Спират плановите операции в София от сряда

Причината - покачващата се заболеваемост от COVID-19
124
Спират плановите операции в София от сряда
Снимка: ВМА, архив

Спират плановия прием и плановите операции в София-град заради пандемията, съобщиха от СРЗИ.

Мярката влиза в сила в полунощ на 12 януари.

Изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, независимо от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Столичната РЗИ ще проведе работна среща с директорите на столичните болници, директора на Центъра за спешна медицинска помощ – София, доц. Ангел Кунчев и управителя на Столичната здравноосигурителна каса Иванка Динева на 11 януари в 10 ч. във ВМА.

Ще се обсъжда организацията на работата във връзка с покачващата се заболеваемост от COVID-19 на територията на град София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: операцииСофияпандемия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
29
 
! Отговори
Ами да! преди 2 години
Предстои ти животоспасяваща операция, затварят операционната заради Ковид, почиваш заради липса на лекарска намеса и те пишат починал от Ковид. А като си починал - не можеш да протестираш. Всички са доволни.
78
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-делавера е да натегаш на супер платените пътеки за ковид и уж ковид болни!Търговски дружества юе ни лекуват!Да ти е.а и демокрацията!Трябвало да са на печалба,здравата нация не е ли априори печалба за държавата.Като почнат саморазправи да няма чудене!Кои сте вие да оставяте близките ни и нас,плащали ли си здравни да мрем?
77
3
 
22
 
! Отговори
Безобразие преди 2 години
Това е част от плана. Разбира се, че Ковид не представлява опасност при операции. Това са операционни, там средата е стерилна, демек, вредата от вируси и бактерии е практически сведена до нула.. пациентите са застрашени да хванат Ковид по-скоро вкъщи, от колкото в операционната.
76
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е необходимо нда се спират плановите операции? Достатъчно е пациента да си направи един PCR преди операцията.
75
1
 
30
 
! Отговори
Шефа на Пфайзер преди 2 години
преди минути по СиЕнЕн каза, че Март Месец пускат новата им Ваксина "ъпдейтната и оптимизирана" за Омикрон и който до тогава не е Получил 5-ти Бустер от Старата може направо да си сложи от Новата Ваксина, която ще е единствената, признавана по света за Зелен Сертификат и всички Ваксинирани трябва да се Ваксинират Отново, поне с още 5 Бустера и от нея. Интересно ми е, ако преди 2 години бяхте Послушали Интернет Констираторите, какъв щеше да е света в момента - предполагам нормален....
74
2
 
8
 
! Отговори
До До 71 преди 2 години
Бе ти доктор Менгеле ли си? Май Хипократова клетва за теб не важи....явно не си лекар!!!
73
17
 
9
 
! Отговори
Black Death преди 2 години
До 11За съжаление правителството приоритизира лечението на неваксинирани, пред това на хора нуждаещи се от животоспасяващи операции. Единственото честно в случая би било, хора, които не са ваксинирани да не им се дава предимство на прием пред тези, които имат нужда от тези операции. Нека антиваксърите да си поемат риска на своя глава и да видим дали тогава ще са толкова смели.
72
6
 
9
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Ако беше лекар, щеше да си информиран каква е разликата между планова и спешна операция. Аман от самозванци! Ваксинирайте се и ще има място и за друг вид пациенти!
71
6
 
13
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
Кащво става, но около мен всички с Ковид инфекция са ваксинирани! Защо така? Някой ще ми обясни ли...
70
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак напълнихте болниците и пречите на другите пациенти да се лекуват! Не е страшно да се ваксинирате, страшни са последствията от НЕваксинирането.
69
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам да спрем да се борим солидарно с ЕС срещу измисления най-вероятно от тях самите Ковид, че много пари им дадохме. Да излизаме от ЕС или от борбата заедно с тях, което се решава по-бързо. Ето ви промяна ПП "пари прим", ама се се предвижда промяна при "пари прим", нали?
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз казвам 10.нагоре и Пламен Лалев да поема държавата
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакаме да видим утре бройката положителни за да се посмеем. Вече сме се обзаложили с колегите на по един шоколад, че ще е над 8000. Но да бяха изчакали с плановите операции. А те точно на протеста ги спират. Първо да обявят фрапиращата цифра заболели пък после такива мерки, ама те и това не се сещат :)) Голям смях! То бива да си ПРО.Т...
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак стоп за много бългсри които се надяват на лечение не че не може да ги пишат дпешни и пак ще ги приемат обикновенно така става
65
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам спират операции, хората умират и после ги пишем от кромид... Мислят си, че са хитри и ще излъжат някой. Те били "загрижени"
64
6
 
22
 
! Отговори
11 преди 2 години
Не мога да разбера как могат да спрат операции, които са жизнено важни. Ще починат хора, на които не са направили навреме операциите. Значи целта е увеличение на смъртността. Много от тези хора ще ги пишат, че са починали от ковид.
63
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова вече са прозрачни, че всеки един ход може да им бъде разгадан
62
9
 
20
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Шокиран съм от неадекватността на колегите си, сега като се спре лечението на сърдечните и раковите заболявания ще имаме много хора, чиято смърт ще се използва за да се оправдае задължителна ваксинация с илачите на анадолския козар и неговата семейна фирма бионтех разбира се. Този се хвалеше пред немските медии че бил забъркал ваксината за коронавирус за половин работен ден и разбира се отказа да се ваксинира с нея защото знае какво представлява...
61
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да затворим докторите по добре
60
1
 
9
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
Преди протеста ще са 10-20 000. Споко! Хаха