Кирил Петков: Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас

Искаме мачове, които не са нагласени, заяви той
Обновена: 10 май 2024 11:30 | 10 май 2024 11:25, Нели Христова
272
Кирил Петков:  Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас
Снимка: БГНЕС

Нашите избиратели разбраха, че ние не търгуваме с принципи. Имаше месеци - по време на последното управление, в които подкрепящите ни изпитваха неприязън да виждат своите избранници, седнали с ГЕРБ и ДПС. Извиняваме им се, че не комуникирахме достатъчно какво се случва. То не беше случайно. Искахме да направим реформи и в правосъдната система, и в ПВО законите. Знаехме, че ако се похвалим и разкажем какво се случва, шансът ГЕРБ да ни подкрепят е малък. Това коментира пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той добави, че е трябвало да минат девет месеца, да се разпадне "сглобката", а хората да разберат, че не са ги предали.

"Вече знаем за дълбоката сделка, която има между ГЕРБ и ДПС. Тя не е тайна. Пеевски държи голяма част от инфраструктурата на перманентната власт. Това са служби, регулатори, съдебна власт. Тази власт, за която хората не гласуват, гарантира спокойствие на ГЕРБ, а ГЕРБ, с гласовете си, гарантират, че реална реформа няма да се случи. Докато тази сделка стои там, ние не можем да говорим отново с ГЕРБ", каза Петков.

Той уточни, че когато се седне на дискусия с ГЕРБ, първият въпрос трябва да е дали те ще поканят Пеевски да присъства.

"Вторият въпрос е, когато се правят конкурси за ВСС, регулатори и служби, ще има ли гарантирана квота за някого. Ние не искаме такава. Ако и ГЕРБ не искат, а ДПС не трябва да имат, ако имаме честни конкурси - това означава, че за първи път от 30 години насам хората, които контролират властта задкулисно, ще трябва да я предадат и тя да стане институционална", уточни Петков.

"Искаме мачове, които не са нагласени. Нашата общност са демократичните проевропейски хора в България. Трябва да покажем, че сме заедно и сме мобилизирани. Така ставаме незаобиколим фактор. Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас. Този път няма да поемем отговорността на ГЕРБ. Нямаме никакъв проблем да сме в опозиция", уточни още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от Избори 2024
Гласувайте за "Зло пиле" или есперанто - най-странните партии на евроизборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
10
 
! Отговори
BG СМЕШКИ 2 преди 3 седмици
какаъвто народа такива му и управниците в крайна сметка ! а голяма част от българският "народец " не става за нищо ....
196
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дай там таз пачка в евро , до там ви се простира политика.12
195
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро Кеша
194
3
 
12
 
! Отговори
АЛФ преди 3 седмици
ХАРАКИРО, РАЗЧИТАЙ НА МЕН!
193
7
 
24
 
! Отговори
Гъдьо преди 3 седмици
Tакъв нагъл,долен и некадърен тип като Киро мастията нашите земи български НЕ ПОМНЯТ!!!
192
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Kirke kude bjhte 9 meseza a pile schareno v skuta na pevska i boika
191
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киро а Лена къде е а Асен къде е дето лъжеше че се крадяли по 8 милиарда на година и магистрали щели сте да строите Киро Асен Лена къде са ви магистралите а 8 милиарда къде са 4 год по 8 милиарда Кажете къде са тези пари Невиждани Лъжци сте Разследване съд затвор за вас
190
6
 
23
 
! Отговори
Педерасчета Подли преди 3 седмици
ПП не търгува с принципи, но със всичко останало - Да. Принципите им са да лъжат и да крадат. Така че разбираемо. Дори Радев каза, че се оказаха шарлатани, но явно още има хора (заблудени), които им вярат. Та искам да питам тези киот им вярват- Как се промени живота ви от създаването на временното правителство с което дойдоха Кирчо, кокорчо и Лорер на власт? По-добре ли живеете сега? Цените, инфраструктурата, по-добре ли са? Милиардите, които Борисов крадял появиха ли се?
189
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кире,я пак повтори ,с кого няма да се съобразяваш?Ще има пак да седиш на диванчето пред кабинета на Бойко.Ама няма да ти се отвори парашута тоя път.Аут си.
188
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво толкова му обръщате внимание? Борисов директно го каза - "15-20 журналисти бяха "впрегнати" да водят кампания срещу ГЕРБ и да идологизират Промяната! Къде са сега,крият ли се?"
187
3
 
15
 
! Отговори
Е,бравос преди 3 седмици
Като го гледам,ми прилича на Стефан Данаилов в "На всеки километър"! Разликата е ,че сериала беше художествена измислица, а Кирето още живее в измисления филм на живота си като управник, но няма да продължи като сериал..
186
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Toчно така Кире, фашистите са анти-българи!!
185
4
 
24
 
! Отговори
Angel преди 3 седмици
Дойде времето на локумите и тоя е пак на първа линия по "независимите" медии
184
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички се съобразяваме с вас само на Витошка и Патриарха, и то само защото за разлика от вас ние спазваме законите. Но това няма да продължи дълго, скоро няма да ни се налага да се "дупим", за да паркираме.
183
6
 
6
 
! Отговори
Дванадесет! преди 3 седмици
Местя Го! Не ми пука за ГРОБ, Ря заните и Шарлатаните!
182
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 177 сляп ли си или си от тази шайка 177 шарлатаните разрушиха държавата на всички нива Божков техният благодетел вече е на свобода и партия има кой е мафия 177
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 181 няма *** има българи работещи тук плащащи данъци тук и ясно виждащи какво се случва с България Саботажи грабежи лъжи облагодетелстване на определени хора около шайката шарлатани газови комисионери инфлация невиждана алчност разруха никакви строежи 181 това е 181 виж
180
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
До Гласоподавател Според феновете на Шарлатаните България се е превърнала в държава на троловете и затова Про100то е толкова недолюбван.
179
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Призив към всички партии! Стига сте съобразявали с ПП/ДБ и най вече с Киро. Наглостта им няма край. Да са 2-ра политическа сила и да искат цялата власт е безочие. Дано след 9 юни да са извън първата тройка, където им е мястото.
178
5
 
19
 
! Отговори
факт преди 3 седмици
кирцза гледай да не търкаш наровете заради лена фалшификаторката