След 2 г.: Австралия отвори напълно границите си за ваксинирани

Прогнозира се много силно възстановяване на туристическия пазар
21 фев 2022 10:46, Елка Василева
36
След 2 г.: Австралия отвори напълно границите си за ваксинирани
Снимка: БГНЕС

В понеделник Австралия напълно отвори международните си граници за пътници, ваксинирани срещу COVID-19, след почти две години затваряне заради пандемията, съобщи Ройтерс.

Над 50 международни полета се очакват в страната само през днешния ден, включително 27, които ще пристигнат в Сидни, най-големия град на страната.

Още по темата
"Тук тече парти, свири музика, на лицата на хората има усмивки, сигурен съм, че те скоро ще танцуват", каза министърът на туризма Дан Техан пред телевизионния канал Ей Би Си от летището в Сидни, където той посрещна първите пътници с буркан "Веджимайт", популярен австралийски хранителен продукт, и плюшени коали.

Техан каза, че се прогнозира "много силно" възстановяване на туристическия пазар, като авиопревозвачът "Кантас" очаква да превози над 14 хиляди пътници до Австралия през тази седмица.

Туризмът е един от най-големите сектори на австралийската икономика, в който работят около 5 процента от работната сила на страната. Секторът обаче беше силно засегнат, след като Австралия затвори границите си през март 2020 г.

Някога привърженичка на суровите мерки срещу COVID-19, Австралия започна да разхлабва ограниченията и безмилостните локдауни в края на миналата година и започна да живее с вируса, след като постигна високи ваксинационни равнища. През ноември страната започна да се отваря за квалифицирани имигранти, чуждестранни студенти и туристи.

През последните три седмици броят на новите хоспитализации трайно спада и изглежда, че Австралия е преминала през пика на варианта Омикрон.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми че те яко разнасят заразата.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отвори напълно границиите си... и после следва определението "за ваксинирани", което обезсмисля предходното твърдение. Между другото боли ме фара за Австралия. Тоя змиярник, пълен с фашисти с пръчка няма да го пипна на карта. Да не говорим да ходя там.
32
0
 
7
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
И като се напълнят с болни ваксани кво праим ???
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяяяяяяяяяя концлагера отворил за други концлагеристи, браво!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, наистина- уж сме все още на върха на пандемията, с висок брой на заразени и починали, а изведнъж много подозрително почти навсякъде отменят всички мерки....и какво ще правим сега?! Ами това е анархия!
29
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде се говори и пише за край на пандемията. Нещо някой се изплаши от отмъщение ли, що ли? Късно е либе за китка, законът срещу престъпниците ще бъде приложен. Примери от историята колкото искаш!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да сте се ваксинирали!
27
1
 
17
 
! Отговори
Невиждана свобода! преди 2 години
В ковисния концлагер вече са разрешени свижданията, но само за затворниците с изряден аусвайс.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търчим за ваксинаВ грешка си. Там не затвориха заради кихавицата, защото ковид в Австралия НЯМАШЕ! Затвориха просто ей така, без дори да се опитат да измислят оправдание. Явно още си е затворническа колония.
25
1
 
18
 
! Отговори
Observer преди 2 години
До 18. Искрено се надявам да няма негативен ефект върху обикновенните хора, но за жалост продажните политици играещи по свирката на световният глобализъм съсипаха всичко в иначе този прекрасен континент. Тия ИЗзроди са за каторга до живот. Аз не бих стъпил там, има къде къде по приветливи и добри дестинации за туризъм. Там вече е посято семето на фашизма. Далеч от такива места
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички отвориха, останаха само пишман диктаторчетата като Макрон, Трюдо и наш ***(о) Киро.
23
2
 
25
 
! Отговори
Бил Гей преди 2 години
О, колко сме великодушни!! Даваме ви свобода. Трябва да сте ни благодарни, че ви набоцкахме. Видяхте ли? Няма страшно - едно Боц и готово. Свободни сте.
22
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пландемия показа колко робско мислене има по света.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите са с неизлекувама психика.
20
2
 
31
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Цял свят стана свидетел на фашистката им затворническа колония. Аз прогнозирам никакъв туризъм занапред.'
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия тази година обявиха, че 200 човека от "карантинираните" в концентрационните ковидлагери трябва да си направят тестове за СПИН, понеже нещо-си объркали-случайно-процедурата незнамкво си. Та общо взето, имало риск да са ги заразили със спин докато са ги тествали. Приятна ваканция на туристите в Австралия!
18
2
 
37
 
! Отговори
Търчим за ваксина преди 2 години
Абе кой ще им ходи в тая ненормална държава, дето се управлява от пълни безумци, току им текне да затворят за една кихавица и те набутат у лагер за настинали. Ще има да чакат турист.
17
2
 
22
 
! Отговори
ами преди 2 години
След 3-5 г. като се направи анализ на здравословното състояние на австралийците и загубите в парични средства за цели 2 години,сигурен съм бая ще има "бой по собствената глава".Този психо тормоз,който го изживяха ще трае години,най-НЕизлекуеми са точно хората с нарушена психика,сега,днес е рано да се направи анализ.Сега нека се радват на "победата" на над ковида,защото само след няколко години тя ще се окаже със сигурност ПИРОВА.
16
2
 
18
 
! Отговори
пфф преди 2 години
нЕма им стъпим!
15
1
 
18
 
! Отговори
офф преди 2 години
Видяха че няма ефект от локдауните и отвориха! Така е като ги командват наследници на пандизчии!