Романите за Хари Потър стават електронни

Продължение, обаче няма да има
23 юни 2011 20:48,
24
Романите за Хари Потър стават електронни
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Седемте романа за Хари Потър ще станат достъпни в електронен вариант през октомври. Това съобщи Дж. К. Роулинг днес при стартирането на новия интерактивен онлайн сайт Pottermore.

Писателката също така сложи край на спекулациите, че планира да напише осми роман за приключенията на момчето магьосник, който се очакваше да бъде продължение на последната книга, публикувана през 2007 г. от издателство "Блумбърг" във Великобритания и от издателство "Скъластик" в САЩ.

"Приключих с Хари Потър. Не планирам да пиша друг роман. Убедена съм, че нямам какво повече да добавя към историята, но беше забавно, докато я разказвах", е заявила Дж. К. Роулинг пред репортерите в Лондон по случай лансирането на сайта www.pottermore.com.

Романите за Хари Потър в електронен вариант ще бъдат достъпни на сайта за основните електронни четци и ще се предлагат на няколко езика.

"По мое мнение прогресът не може да бъде спрян. Електронните книги вече са тук, за да останат. Доста по-късно от много хора аз за първи път изтеглих такава. Оказа се, че е много забавно за пътуване например, особено за деца. Чувството да отведа Хари в тази нова среда е страхотно", е допълнила Дж. К. Роулинг.

Съобщението, направено от писателката, е водеща новина в издателския свят, който Роулинг "превзе с щурм" с поредицата си за Хари Потър.

От романите за приключенията на момчето магьосник са продадени над 400 милиона копия по света. В  електронен вариант книгите могат да достигнат до още по-широка публика. Новината идва три седмици преди излизането на екран на последния филм от поредицата - "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2". С лентата идва краят на едно от най-успешните начинания в историята на киното.

Дж. К. Роулинг обяснява, че сайтът Pottermore е вид "отплата" за феновете й по света, които са сред първите, създали голяма и влиятелна онлайн общност. Писателката допълва, че чрез инициативата иска и да стимулира хората да четат повече.

"Знаем, че търсенето на електронни книги е голямо, но исках да предложа нещо повече", казва тя.

 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: Хари ПотърДж К Роулинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
0
 
! Отговори
кака ви Минка преди 12 години
Така ни набиват тази книга в главата, че вече започвам да я мразя, не че по принцип я харесвам особено. Все едно няма др. стойностни детски книги, ама- айде. Няма да се учудя, ако след някоя година започне да се изучава и в училищата- ужас......
22
0
 
8
 
! Отговори
офф преди 12 години
Това за Бойко нещо като остроумничене ли трябваше да е? Ми не ти се получи,на никой не му се получава когато бълва глупости не по темата,освен на троловете. Ходи да акаш другаде за политика,тук за книги си говорим !!!
21
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четете Хари Потър, пък после се чудете защо все бойко борисовци избираме да ни управляват!:)
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствено някой пълен ***, който не знае друго освен да говори на въпреки на всички останали, би могъл да каже,че книгите са скучни, *** и не стават. Това, че упорито повтаряте, че книгата била пълна идиотщина вас не просто не ви прави по-умни, а напротив.
19
10
 
1
 
! Отговори
Абе преди 12 години
Много потърджии тука бе?!! Аре бегайте да налупвате тъпите шапки и почвайте да правите магии....ХАХАХАХАХАХА......***!!!
18
5
 
24
 
! Отговори
Б преди 12 години
Брейййй, литературни познавачи! Книгата е за деца, но което дете я е прочело и харесало после може да я препрочита и на 30, на 50, на 80 и пак ще му харесва! Повечето от вас, познавачи, сигурно са прочели не повече от 3 страници, гледали са само филмите или пък се изказват просто ей така, за да видим какви турбо мъжаги са. Слава богу, че никой не ви е питал и сега по света има милиони деца, които най-сетне четат за удоволствие, а не защото книгата я има лепната в списъка с четива за лятото...
17
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да има хора дето да четат тая простотия
16
26
 
7
 
! Отговори
хм... преди 12 години
Тези романи все едно са писани от някакъв бот!....Дъщеря ми преди време се опитваше да ги чете,увлякла се по модата, и аз пробвах отделни страници,но там просто нямаше действие!...Някакъв хаос и разхвърляни фрази,безмислени и досадни...Много ми приличат на картините на измисления художник Пикасо! Всички виждат,че това са някакви цапаници,но ако се осмелиш да кажеш това на глас,веднага си заклеймен от зомбитата!...
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че те отдавна са си електронни и който иска може да си дръпне!
14
24
 
9
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Правя това което искам! И никога няма да чакам пред книжарница,като някакъв ***,за да си закупя тъпите,досадни и сатанински произведения на Роулинг!...Пет страници прочетох от тези идиотизми и си казах: Благодаря на съдбата,че въпреки всичко, не съм станал чак такъв ***,че да ми харесва този бълвоч!...И с минуси,и без минуси,все ми е тая....
13
6
 
26
 
! Отговори
слав преди 12 години
Поне прочетете книгата и тогава яжте лай*а. С тия книги израстнах 1997-2007. Смея да кажа, че не съм си прекарал времето 'тъпашки'. Освен това точно Роулинг ме отвори към четенето. Чел съм много неща освен Хари Потър и не бих казал, че ХариПотър отстъпва по нещо. Филмите са тъпички, да. Книгите до третата са по-детски, но от 4-та до 7-*** са едно от най-качествените неща, които съм чел въобще.С вашите генерализации и прибързани безпочвени заключения сте точно като бай ви *** на Щастливеца.(;
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе , кой ви е учил да пишете , бе ;х ?
11
7
 
5
 
! Отговори
Bo преди 12 години
Тва си е класика.Може да е тъповато на моменти граничещо с идиотизъм ама все пак е детска книжка.Щом излезе и компютърна игра.
10
2
 
12
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
Г-н дървен философ, тука се говори за книгите, а не за филмите. Правиш разлика, предполага.
9
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да има продължение. В него Хари Потър го викат в Русия, там посещава мавзолея, събужда Ленин. Ленин го прави главен комисар ва вътрешното министерство и двамата възстановяват СССР. Финалните страници са за Горбачов, който се пържи в ада.:)PS: Имах нещастието да гледам 15-20 минути от един от филмите за Потър. Любопитно ми е що за идиотизъм възпитават с тази поредица?
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Продължение, обаче няма да има" ?Смърт.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Похвална инициатива, но женицата явно не е чувала за читанка.инфо. Там ги има и седемте книжлета. Безплатно.
6
6
 
6
 
! Отговори
nqkoq si... преди 12 години
abe drug put kniga za glupaci....
5
38
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хари Потър - книга за ***!
4
5
 
38
 
! Отговори
az преди 12 години
ех големите сте *** бре. Защо не вземете вие да напишете някоя печалбарско книжле, ами по цял ден си чешете *** пред компа и пускате *** коментари...