СЗО сметна: Жертвите на COVID-19 стават половин милион до седмица

Заразените в света пък ще достигнат 10 милиона души
Обновена: 26 юни 2020 06:56 | 26 юни 2020 01:00, Красимир Ангелов
79
СЗО сметна: Жертвите на COVID-19 стават половин милион до седмица
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) очаква следващата седмица броят на починалите от коронавирус по света да достигне половин милион души от началото на пандемията, а броят на заразените - 10 милиона души.

Това заяви генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус пред комисията на Европейския парламент по околната среда, общественото здраве и сигурността на храните.

Експертът отбеляза, че досега заразените по света са 9,2 милиона, а жертвите са почти 480 000. В Европа обстановката се подобрява, за разлика от останалата част от света, добави шефът на СЗО.

По неговите думи последиците от пандемията ще се усещат дълги години, затова е необходимо занапред държавите да отделят поне по един процент от брутния си вътрешен продукт за здравеопазване.

Днес плащаме многократно сметката за спестените здравни разходи и безразличието към състоянието на околната среда, заяви той, цитиран от БТА.

Аданом Гебрейесус призова за ускорено преминаване към чиста енергия, за да се подобри състоянието на въздуха. Той настоя да бъдат прекратени субсидиите за изкопаемите горива.

Не можем да се върнем към предишния живот, трябва да създадем нова нормалност, заяви той. По неговите думи мерките за изследване, изолиране и проследяване на болните и заразените досега работят и затова прилагането им следва да продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: СЗОCOVID-19короавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 3 години
Много неграмотно и несвързано пишеш. Ходи се прегледай. Според мен имаш параноична шизофрения или мозъчен тумор.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно сънувах, как алчни крадци и ченгета, с кюлчета в нощните шкафчета ми пишат правила и закони, а аз ги обожавам и ги спазвам...И се събудих!
22
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А то има едни слуги дето ако им кажеш скочи скачат те са навсякъде я виж колегата на баща ми бас ловя че ако му кажа да иде да плува отива гладен за пари ама на мен голям знае и може надали знае и отде се пуска това за което не мога защо защото само яде и пие че по лесно а да работи хах не иска по лесно имитиране и кражби на бизнес ако почне работи като нас му гарантирам че и един няма да има последствията са огромни
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе може ли да ми кажете вие на мене защо като се оплаквате толкова много от тия маски постоянно си хи нахлузвате чак до челото като влезете в магазина и гледате като застреляни когато някой влезе без маска?? Хич не ви разбирам. Тук приказвате едни, в реалния живот сте точно обратното. Повече от половин година стана и не съм се разболял от нищо. Пряко нарушавате човешките ми права... да знаете :)
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тогава има ли смисъл че носим това след като спазваме всички правила бях сигурен в едно по време на мачовете че започва да расте тогава защо допуснахте феновете на стадиона не са виновни те че имат едно удоволствие сега си берете плода кои ще понесе отговорността за събирането ние ли ха да има да земате от тия спряхме отдавна да ходим на мач сега си правете сметка верно по 200наркомана може да изтествате закъсали за пари
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хмм на тебе ако ти кажат да тръгнеш без *** иначе ще те глобят, ще тръгнеш ли??
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре е да се носят маски на закрито, ... но всички други ограничения са ненужни и дори вредни.и няма нужда да се наричатe '***' един друг, защото замърсявате и без това мръсната емоционална среда.
17
5
 
6
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 3 години
80& (400 хил) от тоя половин милион са умрели от друго - инфаркт,инсулт, рак, диабет, неоказана навреме медицинска помощ при други лечими заболявания...
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не са вред земете си питие лекарствата и при мартинова или Петкова определено ще вие добре.Хората се борят за живот вие само заедно мислите кога ще се мре нее ли срамота всеки ден да ви пишем и вие да ни казвате че всичко е добре и 160 човека болести а обеснете ми в София що за хора сте
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХммПич, в гората ми е твърде противоепидемично. Там е за ковид истерици и параноици. Точно като за теб. Тия маски са нещо противоестествено и няма да си сложа такава. Ако не ти харесва, свят широк. Отиваш, където ти уйдисва. Аз тука ще стоя,докато ми харесва.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' СЗО сметна: ... ''.............Каква е ползата от СЗО ?броят заразените ? ами държавите сами си ги броят, няма нужда от сзо.разпределят помощи за африканските държави ? ами ние какво сме длъжни на африканците ?Създава глобална паника за да покаже колко е необходим ?Не харесвам Тръмп, но в конкретния случай е прав за сзо.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нови 166 болни, истински геноцид над българите от страна на режима в софия
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се е ухилил, все едно е излъгал няколко милиарда човека...
11
4
 
8
 
! Отговори
ined преди 3 години
На Герберйсус най-му се оттава да си брои пачките с подкупи
10
12
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
До 8,Пич, има закон, който си длъжен да го спазваш! Живеем в общество, тук трябва да има някакви правила иначе ще настане анархия, а вярвай ми ти не си най-силния от обществото, че да се мислиш за велик. Без правила 90-те години цвете ще ни се видят. Говорим да се носят маски не да копаем да полето. Ако не те кефи, хващай гората и си живей в пещерата!
9
2
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
И ти как разбра, че всичко е лъжа и няма болни и заразени?
8
2
 
14
 
! Отговори
това е целта преди 3 години
"Не можем да се върнем към предишния живот, трябва да създадем нова нормалност"...без коментар...
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако има нещо, то СЗО умишлено го направи. Какви маски кви 5 лева нищо не помага.
6
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5 Това дали ще нося маска аз си решавам. Нека който иска той да носи или който има претенции и се смята за болен. Кви сте вие че да определяте кой с какво да ходи. Да не говорим как всичко това са едни лъжи и няма никакви болни
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Педрос Гейбрейесус добра работа свърши, мота се до последно за да забърше нас.ания гас на Мечо Пух и си мълча за пандемията. След като чайниците пуснаха китайската чума по целия свят, чак тогава се сети да се побара. Дано го съдят някои ден за престъпление срещу човечеството. Повече от редно би било всички цивилизовани страни да се откажат да наливат пари в тази китайска организация СЗО.