Учители масово отказват да се ваксинират заради страх от странични ефекти

Малко над 20% от учителите в Югозападна България са се имунизирали
25 авг 2021 15:22, Ния Христова
402
В Благоевградска област също има притеснения около старта на новата учебна година. Училищата имат готовност за присъствено обучение. Повечето учители отказват да се ваксинират, а директорите в областта продължават с опитите да убедят преподавателите да се имунизират срещу COVID-19.
 
Малко над 20% от учителите в Югозападна България са си поставили ваксина. Останалите отказват да го направят, защото се страхуват от появата на странични ефекти.
 
"Парадоксалното е, че го имаше този процес на притеснение на нежелание на обучение на ученици в присъствена форма. Парадоксът е, че може би точно тези учители сега проявяват нежелание да предприемат едно действие, което ще гарантира живота и здравето както на самите тях, така и на околните", сподели пред Bulgaria ON AIR началникът на РУО - Благоевград Ивайло Златанов.
Още по темата
Според директора на Националната хуманитарна гимназия в Благоевград тенденцията за отказ от ваксинация сред колегите му е тревожна и застрашава присъствената форма на обучение.
 
"Това е начинът да учим присъствено. Това обучение е полезно за децата и ние сме длъжни като отговорни хора да се ваксинираме", каза директорът на НХГ "Св.св Кирил и Методий" Марин Митов.
 
Притеснения има и сред родителите. 
 
Виктория е майка на четвъртокласник и се надява тази година децата да ходят на училище.
 
"Губят връзка, свикват да стоят вкъщи, не желаят толкова много да излизат навън да играят. Със сигурност са по-слаби показателите, то се вижда вече. Моето дете 2-ри и 3-ти клас беше почти изцяло онлайн. Вижда се как това се отразява на знанието им", обясни тя.
 
Надеждите на инспектората по образование в Благоевград са до 15 септември процентът ваксинирани учители значително да се покачи.
 
"Предвиждаме в началото на месец септември на едно предварително онлайн събиране с директорите на училища отново и отново да апелираме. Все пак до 15 септември има достатъчно време, ако не да приключи, то поне да стартира процесът на ваксиниране", коментира  Ивайло Златанов.
 
В зависимост от ситуацията училищата в областта са готови и за преминаване към онлайн обучение.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи да разбирам,че САЩ,Германия,Франция ,Швейцария,Белгия,Дания са най-неграмотните,непросветени,неуки и изостанали държави щом си ваксинираха населението ,така ли ? А тук цари всезнаие и прозорливост ? Така излиза! Защо обаче всеки емигрира там и ги дава за пример,когато иде реч за стандарт,култура,съвремие,икономика,индустрия ???Някой може ли да ми отговори ?
290
7
 
9
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 2 години
Ако не починат то ще останат бездетни!!!!
289
7
 
9
 
! Отговори
До 337 преди 2 години
Ох...божееее...Тея пари му били проблема ?А ти как ги изчисли колко са ? И можеш ли да ми отговориш на въпроса,ако учителите са ваксинирани дали ще има онлайн ?Защо в цивилизованите и напреднали държави си ваксинираха учители,полиция,лекари ?
288
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До# 332, умнико, защо празната ти глава реши, че онлайн обучението е резултат от неваксинираните учители? Нямаш си и на идея, какви пари остават в бюджета, от онлайн обучението, които потъват в някои джобове. Става въпрос за милиони! И до когато, такива кухи *** , като теб, разсъждават така, винаги ще ни управляват я пожарникар, я някой насаден цар.
287
12
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Като не искат да се ваксинират, присъствено обучение докато се заразят и каквото вирус покаже.
286
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за учител е този,който скача срещу науката ?Пъдете ги такива бе !!!
285
10
 
4
 
! Отговори
До анчо преди 2 години
Какво и как по-точно се облажиха гробарите и служебните ?Би ли разяснил ?
284
12
 
19
 
! Отговори
Анчо преди 2 години
Това показва, че много българи все още мислят за здравето си! Всъщност не само отказ, протести трябва, иначе положението пак ще се влоши. Видя се, че и служебното правителство гледа да се облажи от процента на ваксинираните, и те излязоха същите предатели, както гробарите.
283
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако и тази година премине под егидата на онлайна ,ще изпратим цели поколения по дяволите ! Антисоциални социопати !След години това ще даде отражение на обшата хсрактеристика на държавата !И ще са виновни антиваксъри,хейтъри и конспиратори,подлъгали с необуздано фалшивите си теории народа Срамота е учител да е антиваксър !Това не е учител ,а гюле !Аз не искам детето ми да го обучава антиваксър !!!
282
10
 
5
 
! Отговори
Спутник-V преди 2 години
До Алтерниращ веганист "До Спутник-V: Отново: Астразенека е одобрена за масово поставяне в европа, спутник все още не. " Не е вярно - Спутник е одобрена и се прилага по целия свят. А от АстраЗенека има много смъртни случаи и странични ефекти и е одобрена, докато от Спутник-5 няма нито един случай на странични ефекти да не говорим за смъртни случаи.
281
6
 
12
 
! Отговори
До 326 преди 2 години
Кой те закача бе ?Ако искаш се ваксинирай !А и щом сте го прекарали значи имате антитела.Тук става въпрос за учителите,които не искат присъствено,не искат тестове през ден,не искат ваксини Ееееее.... !!!!Ква е тая наглост бе !!!???При толкова ваксиниран народ по света да ми се правят на дръж ми шапката...Да идват в завода.При машината няма К19 !
280
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хоп и ние ще им търпим цирковете,така ли ?Мен кой ме пита бе ? И да не съм само аз ! Имат ли избор хората работещи в банки,магазини,аптеки,логисти и т.н.Ако всеки започне да се *** -ама не искам ваксина,ама страх ме е от К19 и си взема болничен ? До къде ще стигнем? При изобилие на ваксини да ми отказват да обучават присъствено- вън и тва е.Няма аз да им изкарвам заплатите и да си рискувам здравето ,защото те много важни и ги е страх.А малките ученици ? Как да се оправят сами ? Наглост !!
279
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори помня как доста от учителите бяха супер нагли и манипулират учиниците да им плащат за безумно празнуване на бала във Виена примерно.
278
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много малко учители са светстни, цъкат си частните уроци и един лев данък няма, освен това явно и много дремят във фейса ако написаното в тази новина е вярно.
277
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото ми семейство прекара Ковид наскоро. Най- възрастният е на 62, най-младият на 15. Не сме ваксинирани, не мога да кажа, че сме маниаци на здравословното хранене, нито на фитнеса. Ние възрастните бяхме болни. Кашлица, мускулни болки, лека температура, главоболие. Пихме витамини, парацетамол, накрая и 3 дни антибиотик. На лекар не сме ходили. Децата ни почти не забелязаха, че са болни. И преди и след това сме категорични, че няма да се ваксинираме. Просто ни оставете на мира.
276
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на учителите! Както винаги са били будители по време на робства!
275
2
 
6
 
! Отговори
до 320 преди 2 години
Верно,бее!А как ще ходят на операта Дон Джовани в Европата?Нали без ваксина не може да влизат даже в магазин?Или ще си правят тестове преди всяка оперетка?
274
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите не са глупави. Слушайте ги и се учете от тях!
273
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради Радев. Това са почитатели и фенки на Радев. Той не се ваксинира и те се учат от него. Това е като се имунизира идола им и те ще се имунизират. Освен това Радев още миналата година на Шипка каза, че вирус нямало в София, а само на Шипка щото искали да им провалят събора.Това било вирус на страха и предателството. И кво да правят - фекнките му и феновете се водят по акъла му? Кво ли си викат... щом президента не се ваксинира има нещо гнило тука в тея ваксини.И жена му гледат, че се ослушва.
272
8
 
5
 
! Отговори
Сгъзник-IX преди 2 години
Колко е жалко да си русофил.Дори във времена на заплаха глобално върху всички,разни кухоглави *** пак си знаят тяхното.Да даваш да те ваксинират е същото като да пиеш пикня.