САЩ разрешиха трета доза ваксина при отслабена имунна система

Неминуемо щял да дойде моментът за бустерни дози за всички
13 авг 2021 13:27, Елка Василева
45
САЩ разрешиха трета доза ваксина при отслабена имунна система
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ разрешиха да се поставя трета доза ваксина срещу COVID-19 на Пфайзер/Бионтех или Модерна на хора с отслабена имунна система.

"Страната навлезе в нова вълна от пандемията на COVID-19 и Американската агенция за контрол на храните и лекарствата напълно осъзнава факта, че хората с отслабена имунна система са особено изложени на риск от тежко заболяване", обясни Джанет Удкок, и. д. директор на агенцията, цитирана от Франс прес.

"Останалите лица със завършен ваксинационен цикъл са надлежно защитени и за момента нямат нужда от допълнителна доза антиковидна ваксина", добави тя.

Още по темата

Става дума за хора, чиято имунна система е отслабена например заради присаждане на орган или заболяване като СПИН или рак, както и във връзка с приемани медикаменти. При тези хора имунният отговор, отключен от поставянето на ваксина, е по-слаб, отколкото при здравите, съответно и не толкова ефикасен, пояснява агенцията.

Според здравните власти на САЩ хората с отслабена имунна система са под 3 на сто от пълнолетното население на страната.

Според вътрешен документ на Центровете за превенция и контрол на заболяванията - основната федерална здравна агенция, близо един милион души в страната са успели да получат трета доза ваксина, без това да им бъде разрешено.

"За момента не смятаме, че има нужда от подсилващи дози, като се изключат хората с отслабена имунна система", заяви вчера сутринта в ефира на телевизия Си Би Ес Антъни Фаучи, съветник на Белия дом по въпросите на пандемията. Междувременно Израел планира да поставя трета доза на хората над 50-годишна възраст.

Фаучи подчерта пред Ен Би Си, че властите "следят много отблизо" нивото на защита при ваксинираните здрави хора и са готови при нужда да им поставят трета доза. "Неминуемо ще дойде момент, в който ще трябва да прилагаме бустерни" дози, добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОФФци,оФФци!Вземете и се запознайте с "Прозорецът на Овертон" и "Синдромът на сварената жаба" и се огледайте наоколо си,дали отдавна не сте се намъкнали в този прозорец,в качеството си на варена непрекъзнато жаба!!!Пък после дрънкайте като невменяеми за някаква си "конспирация",каквато въобще няма - всичко се върши съвсем открито,върху вас,опитните жабета - до пълно сваряване,без да се усетят че са умрели.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На бебетата от 0 до 6 месеца си прави 3 пъти ваксина срещу хепатит В. Например. За полиомиелит 4 пъти.
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те у проваксър мозък не търси няма
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммдааа в САЩ на тия избори разрешиха и дрогата във всички щати не било случайно ето
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И такаа до края на светааа
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е ефективна ваксината, че мсамо следят, кога да им поставят трета доза. Не усещат ли, че станаха направо жалки. Дори вече не е смешно.
33
14
 
2
 
! Отговори
Проваксър преди 2 години
Чакам да разрешат третата доза да си сложа и аз защото съм примерен гражданин, а не като вас, Мангъров каза, баба Ванга каза. Няма да чакам да ме заразите. Вие ако щете се ваксинирайте. Аз да си имам антитела и да ми е спокойно. Вече си сложих две дози още преди месеци. От тогава не само от коронавирус не съм се разболявал, а от каквото и да е. Настинка дори не съм имал. Много добре се чувствам. Ако трябва и четвърти и пети път ще се ваксинирам. Да се знае, че има и проваксъpи.
32
1
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Как трета,всеки месец ваксина,няма искам не искам.
31
1
 
16
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 2 години
"НЕМИНУЕМО" планът е да се направят неработещите безполезни вацини задължителни, и да бодат всички ежегодно с "бъстършоти". Още през ноември-декември го коментирахме по форумите - планът е безсрамно очевиден.
30
1
 
4
 
! Отговори
за разбиращите преди 2 години
Като няма....бруствер....ще има бустер!!!!
29
0
 
12
 
! Отговори
да се знае преди 2 години
"Неминуемо ще дойде момент, в който ще трябва да прилагаме бустерни дози", добави той.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, да си дойдем на думата. Чудех се кога тънко-тънко ще вмъкнат в новините и трета доза. Сега чакаме четвъртата. С ваксини, които не работят и 20-та няма да ви помогне, само дето ще напълните болниците, щото като си прецакате естествения имунитет и най-малката настинка или бактерия ще ви свали. Честито на излъганите.
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле без разрешение си били трета доза? Тия наркомани ли станаха? Как ще работят такива хора на отговорни длъжности?
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28. Ами да се използва думата бустер в българския си е неграмотно. Благодаря че го разясни на журналиста.
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те след две дози вече нямат имунна система, това си е изкуствен СПИН. Все пак подчертават, че неминуемо ще сложат трета доза. Нека всички ваксирани спят спокойно. Сега трета игла, а след шест месеца четвърта. Петата май ще е последната безплатна. След това само платено.
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да имаш як организъм, трябва да го научиш да се бори сам. Момента в който почнеш да го ваксинираш, антибиотираш, и тъпчеш с всевъзможни лекарства следват нон стоп болести. Това е положението, а вие се васинирайте безкрай. С радост ще наблюдавам зрелището. И не, няма да се разболея и да ми вкарат тръба в гърлото, но във вашето е твърде възможно.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЖТЕ КВО, ЩО НЕ ГО НАПРАВИТЕ КАТО В АНТИУТОПИЯТА "ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ"-ГОЛЯМА КНИГА! ВСЯКА СЕДМИЦА ГИ ВОДЕТЕ НА ДОЗА БЕЛО И ЩЕ СА МНОГО ЩАСТЛИВИ!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕЯ СА ГА ТИ ДЕБЕЛООКИТЕ ВЕЧЕ... ДАЖЕ НЕ СЕ И СРАМУВАТ ДА НИИ ПРАЯ Т НА МАМУНИ!
21
1
 
3
 
! Отговори
A3 преди 2 години
ami tja koito imat zdrawa imunna sistema zashto waobshte se waksinirat?
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бустерна доза ваксина !! не е нужно да си лекар да разбереш, че това е абсолютна безумица. Направо по един абокат и да ходят да си вливат ваксинки денонощно