Кадиев замразява данъците, ако стане кмет на София

До края на 2012 г. червеният кандидат се справя с бездомните кучета
Обновена: 15 авг 2011 12:41 | 4 авг 2011 14:01,
235
Кадиев замразява данъците, ако стане кмет на София
Кадиев ще дава безплатен транспорт за пенсионерите. Снимка: БTA

Да замрази местните данъци за целия си четиригодишен мандат – това обеща кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев, който представи предизборната си платформа.

Според него това може да стане чрез преструктуриране на столичния бюджет, а не чрез допълнително натоварване на гражданите. Кадиев смята, че в момента такса смет се събира несправедливо.

Според кандидата за кметския стол трябва също да се построи нов и по-евтин завод за битови отпадъци, който да е готов до 2014 г.

София няма нужда от кмет, който отсъства, а от такъв, който да защитава достатъчно независимо и публично интересите на града и софиянци, категоричен е левият кандидат. Основното мото на претендента за "Московска" 33 е "София – чист град, сигурни улици, възможност за всеки".

Кадиев обеща още местни референдуми по различни проблеми на София, както и до края на 2012 г. по "хуманен начин да бъдат отстранени бездомните кучета".

Той се ангажира и да спре застрояването. Кадиев ще подаде жалба до Софийския административен съд да се отмени отказът на общината за референдум в район "Искър" именно заради презастрояване.

Безплатен градски транспорт за пенсионерите, но само извън пиковите часове, и безплатна детска кухня за младите майки са заложени още в програмата на Кадиев. 

Кадиев си поставя за цел и по-бързото придвижване на линейките в столицата.

Драматично е състоянието на общинските фирми, най-тежко е положението на топлофикационното дружество, констатира Кадиев. Той увери, че ако бъде избран на поста, ще налага контрол върху "Топлофикация", "Софийска вода", ЧЕЗ и метрото.

Георги Кадиев смята също да подмени голяма част и от администрацията в общината, защото в нея имало нужда от свежи кадри.

Пресконференцията на Кадиев предизвика недоволството на ГЕРБ. Общинският съветник от управляващите Елен Герджиков е изпратил писмо до ЦИК във връзка с използването на зала в Столичната община от Георги Кадиев за предизборни цели преди официалния старт на предизборната кампания. 

В писмото си той пита дали е допустимо провеждането на предизборна кампания преди указаната  за откриване на кампанията дата – 23 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя *** не разбра ли,че нищо не става от него?
233
1
 
2
 
! Отговори
бсп преди 12 години
Според Пардю областта, в която руското влияние е възможно да нарасне, ако левицата вземе властта, е икономиката. Посланикът отбелязва, че повечето български компании с бизнес връзки в Русия са свързани с БСП. И пише, че българският клон на "Лукойл" се счита за спонсор на БСП.Също така водещата българска фирма в ядрения сектор "Риск инженеринг" има тесни връзки с руските бизнес интереси, допълва дипломатът. Той посочва още, че има немалко "червени бизнеси", чиито притежатели забогатяха от "оглозгването" на активите на държавните предприятия.
232
0
 
3
 
! Отговори
БКП=БСП=ДС преди 12 години
Другарюююю кадиев ,а ще прокараш ли въздушно трамвайче над София,както обещаваше мутрата от твоята партиика бкп ?!А "светлото бъдеще" - луминисцентно ли ще бъде?
231
1
 
2
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ! преди 12 години
Другарю Кадиев,не ти зная ДС-името,но искам да те попитам,защо толкова брутално крадете с жена ти?!Ти никога няма да станеш кмет на СОФИЯ!СОФИЙСКАТА ОБЩИНА,ТРЯБВА ДА СИ ИМА КМЕТ - СОФИЯНЕЦ,КОЙТО НИКОГА НЕ Е БИЛ ОТ БКП(БСП)ДС!
230
1
 
3
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
тоя ще стане кмет само през кривия дудук на серГЕЙ
229
1
 
2
 
! Отговори
Господ преди 12 години
Браво данъците трябва дори да паднат поне малко - имотите паднаха даже и в София с 50% ,а данъка сгради и такса смет се събира на база оценка . Друг е въпроса ,че съда и омбутсмана са на мнение че са несправедливи и неправилни ,а Фъндъкова обжалва
228
1
 
2
 
! Отговори
-А. преди 12 години
Ще ми е интересно дали наистина тези обещания могат да бъдат изпълнени...
227
0
 
6
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Кадиев говори пълни глупости - всички решения се взимат от общинския съвет, а кмета само ги изпълнява. Кметът еднолично не може да взима решения - затова всички кандидат-кметове, които обещават от пиле мляко, могат да вървят на майната си.
226
0
 
1
 
! Отговори
до Костов преди 12 години
В този сайт може и да пишат неграмотни хора, но със сигурност не и толкова късопаметни, колкото ти се иска. Каква конкуренция на идеи, другарю? За светло бъдеще ли? Идеи много - реализация никаква! Светлото ви бъдеще се стъмни.
225
1
 
8
 
! Отговори
postIP преди 12 години
"Георги Кадиев смята също да подмени голяма част и от администрацията в общината, защото в нея имало нужда от свежи кадри."- Жорееее, твоите мекерета костюмарчета, синчета на "герои на социалистическия труд" от БйеСйеПйе ли искаш да уредиш бееее????
224
1
 
7
 
! Отговори
libraly преди 12 години
Безплатни икаруси за пенсионерите, а Топлофикация ще ги граби колкото може повече, Кадиев е топнал мустак в Топлофикация и без това!!! Лицемер.
223
3
 
7
 
! Отговори
Чичо Иво преди 12 години
А за замразяването на данъците- ами че това е заложено в програмата на ГЕРБ и до момента се изпълнява. Кадийката си мисли, че хората лапат мухи.
222
0
 
10
 
! Отговори
Чичо Иво преди 12 години
Кадиев искал безплатен градски транспорт за пенсионерите. То хубаво, ама ние, което нямаме право на намаление, да не излезе, че трябва да плащаме по 1,50 лв. билетчето?Чета, че бил се заел гражданите да имали право на достъп до заседанията на общинския съвет, ама самия Кадиев в Столичен общински съвет е гласувал против достъпа на граждани.Искал да прави нов устройствен план на София- Защо?- За да се узаконят незаконните строежи ли???
221
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TUK NQMA 4ERVENI ILI SINI, V OB6TINATA SA SAMO DALAVERADGII. NEKOI OT VAS NARI4AT KADIEV KOMUNNIST, A TOI NE E, KATO SI4KI OSTANALI E POPULIST. FANDUKOVICA NE MOJE I EDNO RE6ENIE DA VZEME BEZ DA PITA BOG - BOIKO METODIEV BORISOV KOITO 6TE6E DA POSTROI ZAVODA ZA *** PREZ 2004..I O6TE GO NQMA. ZA KAKVO NI SA TAKIVA KMETOVE? FANDUKOVICA E UMRQLA OT STRAH, AKO NE PITA. A KU4ETATA SA VSE POVE4E, NERAZBORIITE S PUTI PO-GOLEMI V GRADA.TRQBVAT NI UMNI I RE6ITELNI HORA I NEPODKUPNI.KUDE SA?
220
6
 
4
 
! Отговори
До 219 преди 12 години
Ти хубаво се хихихаш, но бате ти Бойко през зимата такава мизерия ще ти докара, че ще се объзиш от студ и глад
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хихихихи така не съм се смял от бузлуджа
218
3
 
5
 
! Отговори
deteto mi преди 12 години
...тези комунисти са направоо...! хахахаха ... този много ме разсмя!! цялата им партия е такава... асоциирам я с монумента на Бузлуджа... сега сериозно!!! ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ.... ДНЕС ЗАВОД ЗА ПОЛУПРОВОДНИЦИ!!!!,А ДО ГОДИНА ЗА ЦЕЛИ ПРОВОДНИЦИ!!! ЧЕСТИТО...!!!
217
3
 
4
 
! Отговори
ЧОЧООЛУ преди 12 години
На 200 . 200 % тъпанарю,и този ли го направите гей бе ,да го на--а на майка ви в ауспуха и ченгета ***. Вие ли сте единствените ,които трябва вечно да управлявате и крадете България.Казвам вечно ,защото мазно-мазно се включихте в доразбиването на България,започнато от СДС под името ГЕРБ. Скоро ще станете втория файтон с народни представители в парламента-след СДС.
216
0
 
10
 
! Отговори
До 210 преди 12 години
Оооооо, Кадиев наистина има голям опит! То без опит ще спестиш ли от заплата 210 000 лв. за една година, ще направиш ли къща 232кв.м. на морето, ще направиш ли палат в тузарски квартал в София, ще препродаваш ли енергия заедно с жената на Румен Овчаров?! НЕЕЕЕЕ, НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА КАДИЕВ - МАЗНИКА, с физиономийка на комсомолец и душичка на капиталист!
215
0
 
3
 
! Отговори
БилГей(ц) преди 12 години
Тоя да вземе да ги намали напОл'винЪ......Тогааа...... :D