Озадачаващо - глутници от сини и зелени кучета се появиха в Русия

Животните са били в контакт с химикали
23 фев 2021 23:10, Нели Христова
104

Снимка: Getty

Ветеринарите в Русия останаха озадачени, след като по-рано този месец бездомни кучета, покрити с яркосиня и зелена козина, се появиха в два руски града, отдалечени на стотици километри един от друг.

В първия случай глутница кучета с яркосиня козина бяха забелязани в Дзержинск - на 230 мили източно от Москва.

Четириногите живеели в близост до изоставена фабрика за стъкло и химическа фабрика за производство на циановодородна киселина и плексиглас в града.

Смята се, че те са влезли в контакт със синята боя, докато са се скитали близо до фабриката.

Други подозират, че това е меден сулфат, който е бил съхраняван в един от изоставените складове, преди индустриалното звено да бъде затворено.

Козината на кучетата се оказа положителна за пруски син пигмент и сега те са под наблюдение във ветеринарна клиника в съседния град Нижни Новгород.

Дмитрий Карелкин, ветеринар в болницата за животни в Зоозащита, каза, че вярва, че това е "някакъв химикал" и че екскрементите на кучетата също са станали сини.

Втората глутница, този път с козина, боядисани в ярко тюркоазено-зелено, била намерена да броди по улиците на Подолск, на 20 мили южно от руската столица.

Съобщава се, че група за хуманно отношение към животните обвинява суха боя, която може да се е разляла на земята, но заяви, че тя не е токсична и че кучетата са здрави. Московски регионален министър потвърждава тази версия. По думите му кучетата са били забелязани в близост до изоставен склад, където са били съхранявани чували с прахообразна зелена боя.

Но някои руснаци в социалните мрежи подозират, че кучетата от Подолск умишлено са били нарисувани като шега, тъй като яркосините кучета са впечатлили толкова много хора по-рано.

Фабриките от съветска епоха отдавна са обвинявани за замърсяването на околната среда.

През 2016 г. започна разследване от екологичните власти в Русия, след като река, течаща близо до Норилск, индустриален център в Сибир, стана червена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
2
 
! Отговори
Санкции преди 3 години
Веднага санкции, как така ще имат сини кучета.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там ги ядат кучетата за мезе с водка и така маркират кои стават и кои не.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Озадачаващо - глутници от сини и зелени кучета се появиха в Русия"За това пък от една година по улиците на западна Европа се разхожда само зомбита с намордници, и това не озадачава никой!
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газпром разпространи документ до евриопейските акционери на Северен поток 2, с който ги уведомява, че има вероятност да се откаже от проекта и Северен поток 2 никога да не бъде завършен. В същото време Русия експулсира трима европейски дипломати. Скоро еесовците ще реват, колко са искали да строят Северен поток 2, но лошата Русия го е спряла, както реваха българите за Южен поток че Русия го била спряла (и така си беше).
13
6
 
3
 
! Отговори
ЕС маймyни! преди 3 години
В Русия от миналата пролет няма карантини, мерки, намордници, всичко е отворено - и кафета, ресторанти, театри, кпубове, магазини. И то месеци преди да се създаде ваксината, безработицата е под 4%, никой не е загубил работата сим жувитът тече нормално. А на запад хората са затворени принутиелно в къщи, ходят по улицата с намордници и се докладват един друг кой е без намордник, фирмите фалират, остават без работа и ги правят на маймyни.
12
0
 
4
 
! Отговори
Уау! преди 3 години
Тази нощ ще заспя в озадачение.. благодаря на репортерите за тази изключително ВАЖНА и ИНФОРМАТИВНА статия...
11
0
 
2
 
! Отговори
до :)) преди 3 години
Какво предлагаш? Да маскирам тъщата като зелено куче ли, бе?! Как можа да си го помислиш! Аз я обичам и през ум нямаше да ми хрумне!:)))
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бриджит Бардо беше подгонила България за избиването на бездомбите кучета, а българите не знаят какво е фла гра, и България е един от най-големите производители на фуа гра, но Бриджит Бардо нищо не е казвала срещу производството на уголеомен от цирозира черен дроб от гъски. Гъската се обездвижва и с маркуч под налягане и се вкарва висококалорична храна седмици наред токато развие цироза и точно преди да умре докато е жива черния дроб се изважда.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките животни.Кой знае с какво са се натровили.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
американците пращат марсоходи, а руснаците направо си донесоха марсианци.
7
3
 
14
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Скоро и глутници от сини и зелени руснаци ще се появят по руските улици . След 3-тата седмица след ваксиниране с ваксината Спутник започва оцветяването на руснаците. Така знаят , че са ваксинирани с родна ваксина. А не с западна, империалистическа ваксина.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 3 години някъде в Индия се появиха сини кучета и тогава се установи, че са плували в река замърсена със синя боя от перилните препарати на една фирма, която изхвърляла отпадъциmе си в реката.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е задача с повишена трудност за путинистите това да го изкарат нещо хубаво.Абе другари, да не би агенти на ЦРУ да са боядисали животинките че да злепоставят Русия?
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците не казват истината!Най-вероятно тези песове са участвали в тестовете на ,,Спутник".
3
3
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ОТКРАДНАТО ОТ НАС!!!ТУК БОЯДИСАХА КУЧЕ ИЗЦЯЛО В ЧЕРВЕНО!!!
2
5
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
В Блатото безпризорни химически вещества и екологични катастрофи са нещо нормално.Просто си пуснете клипчета за живота на обикновените руснаци и ще видите ТРАГЕДИЯТА.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демони!Дееемоонииии!БЯГАИТЕЕЕЕЕ! ААААА!