В Туркменистан ваксинацията срещу COVID-19 е задължителна

Страната обаче твърди, че няма случаи на коронавирус
7 юли 2021 14:40, Елка Василева
47
В Туркменистан ваксинацията срещу COVID-19 е задължителна
Снимка: архив, БГНЕС

Туркменистан обяви, че въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19 за всички пълнолетни граждани, макар че твърди, че не е регистрирала случаи на коронавирус, предаде Франс прес.

В. „Неутрален Туркменистан“, смятан за трибуна на правителството, написа, че всички граждани на възраст над 18 години „трябва да бъдат ваксинирани“. Изключение ще се прави за хора с медицински противопоказания към ваксинирането, посочи изданието, цитирайки здравното министерство.

Още по темата

„За да е ефективно превантивното ваксиниране, всеки от нас трябва активно да участва в този процес“, заяви здравното министерство.

Туркменистан одобри две руски и две китайски ваксини срещу COVID-19.

Изолираната централноазиатска държава е сред малкото страни наред със Северна Корея, които още не са обявили случаи на заразени с коронавируса. Но чужди медии редовно поставят това под съмнение, предаде БНР.

Съобщено бе, че турски дипломат, базиран в Туркменистан, е починал от заболяването миналата година, а посланикът на Великобритания потвърди през декември в социална медия, че се е заразил с вируса, докато е бил в страната.

Миналия уикенд друга страна в Централна Азия – Таджикистан, направи ваксинирането срещу коронавируса задължително за гражданите над 18 години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина - всички момичета над 18 години задължително трябва да родят минимум 5 деца. Алкохола и цигарите задължително забранени, защото убиват много повече хора от какъвто и да е вирус. А, и карането на коли от нормални граждани също - могат да убият някой, а ние искаме да живеем до 200 години.
32
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Искам да се ваксинирам. Ама нямам желание.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ся да не станем и ние като Туркменистан? То верно, че вечно дълбаем дъното и че и по-ниско можем да паднем, ама все пак няма нужда чак толкова!
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид идиотитеее да ги затворим в Беляне предлагам.
29
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 2 години
С нетърпение чакам да посрещна някой ваксинатор с машинката си за 9-мм ваксини!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преврат!!!!!
27
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам думи, какви надъхани антиваксъри! Абе вие какво си мислите, тия ваксини са доброто на всички, откога борбата с инфекциозните заболявания е била различна? Карантина, изолация и като се появи ваксина , ваксиниране! Нищо конспиративно няма , няма задни мисли и коварни планове. Толкова нелепи изказвания човек не може и да си помисли, че може да се роди в нормална глава. И разни революционни лозунги и призиви.....смешно е, глупаво е, хора!!!
26
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тука трябва да е задължителна. Ние сме на ниво Туркменистан. Заповед и изпълнение . Ако чакаме да се убедят плиткоумни ангиваксъри, ще загинем. И на смъртния си одър от ковид някои ще отричат , че има вирус и ще кълнат докторите, че ваксината е опасна.
25
1
 
3
 
! Отговори
К преди 2 години
До АнонименЛеле брато, не знам колко си як и как се биеш, ама как само пишеш... мани-мани :)
24
10
 
2
 
! Отговори
К преди 2 години
И тук така, и тук така!!!
23
23
 
5
 
! Отговори
Вижте колко е просто преди 2 години
Задължителна ваксинация, просто и ясно.
22
2
 
7
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
До: номер 24 Не, няма как да ми хрумне подобно нещо.По простата причина, че той ковида го кара отдавна, сигурно има 6 месеца и може затова да е решил да се ваксинира, да не е загубил имунитет, не знам.А симптомите ги получи почти веднага след втората игла!
21
26
 
4
 
! Отговори
Учко преди 2 години
Браво на Туркменистан, демокрация за пример!
20
29
 
2
 
! Отговори
Това е преди 2 години
За празни кратуни - задължителна ваксинация!
19
30
 
4
 
! Отговори
до неваксиниран преди 2 години
а хрумвало ли ти е аланкоолу, че това може да е останало от изкарания Ковид, но ти да си напишеш че след ваксината се оплаква, може да е и някакво новопоявило се заболяване, ама ти да си напишеш че след ваксината. пфуу, плюк
18
3
 
22
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
До: номер 14 (Кирчо) Общо взето, всички които пишат тук са седнали на ушите си и сами не четат какво са написали.Шефа ми кара коронавируса миналата година. И го кара много тежко, повече от месец лежа в болница на кислород! Излекува се, жив и здрав е сега!Никога не ни е карал да носим маски, няма и да ни кара.Обаче той се ваксинира, уж с "хубавата" Пфайзер.И след втората доза се оплаква че като се наведе му притъмнява, ще ходи на невролог.Не се бъзикам, споделям личен опит.
17
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,че в *** е свободия ,ако искаш ваксинираш се,ако не искаш, разболяваш се ,държавата харчи средства по лечението ти ,а ти плюеш по здравната система ,ако останеш жив ,разбира се!
16
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20Това ,че са журналисти са написали ,че е невъзможно да няма заразени не значи ,че има изявления от Белия дом и други западни правителства.На тях им е все тая за какво мислят и казват ,таджики,туркмени и др.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос: Защо е такъв проблем, че страната твръди, че няма нито един заразен, и защо това дразни "западните медии", които са се "осъмнили" ? Единственият правилен курс за борба с вируса е да се пишат по 20 статии на ден за измрели и заразени ?
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Също така и Северна Корея е Демократична Народна Република. НЕ се шегувам това казват те. Комyнистите все си мислят, че като казват на бялото черно и си затвярят очите и лъжат ще променят истината... По про сто животно от комyниста няма...