"Без будилник": Пролет пуква, поглезете се!

Свежест на лицето, свежест и в душата – само за един час
4
"Без будилник": Пролет пуква, поглезете се!
Снимка: flickr

В "Без будилник" днес буквално ще полежите, за да сте красиви. Прекрасното чувство някой да се погрижи за нас, е познато на всеки, припомнете си го!

Нямам време за себе си – честа реплика в забързаното ни ежедневие, която изричаме сами или чуваме от близки и познати.

Да направиш нещо за себе си може да се окаже и най-простото, и най-сложното нещо на света, но днес ви предлагаме вариант – час (или, ако се отпуснете истинки – няколко!) в козметичен салон.

"Работата ни е да ви накараме да се почувствате добре психически, и като станете да се погледнете в огледалото след терапията, да сте доволни", казва пред Dnes.bg козметикът Анета Димитрова за професията си.

Пролетта идва и е добре да хидратирате лицето, за да го подготвите за лятото, съветва тя. Ако не използвате слънцезащитен крем целогодишно, вече е добре да започнете, защото слънцето започва да ни огрява все по-дружелюбно.

За всяко лице и кожа, пък и за всеки джоб, има процедури по козметичните салони. И тук най-добрата реклама идва от доволна приятелка, която някак си сияе по-различно.

С Ани ме запозна моята приятелка Мария, която е на 35 години и доволен клиент от десетина години.

"Остаряването изглежда по-поносимо и не те е страх толкова от него", каза ми Мария, когато я попитах какво толкова намира в салона. Тя лично разбрала, че е на прав път, когато завалели комплименти, че има подобрение във външния й вид. А процедурите в салона приема като малко бягство от забързаното си ежедневие, тоест да направи нещо за себе си, което й носи удоволствие.

Всеки сезон има своя терапия, например кремовете през зимата са малко по-тежки и силни, обяснява ми Ани, която твърди, че постоянните й клиентки са такива, каквато е и тя като характер.

"Трябва да усетиш човека, да му се довериш, за да му позволиш да работи с теб, особено по лицето ти", категорична е тя.

Обаче как да стане това? Разказва ми, че докато учела за козметик в салона, в който стажувала, дошла шармантна жена с дълъг яркочервен маникюр. Оказало се, че е колега.

"Само като й видях маникюра, си представих как докосва лицето на някого с тези нокти", признава Ани. Обаче кожата на бъдещия ви козметик не е критерий.  "И ние сме хора, и на нас ни излизат пъпки", отсича тя.

Най-важно е да се използват правилните продукти, а на пазара има голям избор и от терапии, и от кремове, серуми, пудри... Нужен е направо пътеводител, но може да започнете с проста консултация на място, за което сте чули хубави отзиви.

Разбира се, има и прости стъпки в домашни условия – ексфолиране, маска, крем според сезона и кожата.

Обаче да плеснеш някакъв плод или зеленчук върху лицето си, не било добра идея, ако и да е евтино и достъпно.

"Пазарът е залят от продукти, които все пак се правят в лаборатория, изчистени от алергии, а вече всички сме алергични, по-добре не опитвайте", обяснява Ани. И ми напомня – здравата кожа е чистата кожа, погрижете се за нея, защото и тя се нуждае от пролетно почистване, не само жилището ви.

"Кожата регенерира най-много вечер. През деня я пазиш от всичко, което е навън - студ, вятър, слънце, вечер я миеш, тонизираш, слагаш крем. Кожата ти се отблагодарява, ако се грижиш ежедневно, не е толкова трудно. За да не забравяте крема, сложете си го в банята до пастата и четката за зъби", казва Ани.

И не си мислете, че козметичните салони са запазена територия само за жени. Мъжете също са ги открили отдавна, а оказва се, че освен по-суетни, са и по-дисциплинирани в грижата за себе си от нежния пол.

Още един малък съвет специално за дамите – изчакайте двайсетина минути след поставянето на крема за лице, преди да се гримирате – така той ще има време да си свърши работата.

И накрая вероятно е вярно, че за малките жестове към нея, кожата ни се отблагодарява в годините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: козметикаБез будилник
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Парата диктува- красотата,храната и суетата,така че думите са:?
3
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Това,че 80% от българите живеят бедно не ги извинява да си измият вечер лицето и да си сложат някакъв крем....има много български кремове за лице -"Лимонов", "Невен" за по 1лв.-1.50 лв.....въпросът е да имаш навик....
2
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Е, нали и козметичките трябва да живеят от нещо ...
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80% от българите живеят в бедност, но не се стеснявайте да ходите на скъпи и ненужни козметични процедури ;) Хахахах.