително! Казах,че е прав,независимо от партии и преинадлежности! Съвсем случаен читател съм и милея за доброто на всички ни!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твоят господар Сокола, супер ВЕИ специалиста, така ли ти каза да говориш?
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко е прав! Браво! Да има още така мислещи и ще стане нещо хубаво,независимо от партии и принадлежности!
30
0
 
5
 
! Отговори
Рзак преди 1 година
Такива дефицити компенсират ВЕИ инженерството и Главното мюфтийство.
29
3
 
6
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Не знам дали имат и дипломи от Харвард.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам какво ги сбъркват в този Харвард. Имам познат, който също го завърши - и той един такъв неадекватен, добре поне, че не се е заел с политика.
27
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
със сигурност предпочитам диплома от харвард , пред диплома от анадолския или москофския университи
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземат да ги хвърлят.
25
6
 
9
 
! Отговори
Харвард преди 1 година
Базов дефицит НА? Къде е ***? На български ОСНОВНА ЛИПСА НА? ДПС нямат основа от която да изграждат схеми за кражба. Асфалта също е основа. Горите са основа. ТЕЦ ВАРНА е основа.
24
13
 
10
 
! Отговори
One s преди 1 година
Карадайъ, я ти първо се научи да-мислиш, говориш правилен БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и тогава давай оценки. Само, като те чуя и си казвам, че толко т-ъ-п човек нема
23
3
 
9
 
! Отговори
Вълчан войвода преди 1 година
Само ми ела по-близо!
22
12
 
12
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
"""Дипломите от Харвард не компенсират базови дефицити"" --- ---- Аферим, бе, аркадаш!!!!! Колко "дипломатично" му го рече на Киро Т. от Трибуната на Народното Събрание, че е Т.п като "коркова т.апа"! -))))) Ха, сега да върви да те съди ако може!!! - )))))
21
12
 
11
 
! Отговори
Men преди 1 година
Тоя до ленефа в Харвард даже не може да иде и тръгнал да се обяснява
20
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво го е казал човека. За жалост, обаче малко мислят с главите си.
19
0
 
7
 
! Отговори
Велин преди 1 година
До Анонимен Може, ако си от ГРОБ или ДПС.
18
1
 
4
 
! Отговори
Велин преди 1 година
До Анонимен Компрометираха герберите като теб.
17
4
 
11
 
! Отговори
Велин преди 1 година
А твоите селски дефицити нищо не може да ги компенсира.