Да построиш къща за един ден

Германец изобретява най-малката къща в света
9 ное 2012 20:55,
40
Да построиш къща за един ден
Снимка: Youtube

Германски архитект предлага необичайно разрешение на проблема с жилищната криза - най-малката къща в света, построяването на която отнема само един ден, пише в. "Сън", цитиран от БТА.

Дървената постройка заема площ от един квадратен метър и в нея спокойно може да се побере пейка. През нощта къщата може да бъде "разгъната" и да се превърне в легло.

"Исках да предложа на хората лесен начин да се сдобият с жилище. Къщата може да бъде построена навсякъде - в парка, край езеро и дори на покрив. Това е истински дом, който може да бъде допълнен с нагревател, слънчеви батерии и тоалетна", казва Ван Бо Ле-Менцел.

Всичко, от което се нуждае човек, за да построи миниатюрната къща с тегло 40 килограма, е чук, трион, 20 квадратни метра дървен материал, 200 винта, стъклен прозорец и врата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
статията е №1 преди 11 години
Къща от 1 квадратен метър, а са нужни 20 квадрата дървен материал. Много скъп ще ни излезе строежа, да не говорим за вратата и прозореца. Винтовете ще ги навиваме с ***, както правят старите майстори в България
32
0
 
19
 
! Отговори
Mero преди 11 години
Ква къща бе!То това прилича на ***,че и е по-тясно от *** даже.Следователно заглавието би трябвало да е "Да построиш *** за един ден".
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказателството защо не сме дали нищо на света е под мен. Никакво въображение, никва гъвкавост, всяко ново и нетрадиционно нещо се оплюва. Затова и в следващите 1000 години няма да имаме нито Нобелов лауреат, нито някой, който да измисли нещо полезно на света. A John Vincent Atanasoff e много повече американец, отколкото българин. Когато българин в България постигне това, което той е постигнал, тогава да се тупаме в гърдите.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно е с такива "къщи" в Байхаус за по около 1000лв.
29
1
 
14
 
! Отговори
карцер преди 11 години
Престанете да ми рекламирате тия клозети и душегубки ,че ме хваща клаустрофобия. Като толкова ви кефят съберете се целия екип днесаджии и се наврете в една такава да живеете.
28
1
 
6
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Малко са ги клатили руснаците тези!Бах тоя малоуник! Китайският микроапартамент е по-голям!
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Веднъж, четейки си в клозета на баба ми на село, съм задрямал и така се роди идеята за подобна къща. Опитах се да заспя и във водомерната шахта, но не стана" - сподели германският екскреминатор.
26
1
 
31
 
! Отговори
ined преди 11 години
Връща се "човека" от работа и намира че къщичката му я няма 8)Някой *** я качил на колелото и я занесъл у тях да си запали печката.И тогава ко праим ???
25
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде тоя "архитект" той да си живурка в тази къщичка, а да даде неговата на някой беден човек.*** му работа.
24
1
 
36
 
! Отговори
iШит преди 11 години
Да я патентова, че Ейпъл да го изпреварят и да патентоват новия iHome, който ще се прудлага срещу нов абонаментен план от Общината, но след две години, ако не подновите договора, няма да можете да отключите къщата...
23
0
 
29
 
! Отговори
:) преди 11 години
Това е селски ***, но европейски - с клекало :)
22
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОСЛАНИЕТО НА ТОЗИ ЧОВЕК Е ЧЕ НА ЧОВЕКА НЕ МУ Е НУЖНО ДА ЖИВЕЕ В ПАЛАТ ЗА ДА СЕ ЧУВСТВА ДОБРЕ. НА МНОГО НАРОД НЕ ИМ СЕ ВЯРВА НО ВЪВ 21 ВЕК ПОСТЕПЕННО ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ В ПРАИСТОРИЧЕСКАТА ЕПОХА. КАКТО ВЕЧЕ УСЕЩАТЕ ПРИРОДАТА ЗАПОЧВА ДА СЕ АКТИВИРА. А ТОВА АКТИВИРАНЕ ЩЕ НИ ВЪРНЕ 1000 ГОДИНИ НАЗАД. ЗНАМ ЧЕ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОВЯРВА В ТОВА КОЕТО ВИ КАЗВАМ НО НА ТАМ ВЪРВИ СВЕТА. ЧОВЕКА Е СВИКНАЛ РЪКА ДА ПИПНЕ ОКО ДА ВИДИ. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОГЛЕДНЕ НАПРЕД В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ. ЗАЩОТО Е СВИКНАЛ НА ЕДИН СТЕРЕОТИП С КОЙТО Е СВИКНАЛ. НО ВСЯКО НЕЩО НА ТОЗИ СВЯТ СИ ИМА НАЧАЛО И КРАЙ. САМО ВСЕЛЕНАТА Е ВЕЧНА ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПРЕХОДНО. ИДВА И СИ ОТИВА. КАКТО МНОГО ХОРА КОИТО СА ЖИВЯЛИ ПРЕДИ НАС. ОТ ТЯХ НЯМА И ПОМЕН. САМО ТУК ТАМЕ АРХИЕЛОЗИТЕ ОТКРИВАТ ЧАСТИ ОТ ПРЕДИШНИ ХОРА. А САМИТЕ ХОРА СА ИЗЧЕЗНАЛИ В НЕБИТИЕТО. СЛЕД ТАХ СМЕ ДОШЛИ НИЕ СЛЕД НАС ЩЕ ДОЙДАТ ДРУГИ И ТАКА до безкрай.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а колзет измислил...че то на село баба има такъв ,само че е от кирпич.между другото този колзет май е по стар от държавата на тоя "архитект"германия е обединена и такава каквато сега я познаваме от 1871 година...
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да я одобрят защото не е хуманна за куче.
19
1
 
9
 
! Отговори
Гладна архитектка преди 11 години
Да, ама изглежда по-барната от пернишката "архитектура".
18
2
 
31
 
! Отговори
grave digger преди 11 години
Ковчег с прозорец !
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-малката къща в света е измислена в НАСА - това е една тръба свързаваща естетвеният вход и изход на човека и една спринцовка в черепа против спане. Така човек даже няма нужда и от покрив над главата си, но това е малко встрани от идеала за примерен и задлъжнял гражданин.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18Те днес.бг никога не са спирали да публикуват глупости!!
15
1
 
28
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
за папагала ми клетката трябваше да толкова голяма, че да разперва криле свободно в нея, тоя "умник" коло си мисли , че може да изкара в този *** преди да се схване, македонски инженер завършил в англия.
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свършиха ли вече новините, че започнахте глупости да публикувате?