Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме

С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия, заяви тя
4 май 2023 18:50, Нели Христова
223
Лена Бориславова: Не играем политически покер и не се надцакваме
Снимка: БГНЕС

Намираме се в една много трудна ситуация. Много се радвам, че колегите от ПП-ДБ положихме огромни усилия, за да отпушим работата на 49-то Народно събрание. Проведохме един конструктивен разговор между първите две политически сили. Това заяви Лена Бориславова от Продължаваме промяната в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Вече са направени много ключови стъпки, за да заработи НС. Ние предлагаме комисиите да имат председатели, да се спази модела, който беше до сега,с изключение на правна комисия, където председателят се сменя на ротационен принцип. Не можем да допуснем да има повече забавяне на работния процес", подчерта тя.

Бившият говорител на кабинета „Петков“ отново потвърди позицията си да напусне парламента, като народен представител. Тя призна, че причината за нейното напускане е свързана с подготовката за местните избори, където има много важни решения, които трябва да се предвижат. По думите И преговорите със „Спаси София“ вървят добре. Тя подчерта, че освен да се спечелят изборите, трябва да има и готови решения за следващите дни.

"Не бягаме от управленска програма. Ако колегите от ГЕРБ имат някакви нови предложения по управленската програма, които да влязат вътре, ние сме готови да ги обсъдим, да се направят най-добрите неща, за да може България да върви напред. Трябва България да отлепи от това безвремие. Поканихме колегите от ГЕРБ, за да разпределим комисиите. До момента няма съгласие за комисиите. Нашето НС не работи, защото нямаме съгласие. Затова поканихме колегите на нови разговори, за да продължим работата си. Ако имат някакви проблеми, нека да дойдат и да ги обсъдим в професионален тон", призова Лена Бориславова.

"Нашата голяма грешка беше, че не получихме подписите на представителите на ГЕРБ за управленската програма. От самото начало не сме подвеждали колегите, ясно заявихме нашата позиция. Не играем политически покер и не се надцакваме. Формулата, която виждаме за работещо управление е кабинет на малцинството с подкрепата на другите политически сили и ГЕРБ.

"Искаха експерти в кабинета и ние ги предложихме. В него има хора от Демократична България. Кабинетът е пълен от хора, които са заставали с лицата си. Това е кабинетът, който ние считаме, че може да реализира приоритетите, които ние предлагаме", обясни тя.

Борисолавова коментира днешната позиция на лидера на ГЕРБ, който предупреди, че държавата лети към пропаст. „Виждам, че има доста голяма доза изнервенст в г-н Борисов. Каква точно формула предлага той? Кои ще са тези личности, които ще са толкова неопетнени, чисти и безспорни авторитети, които на фона на чужда програма, ще управляват с подкрепата на лица от списъка "Магнитски"? Сега е ред на първия да покаже“.

"Много ясно сме казали къде стоим. Не играем политически покер. Не сменяме позициите си. С ГЕРБ имаме базова липса на доверие и принципни различия. На може да се работи с хора, които постоянно си менят позициите. Не може първия ден да харесат програмата ни, на втория – не, а на третия да я дават на БСП. Много трудно се работи в такава среда“, призна Бориславова.

Лена Бориславова бе категорична, че коалицията им с ДБ е единна. "Много наши симпатизанти могат да ни упрекнат за това, че разкрихме програмата си преди да е връчен първия мандат. Но така показваме, че сме открити. В настоящата ситуация няма правилен ход. Много е трудно".

Тя коментира и съмненията си по повод опита за атентат срещу главния прокурор. "Призовавам да се разследват всички версии. Надявам се органите на реда да си свършат работата. Не мога да разбера как лице, което не е предприело никакви мерки за разследване срещу хора от престъпния свят, а ги е закриляло, сега е атакувано от тях. Та това е техният пазител", пита се Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
10
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
За да победиш герб трябва да играеш по техните правила - би успял вероятно само - черепа с негова партия уви някой от гербаджииските служби се погрижи да забрани партия - бно на божков
90
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая Лена е типичен представител на младото поколение , с голямо самочувствие, ниска обща култура и некадърни в работата
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкия Петко кръстен на дядо си Петко известен като татко Петко кога се ражда, и моля ви се това не е инсинуация нито грешен ъгъл.
88
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленче нали си подаде оставката като депутат , кво праиш на преговите и секи де изявления даваш
87
3
 
12
 
! Отговори
До Ехх преди 1 година
Много удобно свеждаш всичко до възрастта. Възрастта всеки си я има, но тя не е качество, нито недостатък. Като работиш нещо или го можеш, или не го можеш. Е, Герб с все кусурите им го могат по-добре от ПП+ДБ в комплект. ПП-то вместо да се учат, напъват зорлем да управляват, щот много им се ще. То е известно, искането е едно, моженето второ, да го направиш трето и т.н. Не става само щото били на 40+.
86
5
 
20
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
Джо Байдън е политик от 27- годишна възраст, а е станал Президент на 80! Шойбле беше най-възръстният,и най-уважаваният политик в Германия! Само при нас ни натрапват едно безизразно същество, щото било младо, и имало парапет! Много скъпо ще ни излезе! Мисля че всички го усетиха!
85
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С лица като кака Лена начело , няма кой да ги земе насериозно ППДБЛГ++
84
4
 
14
 
! Отговори
ПараПеТкова преди 1 година
от Родата на Шалом Дениъл Лоурер ли е?! имат Еднакви Носово - а по носа ще ги познаете!!
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем проста, хем алчна. Пък и глупава. За косми, бради, мустаци, парапети, дебели крака, грозен нос и лоша кожа нищо не пиша.....
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уморена кака Лена, във Фалкона натъкмена,към Солун бързо литвам аз във този час.Ще вечерям с бизнесмена Киро шоумена,че самолета вдигам аз, вдига той.Ах минети *** взимети на тези парапети,в апартамент ще вляза аз във този час.Да уредя далавера с Киро премиера,че баджанаци правя аз, прави тя.Министерските палати, ах, палати,вече са ми познати.Нощи омайни, купони безкрайни,пици с кристали до зори...Обещаха ми заплати, ах, заплати,а само кревати, тез кревати...Мандръсаха ме в чужбина, ах, чужбина,не ми се размина, ах, размина.И в този час загубих аз бля
81
13
 
4
 
! Отговори
Ехх преди 1 година
Чета ви и си мисля - ГЕРБ средна възраст 50+ години. ПП средна възраст 40+/- години. Така според вас къде е бъдеще то, а? ГЕРБ са бита карта. Бият се на бързея колкото да си намалят пораженията, та да избутат до пенсия. Поколенчески различия са това, и колкото и да не има се иска на другарите от ДС и ДПС, младоците напират и рано или късно ще дойде и тяхното време :)
80
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Жалко за изльганите млади хора от вас , че ще се борите с герб
79
4
 
15
 
! Отговори
hmm преди 1 година
кой точно гласува за тея?
78
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вре се в политиката, за да каже, че е пометнала от много стрес. То при ПП много лъжи...Знае ли, човек?
77
14
 
3
 
! Отговори
Секс с Лена преди 1 година
Е мечтата на всеки българин! ФАКТ!!
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бай Ламби Сега малка ли е Ленчето последно, или космата мъжкарана според герберастите, изяснете се :)))
75
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко не знае какво иска и отива там дето не иска.
74
2
 
13
 
! Отговори
ПП ДБ СА КОПЕЙКИ... преди 1 година
ЩОМ ГОВОРЯТ САМО ЗА СПИСЪКА "МАГНИТСКИ".... КОЙТО Е НАПИСАН ОТ КОПЕЙКАТА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ... КОЙТО СЕ ОХРАНЯВА ОТ БЕЛГРАД, СЪРБИЯ БРАТСКАТА НА РУСИЯ ДЪРЖАВА....
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
74 За жена Лена е дебела. На нейната възраст Борисов беше строен, дори симпатичен, което неможе да се каже за косматата Лена с дебелите крака и дългия нос.
72
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 69 Дебела ли е като вашия Боко, питам просто :)))