Делян Добрев: 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат

Според него трябва да бъде излъчено правителство за 4 години
7 май 2023 09:08, Нели Христова
128
Делян Добрев: 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат
Снимка: БГНЕС

Според Делян Добрев 49-тото Народно събрание трябва да излъчи правителство за четири години, без да се поставя краен срок, в който то трябва да приключи работа.

"49- тото НС трябва да излъчи правителство за 4 години. Всеки предварително обявен, по-къс срок обрича този кабинет на пораженческо мислене и липса на решителност за вземане на непопулярни, но съществено важни решения за реформи", пише той във Facebook. 

Ето и целият му пост:

Във всяко управление, бюджетът е законът около който се търси консенсус и мнозинство. Днес това важи с още по-голяма сила заради финансовия погром в държавата след управлението на финансите от Асен Василев - рекорден дефицит за последните 25 години, рекорден дълг, реален риск от вдигане на данъци и/или намаляване на социални плащания...

Възможните принципни решения са:

1. Дясно правителство:
ГЕРБ - 69 депутата
ДПС - 36 депутата
ДБ - 26 депутата
ИТН - 11 депутата

Математически възможно - 142 депутата

2. Ляво правителство:
ПП - 38 депутата
БСП - 23 депутата

Математически невъзможно - 61 депутата

Възраждане е несистемен играч с 37 депутата, който е неприемлив и не може да участва в никое мнозинство.

Обощение: Разпределението на силите беше много подобно и в предното Народно събрание, ще бъде същото и в следващото Народно събрание. 5 пъти гласувахме и произведохме почти идентичен резултат.

Заключение: Ще настъпим ли пак мотиката? Колко още избори ще проведем, докато някои политици преглътнат егото си? Дали няма да е късно за държавата?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ. Избори на 4 април 2021 година - 837707 гласа. Избори на 2 април 2023 година - 669 924 гласа. Това идентичен резултат ли е?
79
1
 
4
 
! Отговори
сокеипе преди 1 година
за кое, браво на този крадец, че ако не бяха хартиите щяха на първо място на кукуво лято.Това човече е толкова нагло и безпардонно, че незнам кога ще си намери майстора, както беше се скрил в миша дупка, пак ще му дойде времето
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Toa ли беше забравил 500 000 000лв данъци да прибере от Божков?? Е не случайно е в Магнитски...лошо, че по нашите ширини това е без значение, ние за тва сме бедна държава
77
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
това е най- крадливото келешче след тулупа
76
0
 
11
 
! Отговори
Хасковлия преди 1 година
Този хасковски *** от далаверата "кум,сват гейт",която ограбва и унищожава града ни е ярък пример за тоталното пропадане на българската политическа сбирщина! Плащаме едни от най-високите местни данъци,водата ни също е безбожно скъпа,а ВиК е общинско дружество! Парите потъват,а градът ни тъне в разруха и мръстотия! И за резил боко го обяви за знаково лице на ГЕРБ и го предлага за министЕр на икономиката?! Позор!!! Мислете като гласувате!!!
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно магнитче скоро ще получиш от щатите да си го сложиш на хладилника.
74
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Добрев! ПП с техните38 депутати се мислят за фактор! Наглеци ламтящи за власт! Шарлатани ! Мислили се за първа сила! Хаха
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Възраждане са несистемен играч" тц, тия са по-системни от системните веее, къде е парата- там е играта..
72
3
 
2
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 година
Па яжте банани и бегайте на запад!
71
3
 
6
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
Докато Бай *** не се махне от политиката България няма да мръдне.
70
2
 
1
 
! Отговори
следовател преди 1 година
До ВасилевНефтохима може да работи и с друг петрол (пише им го в сайта), АЕЦ-а може да работи и с друго гориво (чехите вече го доказаха), а тази зима я изкарахме с азерска газ. За чий са ти руснаците, освен да ни източват държавата с трансферни цени на петрола и продавайки ни най-скъпо газ в ЕС? И не плащат никакви данъци в България.
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчоо, ми народа не ви иска вас усвоителите на Всичко ,но и това пп новото от козяк и те не стават , та не 5 ,а 55 избори докато не дойдат Свестни и по-малко Крадливи !
68
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска се президентска република.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До този изводли стигна тоя умник с вид на карикатура? Ми явно има защо да е така умнико. Перфектно е
66
1
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Като наркотиците и пиците на ПП
65
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Като казвахме на Герб, че ни е писнало от презастрояване, че искаме въздух и градинки, неее, блок до блока и отгоре друг и никаква инфраструктура..*** загубили София, *** вие какво чакате след Иванчева, бе пилета златни..Айде сега да дойде следващата мутричка и да ви накара да си продадете всичките построени блокченца, пък и да търси сметка за парите. Затова искате да сте във властта, да си запазите имането
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо драпане за власт от статуквото! Пустото крадене е като наркотик - прави изключително зависим! Никакъв парламент, избори до откат! Италианците бяха 9 години, а белгийците почти 7 години без правителство и преживяха без сътресения! Искате кабинет, искате да ви дерат кожата два пъти един след друг, бетер овцете!
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя не беше ли в Магнитски- алоооооооо...що не го разследват, опа то сме си в бг
62
2
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 1 година
До Бeз зaoбиkaлkи,а подривната дейност на руските шпиони е много градивна,нали така е според теб,русофилче
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Възраждане е несистемен играч с 37 депутата, който е неприемлив" - не съм фен на възраждане... Ама явно има нещо в тях. "Неприемливи", понеже не приемат да ни продават за всяко нещо, което е поръчано? Вероятно?