Проф. Вълчев: Всеки, който се докосне до ГЕРБ, бива изчегъртан

Ние избирателите сме решили така да изглежда Народното събрание
23 юни 2024 06:30, Инна Ангелова
76

В предаването “Опорни хора” деканът на Юридичският факултет проф. Даниел Вълчев коментира отминалите избори и има ли шанс за кабинет в 50-то Народно събрание?

"Ние избирателите сме решили така да изглежда Народното събрание, то самото няма вина за това как изглежда, но аз бих казал две неща. Първото нещо, което ми се струва важно да се подчертае, е, че голямото разделение в българското общество идва по линията "за" и "против" ГЕРБ”. Една част от хората казват, че те са управлявали много, време е да дойде друг и търсим този друг. Другите си казват, че като гледат кои са другите е по-добре ГЕРБ да са на власт. ГЕРБ са достатъчно голяма политическа сила, за да не може без тях да се направи правителство, а същевременно не са толкова голяма сила, за да могат да управляват самостоятелно”, сподели бившият вицепремир.

Проф. Вълчев допълни, че това донякъде е патова ситуация.

“Другото, което също е важно, е, че на тези избори гласуваха ⅓ от българите. За да видим мащаба на това въздържане от подкрепа и на участие в изборите, бих припомнил, че през 2001 година, когато аз за първи път станах депутат НДСВ спечели почти два милиона гласа, а на последните избори всички партии, които изпратиха депутати в Народното събрание заедно спечелиха около 1,8 милиона", каза още професорът.

Пред Bulgaria ON AIR Вълчев допълни, че причината хората да не излязат и да гласуват не е отвращение, а по-скоро това, че българите разбраха, че няма смисъл от участието им. Бившият политик допълни, че под експертен кабинет, каквото е предложението на ИТН, се разбира да е съставен от хора, които не са ярки политически фигури.

“Служебното правителство по замисъл има някаква експертност при него, просто заради тези промени в Конституцията стигнахме до положение, че единствено политически лица могат да бъдат министър-председатели на служебни правителства", допълни още Вълчев.

Според него коалиционната култура означава ти да имаш различни политически виждания от някой друг и въпреки това в името на някой по-висш интерес да се съчетаете.

“Всеки, който се докосне до ГЕРБ, бива изчегъртан. Няма основна причина за това. ГЕРБ с годините успяха да създадат една същинска партия, те имат структури, имат набор от хора, по-млади, по-стари, поддържат се помежду си. Имат харизматичен лидер, да, може да го харесваме, може да не го харесваме, но Борисов винаги ще каже нещо, което ще отекне, не може да се отрече, за разлика от Николай Денков. Това е даденост, природа, дарба. При отсъствието на някой сериозен играч отсреща, това е партия, която сериозно си стои в българския политически живот", коментира Вълчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Избори 2024
Партия "Величие" напът да се разцепи?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не знам какво ще правите, когато Божият гняв се стовари върху вас. Вие, които смачкахте хората.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе, Вълчев, бивал всеки изчегъртан! Ами, Герб, с все кусурите си е стократно по-силен от тия "изчегъртаните", не Герб ги изчегъртва, просто те са слаба ракия, самоизчегъртват се. Не съм фен на Борисов, много отдавна съм гласувал за него, после минах на друга партия, но няма как човек да си изкриви душата, че Борисов знае какво прави, а всичките тия "изчегъртаните", просто ни знаят, ни могат. Ами, това е положението, не случайно хората не гласуват или пък вкарват такива като Величие.
69
0
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Ще си говорим пак кой е лудия! Давам път на ангелчета! Подсказка хазарт, пирамиди, фараони, банки търсете Велчев!
68
2
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Caleb Flamefinger - кодово име за Милен Велчев , бивш финансов министър със страст към кокаина и безизразна юпи физиономия без никаква емоция. С големи връзки в лондонското сити където пере много пари ....
67
2
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Николай Василев - кодово име Toork Icefist.... Ismail Vilehand - Николай Габровски и Гайдарски - и двамата са шизофреници между другото и серийни убийци....
66
1
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
И после що ме екзекутираха в Пирогов! Ама оцелях! Засега! Ама елате нищо няма да ви направя, но не знам ангелчета зад мен на какво мнение са!
65
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Защо го наричат Даниелчо Брадвичката - каквото може да не се плати да не се плати, система на разделение на образователните сфери като в концентрационен лагер на смъртта, артисти, спортисти, природни науки на увеличена норма труд за същото заплащане! Игнатов има друга логика - Добре ще купим 50000 операционни системи на пазарна цена , но данъкоплатеца ще ги плати десеторно и ще си разделим с едни хора остатъка!
64
1
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Искате ли истинските имена на корумпираният съвет на Травинкал? Между другото Даниелчо Брадвичката вероятно е под Бартук Кървавия, който така го издразнила тая 2% неграмотност през социалистическия период , че се е заклел да докара "Total Anihilation by other means" на тия "комунисти"
63
2
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
"Професор" Вълчев има големия номер да дава акъл на другите юристи, лошото е , че му се връзват на акъла. И е по-умен от египтолога с божието слово, вселенският патриарх, бил министър на образованието и станал ректор на частен университет! Сергей Игнатов - кодово име Bremm Sparkfist .... Пак квота НДСВ , но по-тъпият от това дуо!
62
1
 
1
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 дни
ИЗПЪЛЗЯХА СТАРИТЕ ХИМЕРИ ЗА ДА БРАНЯТ МЪРТВИЯ РЕЖИМ....
61
1
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Аз съм бил зъл гений - друг път! Те това на снимката е зъл гений - да унищожава образование и да го превърне в идииииота на Европа! Това е злият гении зад юрисдикцията в ход и корупционните предпоставки в монополизма и централизацията на публичното образование!
60
2
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Аз съм бил зъл гений - друг път! Те това на снимката е зъл гений - да унищожава образование и да го превърне в *** на Европа! Това е злият гении зад юрисдикцията в ход и корупционните предпоставки в монополизма и централизацията на публичното образование!
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Професор Вълчо от НДСВ - оправи РъБъ за 800 дни :)))
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Жалки са всички хвалещи великият кормчия , тиквомутрата Боку , най - корумпираният и крадлив индивид,защото той даже не е и политик,а крадец.
57
1
 
3
 
! Отговори
Свършиха ли преди 4 дни
Моралните хора, та отново опряхте до ТОЯ? И престанете да му джвакате на Бойко пи.ката.
56
1
 
5
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
"Професор " Вълчев. Юрист Завеждащ катедра някакво право в СУ ... Кодово име Bartuk the Bloody и Мarquis de Sais! Бивш министър на образованието, квота НДСВ. Прякор Даниелчо Брадвичката. Гений автор на общинско-държавната собственост и делегиран бюджет , довел до щети от около 3 милиарда в недвижимости и 54 процента функционална неграмотност. Ако му вкарате гол задръжте шайбата!
55
1
 
3
 
! Отговори
Хах преди 4 дни
Единственото изключение е ДПС, интересно защо?!
54
0
 
2
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 4 дни
Нали знаете, че тактиката изчакване и протакане и ще се забрави не важи за ангелчета!
53
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГЕРБ УСПЯ ДА ИЗДИГНЕ ВСИЧКИ НЕСРЕТНИЦИ КОИТО НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ ИСКА
52
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ще се върне ли Борисов? Само в повторенията!