Китай засили тестването за COVID-19 в Шанхай и други градове

Заразените отново достигат високи нива
11 окт 2022 22:08, Петя Славова
14
Китай засили тестването за COVID-19 в Шанхай и други градове
Снимка: БГНЕС

Китайските власти засилиха тестването за COVID в Шанхай и в други мегаполиси в момент, в който заразените отново достигат високи нива, предаде Ройтерс. Карантината се удължава, както и затварянето на някои обществени места, където вирусът може да се разпространи, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Тази седмица предадените на местна почва коронавирусни инфекции бележат най-високи стойности от август. Това съвпада с периода на засилени пътувания в страната по време на  националния празник "Златна седмица", отбелязван в началото на октомври.

Местните власти казаха, че в Шанхай – град с население от 25 милиона, са регистрирани 28 нови случая, предадени на местна почва. Това е четвъртият ден, в който се отчита двуцифрено увеличение на заразените. В цялата страна се съобщава за 2089 нови инфекции на местна почва. Повечето от тях са в туристически дестинации и в северната част на провинцията Вътрешна Монголия.

Още по темата

За да избегнат тежките последици от локдауна, наложен през април и май и повлиял сериозно на икономическия сектор, властите в Шанхай казаха, че до 10 ноември два пъти седмично в 16 района на града ще се провежда рутинно тестване за COVID-19. След вдигането на предишния локдаун тестването беше задължително по един път седмично.

Властите съобщиха, че ще бъдат проверявани и пътуващите до Шанхай, и хотелите там. Разширяващите се превантивни мерки срещу коронавируса вече поставиха някои хора в капана на ограниченията.

Макар отчетените зарази в Китай да са малко на брой в сравнение с останалата част от света, китайското правителство многократно призова хората да приемат ограниченията на политиката за "нулев COVID", въпреки големите загуби в икономическия сектор и влиянието на ограниченията върху населението. "Трябва да осъзнаем, че населението на страната ни е над 1,4 милиарда, освен това имаме дебалансирано регионално развитие и недостатъчни медицински ресурси като цяло", пише днес официозът "Женмин жибао".

Последните COVID ограничения са въведени дни преди конгреса на комунистическата партия. Тази година той ще започне на 16 октомври. Очаква се на него Си Цзинпин, който от десет години е начело на партията, да бъде избран за още пет години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много интересно, че шведите не въведоха никакви мерки срещу ковид и нямаха почти никакви заразени. Обаче пък се ваксинираха и изведнъж в началото на годината бум на заболелите - 40 хил дневно. Ние такова нещо не сме и сънували. До преди някиолко месеца имаха по 50-100 починали на ден. Въпросът умират толкова много хора, след като се ваксинираха? Защо? Нали ваксината щеше да ни донесе стаден имунитет. Техният къде е?
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
28 случая за 25 милиона, хахахах. Абе на маймуни ги направиха. Ама те седят и си мълчат.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунизъм, най лошото нещо!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо никой нищо не говори от къде и как се яви този ковид. Не нужно да си гений за да си наясно, че това е създадено и пуснато от някого вирусче. Този пиниз с прилепа не върви. Как пък изведнъж пламна Китай и Европа, краварите си мислеха, че са далеко, но си подпалиха и тяхната черга.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не видя как падат по улиците поразени от ковид и заснети на видео, как се спъват в трупове и как пълнят моргите, няма да повярвам.
7
3
 
9
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Там няма кой да спре това издевателство над хората.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мхм - е не са ли?? За болест два дена неразположение и три дена температура - карантини, лагери, тестове, забрани, заключени? Какво повече чакаш че да загрееш конспирацията?? Следващия път може и за пърхот да направят същото?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2 ЛЪЖЕШ БЕЕЕ и всички го знаем
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 25 милиона население 28 болни и паника. Боже пак какво ни чака и тая зима
3
3
 
6
 
! Отговори
мхм преди 1 година
По логиката на нашите Конспиратори Китай трябва да са най- Рептил страната в света.
2
1
 
6
 
! Отговори
Явор преди 1 година
Там не можеш да се противопоставиш, освен ако не си много смел.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята леля снощи спешно я вдигнаха от коронавирус за болницата. Чичо вика - не вярвах да оцелее до болницата. Много зле!