Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни

Ваксините не са 100% решение, но все пак са най-доброто, контрира го Симидчиев
16 яну 2022 20:00, Красимир Ангелов
697
Мангъров: "Зелените сертификати" са опасни и ненужни
Снимка: БГНЕС

"Хората на протеста искаха премахване на зелените сертификати и аз съм съгласен с тях, защото те са опасни и ненужни“. Това заяви в предаването "На Фокус" по Нова телевизия доц. Атанас Мангъров.

По думите му, когато човек е ваксиниран, той получава този сертификат, който му дава възможност да се разхожда навсякъде и по този начин може да заразява и да се зарази.

Още по темата
"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да заразява и е опасен", изрази мнение Мангъров и добави: "Хората са съвсем наясно какво с случва с тях – че се опитват да ги мачкат по най-лошия начин“.

Той даде пример с Нидерландия, където над 80% от хората са ваксинирани, но страната е в четвърти локдаун.

"Елементарната логика сочи, че този който има сертификат и е ваксиниран, е по-опасен от този, който не е ваксиниран и няма сертификат", категоричен бе Мангъров.

Д-р Александър Симидчиев, пулмолог и депутат от "Демократична България" обаче го контрира, като посочи, че половината свят е ваксиниран и това няма нищо общо с конспирациите.

"Сертификатът свидетелства за тест, ваксинация или преболедуване, или наличие на антинела, което важи само в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, преболедуват по-леко и смъртността е ниска", категоричен бе той.

Практически половината свят е ваксиниран, Европа е ваксинирана около 70%. България стои на дъното, констатира д-р Симидчиев. Той бе категоричен, че ваксините не са 100% решение на проблема с коронавируса, но все пак са най-доброто, което може да се направи срещу коварния вирус към този момент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


697
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ли точно пие тоя т. нар. "доктор" Симидчиев, че му е така ЧЕРВЕН НОСА ???
516
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далаверата е яка с тока, някой блажат, другите го духаме. Протестират за зелен сертификат
515
1
 
16
 
! Отговори
Азармо преди 2 години
До 2ри, 8ми, 123ти?Сашо Симидчиев ще ти отговори, когато (ако) прочете някъде из нета ;) После аргументирано с подсмивка ще предложи оцветена графика по темата. Базирана на статистики и "изключително точни" данни... Впрочем, предвидени са около 8 игли.
514
7
 
32
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Туй с "по-лекото изкарване и по приятната смърт" е последната гола кукичка която подхвърлиха на шараните, след толкова лъжливи уверения и след това извъртания. Но шараните пак я захапаха. За какво "по-леко" може да става дума след изтичането на двата месеца действие на вкараните антитела? А имунинитет доказано не се създава! През два месеца ли ще си вкарват антитела? За да развият автоимунни заболявания ли? Висок процент антитела е състояние на болест и организма е в шок. Колко ли ще издържи?
513
5
 
29
 
! Отговори
Умен и красив преди 2 години
Само псевдоумните не разбраха, че ще ги карат да си бият ваксини докато ония от горе не решат да спрат ковида и да го заменят с нещо друго. Вирус има, но с тези ваксини се правят пари, много пари. А псевдоумните се гордеят във фейсбук, че са си го набили 2-3 пъти, а не осъзнават, че се превръщат в едно послушно стадо. И подигравателно се присмиват на противниците на този цирк с подмятания от сорта на ей чипираха ме и пр. Пилците се броят на есен. Но вие до есента ще сте с пета доза бустер.
512
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително интересни статии са написани в сайта "Народ.бг" , ще се втрещите от написаното, няма никаква промяна, никаква
511
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ЧАСА трае имунния отговор!?Що е клинично състояние?Що е здраве и има ли то почва у нас?
510
32
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
Според Мангъров проблем е че ваксинираните ходят свободно и заразяват. И предлага и неваксинираните да го правят - добра логика. Казва че и двете групи заразяват, но това не значи еднакво. Ваксините не са панацея, но на Мангъров му липсва елементарна логика.
509
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска ми се,диспута на работната група по спора около ваксите,да е публичен,но не подставен,прекъсван или ръководен от пиари шушнещи в нечии слушалки,и да не е една срещата.Защото времето няма да стигне,рекламите ще вървят,на някой ще му прилошее,на друг няма да му работи микрофона....Ще видим как медицинската наука, вече е религия, или май СЕКТАНСТВО.
508
3
 
31
 
! Отговори
2ри, 8ми, 123ти? преди 2 години
Доктор Симидчиев дали може да ми отговори на единствения въпрос, който ме вълнува? А именно: на кой точно бустер ще се преборим с пандемията и ще се върнем към нормалния живот? Просто искам да знам, за да си правя планове.
507
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждам, че ваксърите боравите уверено с данни и проценти, които (внимание!) сте прочели в платените псевдомедии или сте чули "по телевизора". И всичко това с чистата и трогателна вяра на две годишен мушморок в Дядо Коледа. Разбира се, абсолютно е невъзможно да има лоши хора, които да ви подават грешни данни, въз основа на които да си правите неверни изводи!
506
0
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 544 преди 2 години
защо да се осигуряват тогава???
505
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се чувстваш здрав,това е фалшиво усещане.Ако си болен, по-добре тръгвай бавно към гробищата.
504
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима преди 2019 не изминахме,не умирахме,не боледувахме,или не ЗДРАВЕЕХМЕ!?Сега имаш право да боледуваш само от една болест,а протокола на твоето лечение е "божа работа".Той се бори но не издържа.....на нашето лечение....
503
1
 
25
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Моля намерете и гледайте документалният филм на HBO ,, Престъплението на века'' за Фарма мафията и всички схеми с политици, лъжи на репортери, реклами, манипулации и много загубени животи за съжаление, поради алчност. Всички хора, събития и доказателства са реални, така че няма две мнения и подозрения. Ще ви се доповръща гарантирано от лъжите и пропагандата. 1984-та предполагам, че сте я чели, събудете се, че ще е късно после! ГъзГлаваЗатрива!
502
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 544____ стигнем ли до болница всички си плащаме.По един или друг начин.Какви каси балнуваш.
501
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега ако си жив си преносител.По - добре не шавай.
500
0
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Продължение: Съответно било общоприето ако лекаря поддържа хигиена и дрехите с които оперира пациентите си са чисти и по тях няма следи от засъхнала кръв от предишни операции, това означавало, че лекаря е неопитен и не става и затова пациентите избягвали такива лекари да ги оперират. Така е било общоприето тогава в Англия.
499
0
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Сега е общоприето на Запад всички да се ваксинират и да имат сертификати. Общоприето е тези, които не се ваксинират да бъдат сочени с пръст и наказвани под една или друга форма. Преди много години на Запад, в Англия например е било общоприето лекарите, които правят операции на пациенти да не поддържат никаква хигиена. Така е било общоприето. Колкото дрехите на лекаря били по-мръсни от засъхнала и непочистена кръв толкова повече доверие имали пациентите към лекаря.Това означавало, че е опитен
498
2
 
39
 
! Отговори
до 530 преди 2 години
Не мога да разбера иронията ви за Бил Гейтс при положение, че той е част от Световния икономически форум и има черно на бяло негови изказвания на видеозаписи за намаляване на населението чрез "ваксини". Защо вие троловете не попишете с такава ирония и за връзките на м-р Харвард и Редника със Сорос, или за вас това е тема табу. Защо не попишете и за това как така едно лице, никому незвестно, с купени фалшиви гледания от Индия на няколко рекламни клипа в Ютуб без нито един коментар става премиер.