Проф. Кунчев: Близо сме до финалната права на пандемията

Може да се получи вторичен пик след 20 март, смята математикът
7 мар 2022 10:58, Анисия Иванова
33

Войната в Украйна привлича нашето внимание и съпричастност. Какво става с войната с невидимия враг Ковид-19 и изчезна ли вирусът?

"Разчетите, които правихме дотук, са резултати на обоснован труд. Ще бъдат публикувани в научни списания. Финансирането, което научните изследвания получаваме в България, е ниско и слабо. Имаме 0,3% от БВП, Европа се стреми към 3%. БАН има гъвкавост и 15 института успяха да покажат резултати във връзка с Ковид-19", каза математикът от БАН проф. Огнян Кунчев в "България сутрин".

Той показа графики за достигането на стаден имунитет, според които около 300-320 хил. са заболели от Ковид-19 от януари насам. Колективният имунитет на Омикрон е около 3,4 млн. Толкова българи трябва да се срещнат с Омикрон, за да имаме стаден имунитет, отбеляза математикът в студиото.

Свръхсмъртността в България спада в първите месеци на 2022 г., показват данните от графиките на проф. Кунчев.

"3761 са починали през февруари, едно 80% от тях са от Ковид-19. 0,06% е смъртността при заразените с Омикрон. Този процент при нас е по-голям - около 0,12%. Значи 3 млн. дотук са били заразени с Омикрон, около половин милион още остават, които не са заразени", обясни математикът пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Кунчев изтъкна, че броят на заразените намалява, но подчерта, че нещата няма да се получат, ако не спазваме никакви мерки. Близко сме до финалната права, стига март-април да спазваме някакви мерки.

На 20 март ще махнем мерките, но кривата в математическия модел показва, че не трябва да сме големи оптимисти и може да се получи вторичен пик, предупреди математикът от БАН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
malart преди 2 години
Името им диагноза ли е?
23
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Къде е Фантамас със черния сюртук с лампази?
22
1
 
2
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Хаха. Радвам се приятелю, че има прогледнали, и виждат какъв здравен и духовен Фашизъм се задава... Останалите оФце блеят, преди заколението!
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"но кривата в математическия модел показва" Тя тая крива ,много крива излезе ,нали и 70 000 на ден заразени показа ? Колкото имаше тия 70 000 ,толкова и тоя вторичен пик ще ги има .До кога тоя професор ще дава прогнози които така и не се сбъдват ?
20
4
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Днес ви четох статистиките - 350 набучени за вчера у то само за 3-та отрова. Една пък "медия" твърди, че били набучени за събота и неделя общо 351, демек само 1 за събота, и това го изкарвате като "новина", баси cмeшницитe. Много добре знаем какво правите в момента - използвате "войната" за да може тихомълком да подпишете със СЗО фашисткия договор, който ЕС одобри, само че ние НЕ спим. Ако договара се подпише, кунчовците трябва да са наясно, че те първи ще го отнесат и то по крумовите закони.
19
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Проф.Кунчев-УВО 2022.
18
1
 
3
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До 20. Тези неща се знаят, но има План и се дават пари на продажни те политици и,, учени".... Има Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете децата
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финал на тази вълна. След кратка почивка ще дойде следващата.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези изчисления са основани на грешни данни, най-вече за броя на населението живеещо в България. Едва ли е България живеят 7 милиона, при 3-4 милиона български граждани живеещи в чужбина. По-скоро в България сме останали 3-3,5 милиона, но няма официални данни за този брой. Ако броят и живеещите в чужбина, тогава да прибавят и ваксинираните в чужбина.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Кунчев лъже ,другия Кунчев е началника
14
1
 
0
 
! Отговори
Нисък старт преди 2 години
Към елисейските полета.
13
3
 
19
 
! Отговори
Ей, чичка, преди 2 години
ти обеща за края на февруари-началото на март по 70 хилки на ден. Помниш ли? Не беше витанката, точно ти беше! Я вземи да се гръмнеш. Ковид-кинтите секнаха, отиват за войната. Пренастройнай се за военни прогнози.
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то заради това започна войната в Украйна, да се сложи край на пандемията без да има световна подмяна на елитите. Защото хората се усетиха какъв ковид фашизъм им се разиграваше 2 години, как ги смазаха физически, психически и икономически и надигнаха глас. Ако я нямаше войната в Украйна, която така късметлийската дойде, сега запада щеше да гори от граждански войни, а управляващите щяха да са по бесилките. Но запада е късметлия, спаси ги смъртта на украинците.
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ли вече се интересува от съчиненията ви? Няколкото платени тр о ла вече пишат по проблема за Украйна. Срещу заплащане пак, разбира се. Няколкото хипохондрика вече се чудят на кого да реват, че не им се обръща внимание на психическите отклонения и няма кой да ги прати на психиатър.
10
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ukraincite vi nosiat bezplaten podarak holera, jaltenica, tuberkuloza, varicela, variola, difterit i drugi amerikanski moderni tehnologichni novatorski nesta.
9
1
 
33
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
Е как така към 20 март бе КуКунчев?! Нали гледайки на райкин боб в средата на януари заяви пред множество пернати, че на 5 март ще са 70 000, но не каза какво заразени ли, болни ли, ваксинирани ли .... !? И защо ли пак за кой ли път обърна палачинката към т.нар. "стаден имунитет"?!
8
6
 
25
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Путин Излекува Света и Европа, не само от КОВИД, но и от НеоНацистите!
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 години спазвам стриктно 2 мерки-не контактувам с притежатели на зелев амулет и дистанция от тях минимум 100 м и един намордник от началото в задния джоб. Поне засега минавам през ситото...
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измишльотини...
5
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На продажните ковидясници покрай войната им орязаха бюджета с 95%.Сега има да реват на умряло цялата шайка пропагандатори .Нюрнберг 2 иде и за вас ,няма измъкване.