Голямата изненада на вота ще e избирателната активност

COVID-19 ще се отрази в голяма степен, смята Димитър Ганев
1 мар 2021 13:44, Анисия Иванова
39

Броени дни до старта на предизборната кампания за парламентарния вот. Ще има ли изненади на 4 април и как ще се отрази Ковид ситуацията на политическата сцена?

"На всеки вот има изненади и този вот няма да е изключение. Голямата изненада ще бъде в избирателната активност. COVID-19 ще се отрази в голяма степен", заяви политологът от "Тренд" Димитър Ганев в студиото на "България сутрин".

Той обясни, че досега във всички държави, в които са се провеждали избори по време на пандемията, активността е спаднала с 10-15%.

По думите му няма как да бъде предвидена избирателната активност, защото не е ясно каква ще бъде здравната обстановка в началото на април.

"Придържаме се към формулата 5+2. Сигурни са ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ", ДПС, "Демократична България". На ръба са ВМРО и "Изправи се! Мутри вън". Изследванията нямам как да предвидят с точност и влизането на последните две партии", коментира Ганев пред Bulgaria ON AIR. И добави, че от голямо значение в последните дни преди вота ще е политическата кампания.

"Ако се коалират 2 или 3 партии с различни виждания, няма да изкарат същите резултати, както ако се явят сами. В политиката 1+1 не е равно на 2, може да е равно на 1, на 4. Това зависи от стиковката на партията", отбеляза политологът и допълни, че партиите може да заложат на лекари и интелектуалци за привличане на електорална периферия.

"Много малък процент от избирателите са чели програмите. У нас има персоналистка политика, важен е лидерът. Например, може да изберат партията на Слави, защото симпатизират на него, а не защото Тошко Йорданов е в екипа му", каза Димитър Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моят глас ще е за БСП - Техноимпексова! Само тя може да оправи България, По устав! :))))))
30
0
 
3
 
! Отговори
Ангелче преди 3 години
Колкото и да ви се иска, колкото и да налагате мнението си платени студийни *** , в едно сте прави, че изненади с изборната активност ЩЕ ИМА !Ще има, но не във желаната от вас посока към минимум като уж в останалите страни от ЕС.Подкупнико !!!! В никоя друга страна нямаше цяло лято протести и бедността и корупцията не са в такива размери като в БГ.Народът не се страхува от вашия КОВИД ! И ще гласува, когато е решил.Видя ли бе, лош говор такъв каква бе активността на избирателя в ОБЗОР ?
29
1
 
6
 
! Отговори
Чичо дядко преди 3 години
Мафията може да се измете само с нови съдии, прокурори и следователи. Пълна лустрация на съда и полицията. Примера е Сингапур преди 60 години. Имало страшна корупция,слаба здравна система и никакво образование. А сега всички знаем къде е Сингапур. Който го хванат в корупция в затвора най малко 20 години . След толкова нема да им се харчат вече ,, заработените,,💸
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са в затвора )всички да навързани ,сега си правят рекламите по фейса ,много да смешни ,как обясняват кой кво прави ,като си мислят че нещо ще се промени ,като тия от ...има такъв народ ...,ми изправете се като мъже в друга тв и кажете
27
1
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Ще има вкарани в затвора много политици и всякаква ***
26
2
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Това им беше на крадците ще връщат всичко
25
2
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Приключва лапачката и почва затвора на всички крадци овце
24
4
 
2
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
30 % ще е избирателната активност народа няма да ви гласува крадци сте всичките
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз ще гласувам за АБВ заради Мангъров
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е дали се не опитвахте до сега да я намалите да минат купените гласове и умрелите гласове
21
4
 
11
 
! Отговори
ЗА Какъв COVID...... преди 3 години
бълнувате ?народът е отвратен от БГ "политиците"Нищо ново няма на хоризонта освен джипове и пладнешки грабежи !
20
6
 
18
 
! Отговори
гражданин на София преди 3 години
Чудя се каква очакват от Слави Трифонов!?Какво от това, че може да събере много хора на концерт?Нима това ще му помогне в управлението на страната?Не, жалко е, че продължава да има толкова безмозъчнихора, които вярват на казано-речено.Не случайно в развитите страни има партии и техни подготвенихора, които могат да поемат управление.Който си мисли, чедържавното управление и публичните финанси са просто нещо,жестоко се лъже!
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тренд са от слугинажа, вярно е!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БЪЛГАРИЯ ИМАШ ДВЕ ОПЦИИ:ГЛАСУВАШ-КРИТИКУВАШ,НЕ ГЛАСУВАШ-НЕ КРИТИКУВАШ!КАКВА Е РАЗЛИКАТА?НИКАКВА!
17
14
 
4
 
! Отговори
xaxsas преди 3 години
Аз съм от живеещите добре и не гласувам. Смятам че преди човек да се вслуша в исканията на протестиращите трябва да погледне начина им на живот. Ако се окаже, че протестиращите не пият, не пушат и се грижат за природата и животните - да ще отида и ще им подам едно рамо, но истината е че напоследък не се припознавам нито в протестиращите, нито в управляващите. Оказа се че като човек намери баланс между идеали и битие става независим от случващото се навън.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не нападайте вестоносеца! Опровергайте го като заведете повече хора до урните.Ама не можете, защото сте заети с чешене на клавиатурите.
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е всички членове на шайката да бъдат въдворени където им е мястото!В затвора.
14
5
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Социолозите са...платени,това е известно даже и на...пеленачетата.От тук нататък,нагласите за които говорят са едно към едно шменди...капели.Сега ако пуснем след...този,да коментира Синият Шаман,ще изкара нещата на 180 градуса,но понеже е...артистичен да ти е...кефф да го слушаш.Истината е...една;масовият вот плаши отиващата си...хунта.Надяват си ковид...паниката да спре народа към урните,но това няма да се случи.Варианта пак Боко да е...премиер,действа стопиращо на...страха и вота ще е...масов.
13
9
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Който не гласува подкрепя статуквото !!!И както се изказа много правилно по-долу Анонимен 6, самит е партии имат интерес от ниска избирателна активност, за да разчитат на твърдия си електорат и платените гласове !!!Затова, ако гласуваме масово и не за герП, може да объркаме сметките на мафията !!!Но съм сигурен, че пак няма да минем 50-60% гласували !!!Повечето се правят на "ощипана мома" и не иска т да се цапат с политиката, "щото била *** и нямало за кого да гласуват" ???!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
До коментар 2 преди 3 години
Щом намаля значи е регресия, не прогресия. Хора, образовайте се повече, учете и бъдете здрави!

Спонсорирани публикации